ahojky mam hrozny trauma ze zubaru,ale chtela by sem miminko tak by me zajimalo jestli mimuze zubar v tehu dat injekci na umrtveni zubu?diky
v sekci těhotenství je diskuze zubar a tehotenstvi
oki dekuji...zkusim pohledat...
Janul, jen ve zkratce. Injekci na umrtvení ti dát může, jak si asi myslíš, že chodím k zubaři??? 😀 😀 Měla jsem jich za těhu několik a je to ok. Dávali mi nějakou lepší, prý si jí nechávají na těhulky a na citlivější, tak nevím, ale injekci mít můžeš v pohodě 😉
taky mi říkala doktorka, že injekce na umrtvení není problém u zubařky - zatím jsem to nepotřebovala
Zkus diskuze, ale já jsem byla objednaná k zubařce na vrtání zubu až do nervu, takže s umrtvením a mezitím jsem otěhotněla... 🙂 Tak mi řekla, že mi to umrtvovat radši nebude a udělá to bez umrtvení jen povrchově a pak budu muset přijít ještě jednou 😉 Asi je to lepší neumrtvovat... 😎
Mně to řekli dva zubaři nezávisle na sobě, že injekce vůbec neškodí. Takže toho bych se nebála, jsou to zubaři, kterým fakt věřím. Já si totiž bez injekce vrtat nenechám 😀 😀 😀
mě to řekl přímo gynekolog, takže tomu taky věřím, že injekce neškodí
Injekce do zubu působí pouze lokálně....tzn. v místě umrtvení, nekoluje v těle krví. Můj zubař chtěl potvrzení od gynekologa,ale obecně to není vůbec problém. Na internetu se bohužel kolikrát píšou nesmysly.Takže lepší zajít k zubaři a dostat injekci na umrtvení než tam nejít vůbec a nebo než vydržet bolest bez umrtvení. To pak v těle vzniká adrenalin, který je pro mimčo horší než injekce!!! Taky jsem to zjištovala, protože mě zuby v těhu trápí celkem dost. Ani plombování není problém, ani trhání. 😉
Toto píše chytrá Kniha o těhotenství a porodu:
"Neoprávněný strach z následků injekce lokálního anestetika často nemá jen budoucí maminka, ale i zubní lékař. Samozřejmě platí, že byste se v těhotenství měla vyhnout jakémukoliv nadbytečnému přijímání léčivých přípravků včetně lokálních anestetik a dalších. Neznamená to však ošetřovat ženu bolestivým a trýznivým způsobem. Stresová reakce při bolestivém ošetření může mít mnohem závažnější vedlejší nežádoucí účinek, než má vliv malého množství lokálního anestetika. Dnešní injekční přípravky používané ke znecitlivění jsou z hlediska vlivu na vyvíjející se zárodek a plod velmi bezpečné a doposud nebylo po jejich podání popsáno žádné poškození budoucího novorozence. Také přísadu adrenalinu v lokálních anestetikách je možné použít ve všech stádiích gravidity."
a kolik co stoji...?bila plomba a tak...?hledlaa sem na netu ale nic sem nenasla...:(budu to muset teda stihnout ne zacnem s miminkem ale tech penez...:(
Injekci máš hrazenou pojišťovnou a jinak si myslím, že u každého zubaře je to jiné. To si budeš muset zjistit u toho svého, ale jdi si co nejdřív, já si zuby ze strachu zanedbala a teď toho lituju 😒 . Ale už to mám téměř v pořádku, jen zbytek už necháme až po porodu. Fakt nečekej a jdi!!!
Tak já jsem si o inkejci proti bolesti ve 30tt říkala, ale zubařka mi řekla, že těhotným injekce zásadně nedává a nedoporučuje to
Zubari vetsinou zakroky odkladaji v tehotenstvi az na dobu po porodu. A ja je chapu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
janule zkus si zadat do vyhledávače zubar a ono ti to najde diskuze kde se o tom mluví.