Najdu tu některou maminku, nebo těhotnou, která měla operovanou srdeční vadu?? Jde mi o sledování v těhotenství.
@kass86 Jsem jednou za tři roky sledovaná v ambulanci vrozenýcg srdečních vad, ale už je vše dle výsledků OK, tak nevím, jak se k tomu posatví v těhotenství. A na kontroly jsi chodila přímo na kardiologii??
@veroniquecz Ano, na kardiologii. Pokud máš obavu, zajdi se tam zeptat už teď 🙂.
@veroniquecz já mám jen zkušenosti s kamarádkou,měla taky operaci,budete více hlídana, a i častější kontroly na kardiologii.Potom porod probíhá se souhlasem kardiologa pokud schválí přirozený porod aniž by Vás to ohrozilo jak Vás tak miminko mužete rodit normálně,jinak jsou plánované císaře u takových případu
Já mám defekt komorového septa... nikdy jsem nebyla operována a ani nebrala žádné léky. Jen chodím jednou ročně na kardio, defekt je asi 2mm, pořád stejný. Osobně se vůbec nijak nemocně necítím (nikdy jsem se nijak neomezovala a hodně sportuju) a nechala jsem si dát od kardiologa potvrzení, že jsem ok a v souvislosti se srdeční vadou nepotřebuji žádný speciální režim. Jen mě někdy kolem 15tt poslal na speciální sono miminka, aby děttský kadiolog vyloučil dědičnost vady.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veroniquecz Mám pouze lehkou vadu, která operaci nevyžadovala. Byla jsem jednou na EKG a sonu. Znovu jdu měsíc před porodem. U tebe ale určitě budou kontroly častější.