Narozeniny a svátky. Jak to máte vy u svých dětí?

neliiinka
4. črc 2024

Jak daleko od sebe mají vaše děti narozeniny a svátek? Dcera 14 dnů😄 a teď čekáme druhé a asi to taky bude jen pár dní😄 řešíte to nebo to při výběru jména nehraje roli?😊

gruyerre
4. črc 2024

@neliiinka u nás jedno dítě 2 týdny, druhé tři týdny. Nehrálo to ve vyběru roli. Přece své dítě neokradu o to nejkrásnější jméno kvůli blbýmu svátku 🤣. Sama mám narozeniny 3 dny po svátku a je mi to fuk, nikdy jsem kvůli tomu nebyla smutná nebo naštvaná.

me_druhe_ja
4. črc 2024

Syn se narodil na svůj svátek a dcera tři dny po něm. 🙂 tam mě štvalo, že se taky nenarodila na svůj svátek, bylo by to coool, kdyby to měli oba stejně.
Já to absolutně neřešila, navíc tady se svátky ani neslaví....Ale ani v ČR bych se tím neřídila. Když se mi jméno libi, je to fuk.

chumlee71
4. črc 2024

@neliiinka syn se narodil a za tři dny má svátek. Neřešili jsme to.

hennrietta
4. črc 2024

Jeden den svátek a hned na to druhý den narozeniny. Jméno jsme měli vybrané ještě před těhotenstvím.

eliss232
4. črc 2024

Já sice ještě dítě nemám, ale moje sestra má obě děti narozené tak, že svátek slaví téměř hned po nich 😀 Ale ta jména měla vybrána dávno před tím, než zjistili, že je těhotná, takže už s tím neudělala nic 😀 A vlastně si myslím, že je to úplně jedno a vůbec na tom nezáleží.

verunnaj
4. črc 2024

Dcera má týden po narozeninách, druhá to bude mít o půl roku (ne záměrně, jiné se nám nelíbilo) , ale kdyby přeci jen vylezl kluk tak to bude taky o pár dní😂

tereza0111
4. črc 2024

jedna to ma tyden od narozenin, druha slavi na Adolfa a treti ho ma o letnich prazdninach, kdy to vzdycky zazdime, ptz byvame pryc. Svatky se u nas nejak nechytly.. Ono je toho ke slaveni porad tolik, ze kdybycho jeste prozivali svatky, tak uz nic jineho asi nedelame 😅

ajja87
4. črc 2024

Jedna ma narozeni v listopadu,svatek v prosinci a pak vánoce, druhé svatek v listopadu,vanoce a v unoru narozeniny

martt
4. črc 2024

@neliiinka Mladší syn dostane dárek k Vánocům 26.prosince k svátku a v březnu má narozeniny. Nějak jsme to neřešily , jméno se nám líbilo tak jsme ho dali, i když okolí nas od něj právě kvůli Štědrému dnu hodně odrazovalo.

andelka
4. črc 2024

Nejbližší má nejmladší. Ten má říjen svátek, prosinec vánoce a za měsíc narozeniny. Nejstarší má narozeniny v květnu,ale svátek pár dní před Vánoci. Nejlepší to má asi prostřední, v březnu narozeniny, v srpnu svátek a v prosinci vánoce.
Jinak u nás v rodině bylo dříve dost běžné,že narozeniny a svátek byl ve stejný den. Moje mamka to tak nemá jen proto, že se narodila na VŘSR 😁. Takže má svátek den po narozeninách.

palja
4. črc 2024

@neliiinka první dcera 15 dnů a druhá dcera 10 dnů. Tohle jsem neřešila. Dala jsem jméno, které se nám líbilo. Ta druhá dcera měla dokonce termín porodu na ten svátek a i tak bysme jméno dali.
Však když něco potřebují, tak se to koupí během roku a nečeká se na narozeniny 🌞

gdpr
4. črc 2024

Syn 4mesiace, 1.dcéra 8mesiacov, 2.dcera necelé 4mesiace a vôbec som to neriesila mena pre dievčata som mala dávno vybrate ešte pred tehotenstvom a pre syna vyberal muž ale tiez neriesil koľko dni/mesiacov po sebe budú sviatky

veruuu_kubesovic
4. črc 2024

2 měsíce, ale my teda svátky nijak neprozivame...

kacka1994
4. črc 2024

dve ze tri deti to maji i s vanocemi behem jednoho mesice 🙂 i tak nelitujem, hlavni je pro me jmeno, ne kdy ma svatek 🙂

kristyneckaa27
4. črc 2024

@neliiinka dcera to má rozhozene celý rok. Březen svátek,září narozky,pak vánoce:D ale syn má vánoce,26.12 svátek,a 10.1 narozeniny. Jediné co je na prd,že hned po Vánocích děláme oslavu:D

jaja01k
4. črc 2024

Jeden půl roku, druhý týden. A oba tvrdí, že to mají lepší než ten druhý 😄 Při výběru jmen jsem to vůbec neřešila.

swan42
4. črc 2024

@neliiinka u nas nehraje roli

eviicka
4. črc 2024

Pokud bych měla vysněné jméno, tak bych to neřešila.

