Ahoj holky , byla jsem 2 dny po sobě na ultrazvuku, jsem mladá nastávající mamča a bylo mi řečeno, ze to vypadá na chlapečka. Stalo se vám někomu, ze by to nakonec byla holcicka? :D
Ano, kamaradce porad rikali, ze to bude kluk a v 6. mesici z toho byla holcicka. A narodila se holcicka.
@michaela_2 18.tt Tak to mas super, já porad cítím takovou nějakou nejistotu :D
Mě doktoři tvrdili od začátku holčičku. A trefili se ale známé se to taky stalo čekala holčičku a v 7. měsíci to byl kluk...nejistotu jsem také měla, kupovala jsem použité věci od kamarádky, nabízela mi oblečení až do dvou let. Raději jsem si vzala jen na půl roku a pak dokoupila zbytek
Někdo mi kdysi říkal, že všechny děti jsou ze začátku holčičky a pak jen záleží jestli orgány sestoupí nebo ne. Osobně se mi to nestalo, já jsem se to ale dozvěděla hodně později, malý se nechtěl ukázat
@caseopea takhle to sice nefunguje, ale vim jak to bylo asi mysleno... :D jde proste o to, ze do urciteho stadia vyvoje se to neda na ultrazvuku rozeznat.
jinak muj dr. vzdycky rika, ze 100% jistota je az na porodnim sale, kdyz je mimco venku :D ale vetsinou se doktori "trefi"...
Mně určil doktor kluka uz na screeningu ve 13 tt. Rikal, ze si je opravdu jisty, ze by se i vsadil a my to taky videli
Holku nam rekla doktorka az v 16 tt a ta si byla jista taky na 100%. Asi mam deti, co to nechteji tajit ale kamaradce treba pohlavi rekli jen jednou ve 20 tt, kluka a nakonec tyden pred porodem zjistila, ze to bude holka. Ale ona na utz moc nechodila
100% jistotu budes mit az po porodu, ale rekneme, ze pokud ti v 18tt dvakrat potvrdili kluka, tak bych jim verila, ty UTZ uz jsou dnes dost presne.
@patmouse svagrove lekari ze zacatku rikali, ze ceka kluka. Az ve 21. tydnu na velkem UTZ se prislo na to, ze to bude holka. A taky jo, porodila predevcirem holcicku
@sudylichozrout vsak taky ten 20.tyden se bere jako jakasi hranice,kdy se pohlavi s jistotou da stanovit. Nekteri doktori pred 20.tt se pohlavi ani nepokouseji urcit... I kdyz jiste to nemusi byt nikdy,dokud orcek nevyleze ven Mne se doktori nespletli ani u jednoho. Holku mi urcili na 2.screeningu, kluka odhadli uz na prvnim.
@patmouse Já si to říct nenechala ani u jednoho z dětí. Pokaždé to bylo překvápko a pokaždé holčička Manžel asi kluky neumí
@adell_ No, známé tvrdili na všech ultrazvucích, že má chlapečka a nakonec se jí narodila holčička, to, co lékaři považovali za pindíka, byl pupečník šikovně daný mezi nožičkama Druhá známá měla růžový kočárek, výbavičku, tak když jsem ji viděla, tak jsem jí chválila holčičku a ona trošku zklamaně mi řekla, že je to chlapeček, ale že jí všichni tvrdili, že čeká holčičku Jistota je opravdu až na porodním sále
@sudylichozrout To obdivuju. Ja bych to nevydrzela nevedet. Neslo mi o nakup vybavicky v barve, ale ja byla proste desne zvedava. Ale u obou jsem to stejne tak nejak tusila a akorat se mi to potvrdilo. U prvniho jsem proste strasne chtela holku a kdyz jsme se na screeningu ptali,tak jsem si jen v duchu rikala “tak uz to vyslov! Holka!” A taky ze jo. A u druhyho jsem “vedela”,ze to bude kluk, “prisel” na svet za meho dedu,ktery umrel v den,co jsem vlastne byla 1DC,takze se to ve mne vse pomalu zacinalo chystat na moznost zapocit novy zivot
U nás ve skupince je paní a té 3x řekli, že to bude kluk a narodila se holčička. Takže 100% jistota je až po narození.
Tak mě se to nestalo, protože jsme nikdy nechtěli vědět co to bude. Ale když jsem naposledy ležela v porodnici (říjen 2016) tak tam volala jedna zdr. sestřička na druhou, že mají nový příjem a ta se jí ptala jestli kluk nebo holka. A sestřička se začala smát, že rodiče jsou totálně v šoku, že jim celé těhotenství tvrdili kluka a mají holčičku, že neměli ani vybrané jméno
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V kolikátém týdnu jsi? Jinak mě se pokaždé trefili lékaři - u dcery i u syna vždy pohlaví určili správně.