Můžu umývat okna v 11tt?

heclovka
22. říj 2016

Holky, zacinam 11tt. Takova debilni otazka asi. Muzu umyvat okna?? Maminka kamaradky mi to zakazala, ze je to nebezpecne. Pry by se miminku mohla omotat pupecni snura.. je to mozne nebo je to jen nejaka povera??

astyna
22. říj 2016

Já jsem umývala okna v 39+5 😀 a to ještě s nohou na parapetu, protože nejdou pořádně otevřít všechna okna 😀 a malý byl zdravý a živý...a jinak řekni mamince, že děti mají běžně i 6x omotanou šnůru kolem krku, je mazlavá, takže se fakt nezauzluje. Průser nastává, když se zblázní průtoky.

betelgeuzz
22. říj 2016

@heclovka je to pověra. dělej to, na co se cítíš 🙂

zoehk
22. říj 2016

Umyvala jsem uz 3x asi před měsícem nebo tak.uklizim pro par lidi a dobrý jen jsem se tolik nenatahovala jak jsem zvyklá a radši stoupla na stupínek.jsem t17ed tt.a asi ne čekají další okna příští týden.

dokument
22. říj 2016

@heclovka je to pekna kravina 😅 leda bys mohla spadnout z vysky, kdyby se ti udelalo mdlo, zatocila hlava. Me to s tou pupecni snurou rikalo lidi...to by ses nesmela pohnout.

g_m
22. říj 2016

Pokud je těhu v pořádku, tak bych je umyla. Já jsem od 20tt měla problémy a doktorka mi říkala, že nemám dělat nic, kde mám ruce nad úrovní břicha delší dobu. Ne kvůli pupeční šňůře, ale kvůli tomu, že se přepíná břišní stěna a to by mi mohlo zhoršit problémy s placentou.

dokument
22. říj 2016

no je pravda, ze se treba zakazuje lidem, co maji potize se srdcem treba plest, tam ty ruce nahore taky jsou... ne tolik, ale jsou nad urovni srdce, nejak je to namaha. Tak mozna u tehotnych je to taky namaha. Ale pokud jsi zdrava... ja v 8. a myslim jeste v 9. mesici malovala sama byt a tapetovala... Uz bych to teda nedelala, ale ne kvuli pupecni snure. Kvuli tomu, ze jsem uz nebyla tak mrstna a lezt po zebriku a delat linky u stropu to opravdu neni v tomto stavu nic moc, a vubec...drina celkove 😅

heclovka
autor
22. říj 2016

Super, tak se na to v pondeli vrhnu. Nee ze by se mi teda nejak chtelo :D

astyna
22. říj 2016

...jsme ti poradily úplně špatně co 😀

katievee
22. říj 2016

Já okna teda nemyla, ale ruce nad hlavou jsem ke konci tehotenstvi mela a ejhle, malej snuru okolo krku. Tchyne me to rikala, též mi to prislo jako blbost... Vysrala bych se na to, okna neutecou a za zdraví mimca to fakt nestojí. 🙂 pohled na zmodrale miminko není vůbec hezký....

lajla
22. říj 2016

@astyna no já měla malého fialového jak byl příškrceny,mel ji omotanou dvakrát...tohle bych na lehkou váhu nebrala..
Každopádně je to pověra s tou šňůrou, to si musí každá srovnat v sobě jak je není pověrčivá...
Já okna neumyvam, někoho si vždy na to zavolám...ale ne z důvodu pověry,ake protože mi natahování se nedělá dobře

astyna
22. říj 2016

@lajla

Syn měl šňůru dokonce 6x 😠 ale jak byl chytrý, dal si k hlavě ručičku, sice měl naštíplnou klíční kost, ale vyhnul se šňůře. Já jsem byla vždy samostatná jednotka - včetně nahazování baráku, když jsem už přes pupek neviděla na papuče 😀

lajla
22. říj 2016

@astyna měl štěstí...s chytrostí to asi nemá co dělat😉

astyna
22. říj 2016

@lajla

To byla jen sranda 😀 ale třeba jo - pokud zdědí naše vlohy, tak by to mohl být technický šikulka 🙂 Nicnémě v mém případě se spíš na sále lekly - když na ně vykoukla ruka místo hlavy, ale šlo to skvěle 🙂

tysek9
22. říj 2016

Já jsem je nemyla, hlavně z toho důvodu, že jsem to nedělala nikdy tak proč s tím začínat v těhotenství 😀. Jinak jsem dělala vše, třeba věšela prádlo a malý měl tedy šňůru kolem krčku, ale myslím, že to nebylo kvůli tomu...

lv
22. říj 2016

Je to pověra, i věšení záclony apod. prostě natahování vzhůru.

