Zdravím maminky budoucí i stávající. 🙂
Měla bych takový dotaz. Jsem ve 25tt. Příští týden jedu do Prahy a při té příležitosti se chci zastavit na Matějské. Na internetu jsem četla, že není až takový problém, pokud je maminka i miminko v pořádku, se na nějaké atrakci dokonce i svézt, že si má maminka těhu naplno užít. Chtěla bych to zkusit, ale nevím, zda bych nemohla miminku nějak ublížit.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? 🙂
Já letos na pouť půjdu, ale na atrakce tentokrát nee, počkám si na příští rok. Před pár lety jsem byla pár dní po návštěvě poutě operována se zánětem slepáku a bylo mi řečeno, že to natřásání bylo spouštěčem (měla jsem s tím chronické problémy a ten náraz na jedné atrakci operaci prý urychlil) . Určitě bych to neriskovala, i můj doktor mě několikrát varoval před aktivitama, kde hrozí pád, bouchnutí, náraz...
Já teda nevím, ale mě by asi vůbec nenapadlo jít v těhu na nějakou horskou dráhu, kolotoč či něco podobnýho,,,,
Já zastáwám názor že těhotenstwí není nemoc a pokud wše probíhá jak má , není důwod se w běžných aktiwitách nijak omezowat ( jak to dělaly matky dříw ?) Já jsem do 6.měsíce jezdila na koni, pak už se mi špatně šplhalo do sedla a bolely mně kyčle, ale až do porodu jsem se dál starala o swého koně sama. Takže já bych klidně šla, pokud ti není špatně, stačí selský rozum, a užij si to 😀 ( omlouwám se za ,w,)
Já jsem taky byla cca v 6.měsíci na pouti, bohužel se jen kouknout. Manželovi se dělá špatně, jen některé atrakce vidí 😖
Samozřejmě bych nelezla na nějaké adrenalinové... ale třeba labutě se zvládnout bez problémů dají 😉
Nešla bych ani omylem. I na dítě působí gravitace, odstředivá i dostředivá síla apod. Základy fyziky ze ZŠ. Takže je to tak aby se kvůli nějaké pitomé atrakci děcku omotal pupečník kolek krku a uškrtil ho apod. A víte co to s plodem v děloze bude dělat? Lidem, co mají citlivější mozek apod. může být blbě po atrakci i v dospělosti. Natož plodu, který nemá ještě pořádně vyvinutý mozek, vnitřní ucho, které určuje stabilitu apod. Za mne, ne! Nechci Vás strašit, jen jsem realista. A jsou věci, kterých by s měly maminky vyvarovat. Určitě to není poslední příležitost ve Vašem životě, jít na pouť. Takže bych si to odpustila. Proč zbytečně riskovat? PS: Samozřejmě jsou atrakce horší a lepší, ale dle mne to není natolik důležitá věc, abych navštívila v těhu jakoukoliv. Snad leda "labutě" : 😉
Já bych tedy také v těhu radši nešla. Maximálně tak na labutě 😀 😀 A i když se také normálně ráda na nějaké té atrakci svezu, tak v těhu by mě to ani nenapadlo. Ale mám třeba kamarádku, která jela ještě v 6. měsíci do Alp lyžovat, což jsem teda málem padla naznak, když mi to řekla a přišlo mi to krajně nerozumné!
Pokud nepolezeš na centrifugu a podobné, tak proč ne...
jak uz tu pisou holky... pokud mas absolutne v poradku tehu.. zadny problem tak klidne.. ono zalezi comu rikas ze se chces povozit.. jestli planujes nejakou masarinu kde si hlavou dolu... nebo to s tebou lomcuje ze strany do strany tak to asi neee... ale normalne se povozit.. proc ne... ja osobne bych asi teda nesla.. mela bych strach. I kdyz ja jdu mas na auticka a to nemusim byt ani tehu 😅 😅 😀 😀
no co jsem si vsimla, tak na vetsine kolotocu je upozorneni, ze neni vhodne pro tehotne, lidi s vysokym tlakem a podobne..ja bych teda na nic nesla...otazkou je jestli by se na nejakou atrakci vubec pustili..
Já tedy souhlasím s @uztotakbude @romca13 @zelva @terrorkax a já bych nešla taky kvůli tomu hluku... Chudák miminko...
Já myslím, že se na kolotoči ještě navozíš s dětma, tak bych to letos oželela, já tedy osobně oželuji celý život, bytostně to nesnáším 😀
No já bych se bála že mi bude zle 😀 ale pokud nemáš v plánu katapult, centrifugu, nebo volný pád a tomu podobné, tak proč ne 😉 Jak bylo řečeno selský rozum postačí 🙂
Já na Matějský byla, zbýval mi měsíc do porodu. Jen jsem pečlivě zvažovala na jakou atrakci jít a na jakou ne.
Nesla bych ani na labute - uz s tim pripadem mame spatne vzpominky
byla jsem na matějské loni v cca 30tt a ani mě nenapadlo, že bych nešla - jako kvůli hluku...
na atrakcích jsem nebyla -dělala jsem doprovod malému bráchovi, ale pokud by byla možnost tak na něco málo bezpečného bych šla.
Byla jsem asi v 6. -7. měsíci na malé pouti u nás ve městě a se synem se chtěla svézt na labutích, nakonec to syn kvůli čurání nestihl a já jela sama 🙂 a jsem se bála, že jsem si to nedávala ani moc vysoko, ale ne kvůli mimi, ale mně osobně a nenapadlo mě, že by labutě mohly uškodit. A hluk by mě ani nenapadl, že bych kvůli tomu neměla jít, ale co jsem si to tu teď přečetla, asi bych už nešla na nic jiného (což jsem ani nebyla u nás ani pro velký nebylo nic jiného).
Já byla v těhu na Matějské loni, bylo to už v posledím trimestru a absolvovala jsem s dcerkou jen labutě a vznášedlo, či jak se ta atrakce na vodě jmenovala...Z labutí se mi malinko motala hlava 😀 Na nic jiného bych nelezla, navíc, jak je tu již zmíněno, většina atrakcí skutečně má upozornění, že není (mmj) pro těhotné, takže by Tě stejně nepustili....mnou zmíněné atrakce byly v pohodě 😅
pokud nebudes bláznit na kolotoči hlavou dolů apod. tak určitě jít můžeš.. 🙂
Dospělí většinou na pouť nechoděj jen děti
Dospělí chodí s dětma nebo potom večer na ty zábavy 😀
Já jsem ve čtvrtém měsíci byla v Disneylandu a jaksi nedopatřením jsem se ocitla na šílené atrakci na principu volného pádu. Nic se nestalo a malá je naprosto vpořádku. Ale trochu jsem se bála, to ano. 😉
@ginyweasleyi tak to je pekne trapnej nazor
@janinasimi Uzivatelka si to uz asi tezko precte..🙄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já myslím,že pokud vám není špatně,vše je v pořádku,není důvod,proč by jste se měla vzdávat radovánek 😉