Ahoj holky. Někde jsem četla, že ze zázvoru můžu začít krvácet. Něco na mě leze a jediný co mě napadlo, když nemůžu žádný přášky, tak byl zázvorovej čaj.
trošku asi jo, ale já bych to asi spíš nepokoušela... na mě když něco leze tak beru MultiImun AKUT, s tím mám moc dobré zkušenosti... a taky probiotika jsou dobrá
no ja bych ho asi nepouzivala ...nesmi se ani moc byl. caje tak za me ne...
Můžeš cokoliv, i z bylinek, neboj. Mluvila jsem s jednou výživovou poradkyní a i z bylinek můžeš vše, pokud si to dáš jen výjimečně. Řiď se hlavně tím, co dělá dobře Tobě a Tvému tělu. Já kolem sebe slyšela spoustu bláznivých rad a raději jsem se řídila jen vlastním pocitem a intuicí. Jezdila jsem na kole ještě v září, jedla ostré, vyhýbala jsem se jen hermelínu a syrovému masu. I když kousíček hermelína jsem si taky výjimečně dala.
Já jsem teda na bylinky a zázvor byla radši opatrná... ale třeba homeopatika se v těhotenství můžou bez problému, takže nějaký preventan akut, oscillo atd.. bych se zkusit nebála 😉
Nevidím v tom problém. Prostě všeho s mírou. Já ho občas piju. A žádný problémy nemám.🙂
Za me zazvor v rozumnym mnozstvi jo,taky jsem ho pila,kdyz na me neco lezlo...myslim,ze lepsi,nez chemie(byt povoleny leky).Ale je to jen muj nazor.
podle mě v rozumném množství ano. Jsou přeci i zázvorová lízátka proti nevolnosti, takže podle mě se použít může 🙂
Příliš bych neřešila, kdyby sis ho někdy prostě dala na chuť - jeden - dva hrnky. Ale jako prostředek k vyléčení chřipky nebo nachlazení bych ho určitě v těhu neriskovala. Předpokládám, že by sis nedala jeden nebo dva hrnky a pak x dní nic, ale že bys ho pila denně a ve větším množství, aby to mělo nějaký účinek na chřipku. Pak bych se obávala i těch negativních účinků. Jak už tu někdo psal, můžou se 4 g čerstvého zázvoru, ale i tak bych se snažila nekonzumovat tohle hraniční množství denodenně. Alespoň ne v první polovině těhotenství.
já bych tedy taky ten zázvor neriskovala. V 5.měsíci jsem měla chřipku jako blázen, byla jsem i u doktora a ten mi jen řekl ať se poradím v lékárně, že těhotný toho stejně moc nemůžou 😖 tak jsem si v lékárně nakoupila sirup stopkašel, quixx a cucavý pastilky vincentky a nějak tu chřipku překonala s tímhle. A když mi bylo jooo špatně, tak jsem si vzala i paralen.
já si ho dávala, ale moc mi nechutnal. Pokud na tebe něco leze, dej si slabý černý čaj s medem a citronem, troškou zázvoru nic nezkazíš!
Za me tedy urcite ne, viz ma nedavna zkusenost. Neco na me lezlo, tak mi pritel udelal zazvorovy caj s medem (nastrouhal cerstvy zazvor). V noci jsem zacala krvacet jako pri menses. Hrozne me to vystrasilo..rano jsme hned ficeli na pohotovost. Nastesti byl mimisek v poradku a doktorka nebyla schopna vysvetlit pricinu. Jedine na co jsme prisli byl tedy ten zazvor..nic zvlastniho jsem jinak nedelala.
ano, všeho s mírou. ničemu jsem se nevyhábala - i malé pivo jsem v létě měla, vše s rozumem
Já pila čerstvý zázvorový čaj celkem často jako prevenci proti chřipce a v pořádku - všeho s mírou 🙂
Já se teda vyhýbám všemu, co prohřívá a může vyvolat porod - zázvor, skořice, horká koupel...