My žádné takové neměli, takže jsme k tomu přihlíželi, aby byl alespoň nějaký odstup (manžel má obojí během týdne, já jsem Eva a oba cítíme, že trochu odstup je pro děti pocitově lepší).

veru181
4. črc 2024

Syn má rozdíl tři měsíce, dcera tři týdny. Snažili jsme se vybírat, aby to u sebe nebylo, ale u dcery jsme se na jiném jméně tak dobře neshodli, tak jsme od této priority nakonec upustili 😀.

kaaacaaatkooo
4. črc 2024

U nás aktuální 🙂 Synovi to vyšlo krásně, srpen a březen. Teď čekáme miminko, chlapečkovi by to vyšlo taky pěkně - červenec a prosinec, ale u holčičky jsme zacyklení na prosinec-prosinec, svátek 2 dny od termínu porodu :D Dilema neskutečné, prže navíc PROSINEC... ALE... to jméno prostě už roky vyhrává... 🙂

martulka88
4. črc 2024

@neliiinka Hrálo to roli u prvního. Bohužel syn tu s námi není a tak u druhého jsme jeli podle toho, jaké jméno se nám líbí. Syn má 15.2. narozky a 24.2.svátek.

izz76
6. črc 2024

@neliiinka Svátky mě nezajímají, neřeším. Jedna dcera nemá jmeno v kalendářů,druhá má svátek 11 dnů po narozeninách. U nás v rodině se svátky neprozivaji, maximálně poprat a k tomu čokoláda, někdy ani to ne.

martinka0209
10. črc 2024

Nehrálo to roli vůbec Eliška je 27.9. ( měla být 22.9.) a svátek má 5.října,prostě se nám to jméno líbilo až po porodu jsem se koukala kdy má vlastně svátek

claire90
10. črc 2024

Oba jsou narozeni na zacatku cervna a oba maji svatek v cervenci. Priznam se, ze jsem se ani nekoukla kdy svatek je 🤣 Kluk mel byt puvodne holka - Kamilka a to by mel svatek den pred narozkama. Ale zjistila jsem to az kdyz manzel chvili pred porodem prisel se jmenem Filip, ktery ma svatek 26.5. a tam jsem tedy blizkost svatku vyuzila jako argument, proc to menit na posledni chvili nebudeme 🤭 ale mit to jmeno vybrane predem, bylo by mi to jedno 😉

veronicka89
10. črc 2024

Uprimne kdo vymaze nejake krasne jmeno ze seznamu jmen pro dite , tak toho absolutne nechapu...vubec nevim anikdy maji moje deti svatek a u sebe vim ze mam nekdy v unoru. Je mi to uplne jedno a neresim to . Na svatek dostanou bud neco na zub nebo casopis...

cattus
10. črc 2024

Trošku jsem na to při výběru jmena brala ohled, i tak je to únor a duben. Na druhou stranu, dřív si jméno dítě přineslo, buď se jmenovalo po patronovi toho dne, kdy se narodilo, a pokud neměl daný patron mužský / ženský ekvivalent, pak se vybíralo jméno po rodičích nebo prarodicich. Nedělala bych z toho žádnou tragédii, já vím, že si spousta lidí potrpí na velkolepé oslavy svátku i narozenin, me oslavy svátku neberou, spíš to beru jako příležitost, jak se setkat s větší části rodiny.

zlatik1
10. črc 2024

@neliiinka já jsem tohle řešila u prvního.. měla jsem termín 3 dny před svátkem co jsme chtěli.. dali jsme jiné jméno a jsem ráda.. jde k němu více .. má 1,5 měsíce a druhý to má 2,5 měsíce od sebe

msgracia
10. črc 2024

@neliiinka my to neřešili. Starší má narozeniny po vánocích(29.12.) a svátek v březnu. Mladší má svátek v říjnu a listopadu narozeniny. Teď třetí svátek v Dubnu a narozeniny uvidíme kdy se vyklube. Cca v srpnu

monikaa162
10. črc 2024

My máme v jednom měsíci narozeniny, svátek aj vánoce 🤣🤣

lobella
10. črc 2024

Resili jsme to u vsech 3 deti, sam chlap ma svatek a narozky tyden od sebe, kamaradka 2 dny od sebe, kazdy kdo to ma takto blizko dodnes na to "nadava" ze pak cely rok nic, proste jsme chteli, aby 2 mesice pred a po narozeninam svatek nemeli, ale my nemeli zadna vysnena jmena

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru