Za necelé dva týdny jdu na velký ultrazvuk, a jak asi všichni víme, doprovod tam nesmí 😞 chtěla bych se doktora zeptat, zda by mi dovolil si to nahrát alepoň kousek na telefon, aby to přítel také mohl vidět. Není to můj doktor, viděla jsem ho pouze jednou v první fázi screeningu a upřímně jde z nej strach 😂 pokud jste z okresu Ústí nad Orlicí tak ho asi znáte, Dr. Pernica... máte někdo zkušenost ? Pokud přímo s Pernicou tak honem sem s tím 😅
@handulkak to je právě to, já jsem si jistá že můj gyndař by s tím neměl nejmenší problém, je to takový pohodář, ale tohodle Dr. neznám a všude o něm píší jak má hrozný přístup k pacientkám a ikdyž na mě nebyl nijak nepříjemný tak je takový chladný a člověk se ho bojí na něco zeptat, natož na tohle 😅 bojím se že mne odbyde a pak bude celý screening hodně nepříjemný a pro mne úplně zkažený 🤷🏻♀️
U nas v ceně automaticky na flešku nebo DVD. Je to jen o komunikaci
@lachtanice86 tak si tak říkám že tam zkusím zavolat a optat se na možnosti sestry po tel 🤔
Ptala jsem se u svého dr a rekl bud 800 na flesku nebo nic. Tak bylo nebo nic 😀
@veronika9595 proc nejdes jinam kdyz se ho bojis?
@veronika9595 nemám zkušenost s tímto doktorem, ale mám ultrazvuk na flešce, jen jsem si musela vzít jejich flešku, protože kvůli virům dávají jen své, nové. Pak jsme ještě vybírali, co si nechám vytisknout za barevé fotky.
Je to různé - u nás jsme třeba mohli natáčet na kameru, ale doktor řekl, že to bude bez komentáře, nechtěl mít zaznamenaný hlas (taky se na to tvářil, ale pak povolil). Fotky mám normálně bez ptaní.
U nas v Brne v prenatalnim centru cekaji partneri/manzele mimo cekarnu, ale kdyz jde pacientka na radu, tak do ordinace pusti i tatinka, aby se podival.
Ale pokud urcite vite, ze ho tam nepusti, tak bych se zeptala uz rovnou po telefonu, jestli si to mohu natocit na mobil.
Snad vam to povoli, je to pro oba moc hezky zazitek 😊
@zelenaesmolda protože je jediný v okolí kdo to dělá a zas mi přijde přehnané kvůli tomu dojíždět někam do Hradce
@hezz17 teda tak to je pěkná pálka 😂😂😂
Tak já teda nevím, ale mě manžela na velký ultrazvuk pustili 🤔🤔
@veronika9595 fleska v cene no..
@alpakovo mě řekli že ani náhodou, nepustili ho semnou ani do budovy když jsem šla poprvé na UTZ a na krev, vyhnali ho ven na mráz o půl 7 ráno 😂
Přitom čekárna úplně prázdná a velká jak pro 30 lidi
@hezz17 já vím no, ale na druhou stranu kolik taková flashka na jedno video stojí 🤷🏻♀️ Obvykle okolo 150,- takže nahrát na ni video a prodat ji za 800,- to je už docela hardcore i na mě 😕
@veronika9595 jo, ja jsem koukala, ze muj doktor ma dost nadsazene ceny :-/ UZ byl jinde za 700, ja platila 1500, pak to zvysili jinde na 1000 u nej na 2000. Telisko se v lékárně prodava za 4000, u nej se zavedenim 6000. Je toho vic. Pokukuji po jinem, respektive po jine, nejak se mi už nechce chodit k chlapovi 🙂
@hezz17 tělísko mne stálo teda stejně (Kyleena) ale ten zbytek to je teda mazec ... mě to přijde u lékařů fakt hrozný když rejžují na všem možným a mají příliš přemrštěné ceny, protože většina lidí to prostě zaplatí, co jim zbyde... jít k jinému lékaři není stejné jako sebrat se a jít do jiného levnějšího obchodu...většina lidí se nerozhodne hned odejít kvůli jedné dražší záležitosti, ale až když toho je příliš a dr si už rázně namastil kapsu na podobných blbostech jako jsou flashky apod 🤦🏻♀️
