Návrat z Anglie do ČR v těhotenství, co je třeba zařídit?

petulevobo
14. pro 2016

Ahojda všichni můžete mi někdo prosím poradit co je potřeba zařídit když se budu vracet z Anglie do cz jsem v sedmém měsíci..máte s tím někdo zkušenosti nikdy jsem sem nepsala vůbec nevím jak to tady chodí jen prosím o rady kdo a co ví 😏 dekuju moc

absintka19
15. pro 2016

Staci navstivit gynekologa, obvolej si pokud ho nemas kde by te vzali a zbytek ti reknou a zaridi, jako napr. tehu prukazku, vysetreni a pod.a kolem 36tt te "odeslou" do porodnice, tak si te preberou tam.

audur
17. pro 2016

Stěhovala jsem se z ciziny v 34. týdnu (4 hodinový let byl peklem). Na kontrolu jsem šla v ČR přímo do nemocnice v 36. týdnu. Určitě musíte mít vyřízené pojištění. Buď se k němu přihlásit zde (z Anglie si přivezte formulář E104) nebo si nechte předporodní, poporodní péči a porod v ČR schválit vaší anglickou pojišťovnou (myslím, že formulář S4), s tím zajdete potom na vybranou českou pojišťovnu, která vám na danou dobu vydá provizorní průkaz pojištěnce. Toto lze následně uplatnit i na dítě. Já měla dítě pojištené na otce hned u české. Jinak jsem měla s sebou papíry od své zahraniční porodní asistentky se záznamy z kontrol, ale vzhledem k vcelku exotickému jazyku je stejně nikdo neprocházel, jen se mě na první kontrole ptali na nějaké výsledky a kontroly, ale nic nebyl poblém (v cizině to bylo na pohodu, pouze pohovory a dva ultrazvuky, ale tady jim ta spousta zde obvyklých vyšetření nechyběla).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru