Ahoj včera se mi stala nemilá nehoda, která mě hodně trápí.Byla sem u sestřenice na návštěvě a když sem šla do koupelny, pěkně sem se narazila o zavřené dveře.Stalo se to tak že sem nekoukala před sebe ale zrovna jsem se otáčela a narazila sem se hlavně o kliku u dveří.Zarazila si mi hodně do břicha a břicho mě bolelo asi tak 20 minut.Jsem v 15.týdnu těhu.Neustále se zkoumám jestli nešpiním či dokonce nedej Bože nekrvácím ale je to dobré pak už mě ani břicho nebolelo.Co si o tom myslíte?Myslíte si že to nějak uškodilo plodu? ☹ 😢 Sestřenice mě uklidnovala že to nic není, že miminko je chráněné a takový velký náraz to zas nebyl a že to bude v pořádku.Ale mně to hodně trápí, nemohla sem v noci ani usnout.Je to ale vše má chyba, mám čumět kam jdu a ne chvátat a otáčet se..... 😒 prosím o názory a rady.Děkuji moc všem
smudlinka: myslím, že mimi je v pořádku a opravdu je chráněno plodovou vodou a obalem, takže si myslím, že je to vše OK, pokud tě to ale opravdu hrozně trápí, tak si zajdi k doktorovi, protože i psychická pohoda tebe jako maminky je důležitá a měla bys být v pohodě.
ahoj smudlinko, také bych asi radši pro klid dušičce zašla k doktorce na kontrolní ultrazvuk, aby se podívala, jestli se něco nestalo a je vše v pořádku. Nic Tě bolet nemusí, ale nevíš, co se mohlo stát uvnitř. Držím palečky a určitě pak napiš, jak to dopadlo a co Ti Dr. řekla. Hodně štěstí a více opatrnosti 😵
Děkuju vám za povzbuzení, jste milý 😉 .K doktorovi se chystám zítra, raději mu povím at mi udělá ultrazvuk.Ale ted mám ještě na vás asi jednu dosti blbou otázku a to to, jestli doktor i když má starší ultrazvuk opravdu pozná jestli je vše tak jak být má.Ten můj je totiž už i hodně starej, nechápu jak může ještě vůbec ordinovat ale to je jdno, ale má hodně starý ultrazvuk, prostě takovou starou žlutou obrazovku a já se bojím že tam snad ani nic nepozná.Ale tak určitě by měl vidět takový ten základ že jo?jako jestli miminku bije srdíčko a jestli žije.Já vím, blbá otázka......... 🙂
Šmudli, já bych si pro jistotu došla k mudr, ať ti udělá kontrolní UZ. Ale myslim, že by se nic stát nemělo. Mimi je ještě moc malej, abys mu ublížila. V pozdější době už by to mohlo být horší. Kamarádce se stalo něco podobnýho, napíchla se na kliku a mudr jí řekla, být to o 10cm, tak mohla mít malá po hlavičce 🙂
Smudli neboj na ultrazvuku bude vidět,jestli je vše OK a kdyby sis nebyla jistá tak si zajdi někam do nemocnice a neboj snad to bude v pořádku 🙂
taky bych šla pro klid k doktorce 😉
Já si taky myslím že snad by na tom ultraz.měl poznat všechno to nejdůležitější a základní.Proč by ho tam jinak měl co?Mně už prostě popadají nejrůznější myšlenky.Já se omlouvám ☹
On to zas tak velký náraz nebyl, narazila jsem se v místě kde je pupík, tak v té části.Kdyby to bylo níž, bylo by to možná horší že jo? ☹ Dám určitě vědět jak jsem dopadla u doktora.Děkuju všem strašně moc
Smudli já bych ale na zítřek nečekala a šla ted, už jen pro klid duše 😉
přesně jak píše ada. Kdyby náhodou byl Dr. na pochybách nebo Tobě se něco nezdálo, jdi si nechat udělat kontrolní utz do nemocnice. Mají tam jistě novější a řekli by TI. Ale také si myslím, že by to mělo být v pořádku a bez problémů, je ještě docela malinkatej...
Smudlinka: já bych rozhodně k doktorovi šla....... ať máš jistotu, že je vše v pohodě. Vím o čem mluvím - stala se mi nehoda minulý týden - uklouzla jsem ve vaně a spadla na břicho - tak jsme okamžitě jeli do nemocnice aby mimčo zkontrolovali. Nic za to nedáš a budeš klidnější 🙂 Tak hodně štěstíčka
jéééééééééééé werminka už to bude mít každou chvíli za sebou 😀 😀 😀 tak ať máš co nejrychlejší a nejlehčí porod 😉
Děkuji, MANY, už aby to bylo 🙂 začínám být dost nervózní..... ☹
Holky já bych si tam došla už dnes ale on v pondělí můj doktor neordinuje protože je v nemocnici někde.Jinak ještě jednou díky všem a Werminko tobě přeji klidný porod a at vám miminko dělá radost a roste jako z vody 🙂
Werminka neboj, já už jsem si sama říkala, že jsem se ze začátku porodu docela bála a teď začínám docela i měnit názor, samozřejmě, že ze mě mluví sladká nevědomost, ale už se těším na ten náš dáreček, na který jsme si zadělali 🙂 😉 Držím ti taky palečky, ať ti to dopadne dobře.
werminka - to určo zachvíli příjde 😉 nebo aspoň do večera určo 😉 ale to věřím taky budu nervózní 😀 a čekat a čekat
Ahojky, já si taky myslím,žeto bude ok, přeci jen mimi je v placentě uloženo bezpečně, ch 😀 rání ho plodová voda a té je v 15tt dost, horší by to bylo asi až v pozdějším stádiu... počkej až budeš mít pořádnej pupík, to je pak hrůza, já už ani nehty na nohou neostříhám
ahoj tak ja som natom prestne tak isto som v 30t a nechty mi tiez robia problem
Ahoj já jsem při prvním těhotenství měla taky náraz a radši jsem šla k mudr.aby nebyla odražená placenta.Pozoruj se jestli nešpiníš,ale to by tě muselo bolet i břicho.Já myslím že to bude dobré-.
Ale nemusí ti nic být.Já měla bouračku ale naštěstí se mi rozepl pás.Jinak bych asi porodila namístě.Dítě strnulo a já jen čekala naštěstí jak se rozepl ten pás tak se ten uder zmírnil,spíš to byl trh.No a Terce budou v červnu 3 roky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Smudli když tě to hodně trápí rozhodně si zajdi k doktorce a řekni jí co se ti stalo a at se na tebe podívá at máš klid 😉 Pak dej vědět jak jsi dopadla.