Dr. Pernica je úžasný člověk, co jen říká veci tak,jak jsou, neztrácí čas kecama nemaže med kolem pusy. I když nakonec se mnou ztrácel čas a plkali jsme asi dalších 20 minut. Fotky mi dal zdarma, byť se měly platit. Normálně se ho zeptej, pokud to nebude vadit vyšetření, určitě to dovolí. Stejně je vtipný, jak různý lidí mají různé vnímání ostatních. 🙂
@ludmirena tak to moc ráda slyším 🙂 s tím různým vnímáním je to bohužel takové “riziko povolání” vzhledem k tomu že bere různé pacientky z celého kraje každý den několik, tak stačí aby měl někdy trochu horší náladu a je to 🤷🏻♀️ A ty co tam jdou pouze na screening nemají zrovna moc času ho poznat. Takhle jsem šla jednou na kožní, kde všichni nadávají na sestřičku jak je hrozná a nepříjemná prostě strašná, že na každého jenom štěká apodobně a když jsem tam vešla tak to byla úplně prima ženská a taková byla pokaždé když jsem tam potom šla, takže také ze své zkušenosti nechápu kde na ten názor u ní lidi přišli
Ale zdůrazňuji že Dr. Pernica nebyl nijak zlý nebo vyloženě nepříjemný, vůbec nic takového. Spíš jsem z něj jen měla takový nepříjemný pocit, protože jsem vešla dovnitř opravdu příjemně naladěná ale když jsem na termín UTZ 17.12. Odpověděla něco ve smyslu “to je super že to vyšlo hezky na Vánoce” a usmívala se tak na to neodpověděl nijak a nehnul ani brvou a zbytek proběhl víceméně v tichosti. Já neříkám že je to něco strašného, to určitě ne, ale znáte ten pocit když jste na někoho milé a ten člověk to vůbec nijak neopětuje a ignoruje to, tak prostě zařadíte zpátečku a je vám trapně a pak už se člověk zdráhá promluvit pokud to není přímo nutné A to se pak člověk nevrací zrovna s nadšením bohužel. Nicméně je to doktor, ne kamarád, takže ho beru jak je
@ema90 tak já teda nevím, my byli v Brně cca před měsícem a tatinky tam nepustili ani do jediný ordinace, vsichni čekali na chodbě...
@hezz17 my taky v Brně myslím platili 800,dost mě to zarazilo, ale když už jsem si o to požádala, tak mi bylo blbý říct, že to nechci... A ještě ke všemu misto flashdisku jsme dostali CD, které si doma můžu pretacet tak leda na prste 🙈😂ještěže u našich mame stary compjutr, že si to mužem pustit tam.
@ajja87
Tak kamaradka byla na Orli, tam pustili partnera jak do cekarny, tak i do ordinace. Byla tam 10.11.
My byli v ten samy den na Veveri u pana doktora Vlasina a do cekarny tatinci nemohli, ale kdyz si me pan doktor volal, tak se ptal jestli jsem prisla i s partnerem a kdyz jsem rekla, ze ano, tak mi rekl, at si pro nej prijdu.
A deset dni na to jsme tam byli znovu na kontrole a zase cekali tatinci venku, ale do ordinace chodili.
Jen jsem zaslechla pani za recepci, ze rikala nejakym maminkam, ktere posilala do tretiho patra, ze tam tatinky neberou.
Ale my byli vzdy v prvnim patre jak je recepce.
@veronika9595 můj je na každém ultrazvuku i při běžné poradně a Mudr ještě vtipkuje s chlapem.
@lucca35 on by to asi nebyl problém nebýt situace kolem covidu 😕
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veronika9595 přímo s tímhle dr ne. Ale screening mám na telefonu, při UTZ jsem volala manzelovi přes videohovor 😁😁