Ono to asi působí jak na koho... Já si ho při nachlazení také udělala, ale nesmí se to po litrech 🙂 Na druhou stranu, když jsem přenášela, pila jsem to i po litrech 😀, v kombinaci se skořicí, hřebíčkem... Nu a stejně mu musel pan doktor dát tabletku na vyvolání. Teď ho taky piju, protože mám kašel jako Brno, ale ve 37. tt už se toho moc nebojím 🙂
Asi z těchto příspěvků moc chytrá nebudeš...☹ někdo má dobré zkušenosti, někdo zase špatné, ale celé těhotenství spoléhám na svůj zdravý rozum a vše je ok. Já třeba někdy používám i Just - 31olejíček a tymiánovou mast, a můžeš si koupit v lékárně rakytník na posílení imunity 🙂 Držíme palečky ať jsi brzy fit.
z netu:
Je vhodné jíst zázvor v těhotenství?
Zázvor pravý tiší projevy těhotenské nevolnosti. Dokonce i v lékárnách se dají koupit přípravky (cukrátka, lízátka nebo kandovaný zázvor), které by měly ženám od těhotenské nevolnosti odpomoci.
Zároveň se ovšem rozšířily názory, že zázvor v těhotenství ve větším množství škodí. V některých pramenech se uvádí, že by denní dávka zázvoru požívaného v těhotenství neměla přesahovat jeden gram v případě sušeného nebo čtyři gramy čerstvého zázvoru.
Já nevím, já ho piju, i zázvorovou limonádu. Sem tam si zobnu hermelín, ochutnám směs na karbanátky... od manžela se napiju piva... nic nepřeháním a řídím se rozumem.
Ahoj @koada @blondie3 @petrusew @ckei @ninive21 @mykolaapsi @kaculinek1 @smardik @klaire22 @lucies @gepe @marukm @25 @lu777 a ostatní těhulky, maminky 🙂
do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Zázvor v těhotenství https://www.modrykonik.cz/zazvor-v-tehotenstvi/ .
Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti se zázvorem v těhotenství, pomůžete další spoustě těhulek, které si právě prochází stejným obdobím a užíván zázvoru v těhotenství právě řeší. Vaše rady, tipy a doporučení určitě ocení! Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".
Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Ahoj potřebovala bych poradit udělala jsem si čaj z čerstvého zázvoru a dala jsem ho tam fakt hodně do litrové konvice a teď se bojím jsem ve 14tt a vypila jsem jeden větší hrnek. Předem všem děkuji
Zázvorovník lékařský (kořen) podporuje trávení, působí proti nevolnosti, podporuje vylučování žluči, Rozšiřuje cévy v končetinách a tím napomáhá prokrvování, podporuje pocení při teplotě. Terapie nevolnosti, nachlazení, chřipky..
Kořen zázvoru vykazuje antiemetické účinky výrazné hlavně v terapii těhotenské nevolnosti. V případě indikace při nevolnosti z důvodu nemoci nebo po chemoterapii se již s tak dobrými výsledky nesetkáváme.
Je to jedno z léčiv, které se u těhotných žen těší velké oblibě. Antiemetické vlastnosti byly prověřeny ve dvojitě zaslepené studii, které se zúčastnilo 26 žen v prvním trimestru těhotenství. Byl jim podáván 1 g zázvoru rozdělený do 4 denních dávek ve formě sirupu. Desetidenní terapii poté hodnotily pomocí stupnice od 1 do 10. 77% žen ve sledované skupině uvedlo zlepšení o 4 stupně nebo více ve srovnání s kontrolní skupinou, kde stejné zlepšení sledovalo pouze 20% žen. Žádná z žen ze sledované skupiny neuvedla zlepšení o 2 stupně nebo méně, přičemž v kontrolní skupině toto uvedlo 70%.
Zázvor je možné během nevolnosti v těhotenství snadno konzumovat například jako kandovaný zázvor, zázvorový čaj nebo ve formě nějakého zázvorového přípravku. Pokud byl zázvor během těhotenství konzumován v rozumné míře, nebyly prokázány škodlivé účinky.
Objevilo se i upozornění, že teoreticky by užívání zázvoru v těhotenství mohlo mít nepříznivý účinek na plod. V praxi ovšem nic takového nebylo zaznamenáno a nejsou dostupná žádná podložená data zaměřená na tuto problematiku.
Zdroj: Bezpečné užívání léčivých rostlin v těhotenství
Mgr. Lenka Sobková
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V malém množství (píše se max. 1g sušeného anebo 4g čerstvého zázvoru denně) zázvor pomáhá mmj, při těhotenských nevolnostech (vždyť je obsažen i v zázvorových lízátkách!), ale opravdu opatrně na to množství, ve velkém může škodit a v nejhorším případě způsobit i potrat. Slabý odvar ze zázvoru ale určitě neuškodí 🙂