ko87
22. říj 2016

Sakra, na tuhle pověru jsem měla narazit driv😀 ale asi by mi to moc nepomohlo. Jelikož jsme rekonstruovali byt, dělala jsem všechno včetně mytí oken na skládacích schůdkách (to ale radši moc nedoporučuju). Pupeční šňůra omotaná nebyla.

magdalenax
22. říj 2016

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale pověra to není. Doktorka mi to právě i vysvětlovala, že jak máš ruce nahoře, tak jsi vlastně našponovaná a tím krouživým pohybem ruky se opravdu pupeční šňůra obtočit může. Říkají, že by se okna mýt neměla asi od pátého či šestého měsíce. Pokud máš tu potřebu, kup si v jysku nebo někde teleskopickou stěrku, postříkej je rozprašovačem a stáhni. Rámy počkají....., a nebo je někomu přenech, buď rámy, nebo celé okno

lajla
22. říj 2016

@magdalenax ale nezní to vůbec logicky že😉 no já tomu nevěřím..
Já okna nemyju a děti šňůru obtocenou měly...a naopak
By mě zajímalo...jak zrovna toto odbornici zkoumali😂

j.a.n.i
22. říj 2016

@magdalenax Krouživým pohybem ruky se omotá pupeční šňůra... to je ale pěkná pitomost.

hz
22. říj 2016

Ja pri prvnim ditku myla okna ve 20tt a druhy den jsem skoncila s krvacenim v nemocnici-placenta previa. Syn mel dle zpravy omotanou snuru kolem nohy, ale manzel pri porodu nic takoveho nevidel 😒
Ted jsem ve 32tt a mam v planu je zacit myt tak po 38tt, vykaslala bych se na ne, jen mame eurookna a ta potrebuji vetsi udrzbu ramu zvlaste pred zimou nez plastaky..
Hezky vecer 🙂

lajla
22. říj 2016

@j.a.n.i nadpřirozené schopnosti😂

magdalenax
22. říj 2016

@lajla Samozřejmě, že to nemusí být tak vždy, ale tahle "pověra" vznikla právě z toho, že procentulní počet dětí s obmotanou pupeční šňůrou byly právě maminek, které ty okna myly, asi tak

j.a.n.i
22. říj 2016

@magdalenax No, jestli se to spíše nezakazovalo protože je obecně v těhotenství nižší tlak a při záklonu hlavy při mytí oken a věšení záclon je největší šance na to, aby se člověk zamotal a praštil sebou... pochybuji, že by někdo prokázal jakoukoliv závislost mezi mytím oken a omotanu šňůrou, ono to spíš bude jak s tím, že očkování způsobuje autismus.

lajla
22. říj 2016

@magdalenax jako že se ptali maminek zda myly či nemyly okna jo..?
Jasný na něco se to svést musí...o tom žádná...
Je to námaha jako každá jiná...takže krvácení či jiné potíže můžou vzniknout i pri jiné práci ci námaze...ale maminka si to vždy zduvodni..na něco se to svést musí...
Vcestna placenta taky nevznikne při mytí oken
Proto říkám všeho s mírou, každý tak jak se cítí

lajla
22. říj 2016

@j.a.n.i očkování nezpůsobuje autismus, ale je spouštěč, o tom není.pochyb...ale to je zase na jinou diskuzí, tyto naprosto dvě odlišné věci bych si v žádném případě nedovolila srovnávat

hz
22. říj 2016

@lajla vim, ze vcestana placenta nevznikla mytim oken, jen myslim, ze to byla posledni kapka pro muj tehdy vycerpany a unaveny organismus. proto si ted davam bacha pri kazde namahavejsi aktivite, vic posloucham sve telo. proto ted ty okna az po 38.tt, driv urcite ne..

lajla
22. říj 2016

@hz určitě,a proto jak jsem dodala všeho s mírou, v klidu, nic neprehanet

magdalenax
22. říj 2016

Holky, já si myslím, že je to jako se vším. Jsou maminky - čekatelky, které mají již dítko mají, tuhle ho zvednou, tuhle přenesou. Někdy třeba ještě ani těhotenství netuší, a nějakých 15 kg ...a nic, no a pak se najde maminka, která vezme v obchodě karton mléka, nebo balení oleje a je malér na světě.
Ale asi takhle, ten kdo věří na černou kočku přes cestu, tak raději obejde blok a ten kdo na ni nevěří, tak jde dál, jen je obezřetný, protože si řekne - copak kdyby..... .
Mytí oken není tak důležité, resp. nutné, aby to 4 měsíce nevydrželo, takže - proč to pokoušet, proč to přehánět, že?

astyna
22. říj 2016

@magdalenax

To se už bojím i otvírat víno 😀

magdalenax
22. říj 2016

@astyna No, sice nevím, jak si to myslela, ale mám kamarádku, která se víno opravdu bojí otevírat, protože se jí kdysi před léty ulomilo hrdlo a měla na dlani několik stehů....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru