Můžu si po neschopence před MD vybrat dovolenou?

martinka0209
22. dub 2017

Dobrý den jsem na neschopence, a chtěla jsem se zeptat, když ukončím neschopenku před mateřskou dovolenou, můžu si po neschopence vybrat dovolenou?

arielka222
22. dub 2017

Taky by mě zrovna tohle zajímalo. Jsem na PN od začátku tehu. Chtěla bych si ji právě ukončit v půlce července a do nástupu na MD si ještě vybrat dovolenou. Ale nevím jestli se víc nevyplatí si dovcu proplatit?

mku
22. dub 2017

Urcite se spis vyplati nechat si dovolenou proplatit... jinak pokud ji nevyberes, prave z duvodu PN, vyberes ji pri prechodu z MD na RD...

crazykat
22. dub 2017

Taky na tímhle už nějakou dobu uvažuji, ptala jsem se i v práci a pani účetní mi řekla, že tím že jsem na pn tak budu mít dovolené méně, ale že je na mě zda si ji vyberu před nástupem na mateřskou nebo zda si ji nechám proplatit po mateřské. Většina si ji prý nechává proplatit protože mají do začátku pak nějaké peníze navíc na mimi.
Já ale přemýšlím, že si ji vyberu ještě před nástupem, který mi vychází někdy po půlce července, abych nemusela na pn hlídat celé léto vycházky, když bude hezky 🙂

mku
22. dub 2017

@crazykat po 100dnech PN se dovolena krati o 1/12... taky jsem to uz zjistovala...

cizllik
22. dub 2017

Holky a můžu mít dotaz? Teda dva. Já jsem na neschopence od začátku kvůli velkým nevolnostem a zajímalo by mě z čeho se pak vypočítává mateřská. Prý z posledních 3 měsíců. Ale z jakých ,z těch než jsem šla na neschopenku nebo úplně z posledních když bych byla na neschopence až do konce. A druhá otázka teď mi přišla první nemocenska od socialky ještě půlená s

cizllik
22. dub 2017

Nemocenskou z práce. Teď když už budu marodit celý měsíc a posílat mi to bude jen sociálka je to trochu vyšší nebo ne

martyina
23. dub 2017

Ahojte, mě bylo řečeno, že dovolena se dá nechat proplatit pouze v případě kdyby Vám končil pracovní poměr, jinak musíte normállne zadat očerpání řádné dovolene.

ladyhacek
23. dub 2017

Z neschopenky jsem šla rovnou na mateřskou a pak mezi mateřskou a rodičákem vybírala dovolenou ( zároveň s rodičákem - nějak se to křížilo jen na té mateřské to nešlo 🙂 )

mku
23. dub 2017

@cizllik ja jsem doma od 8tt taky kvuli zvraceni ( zvracela jsem 11 tydnu, dvakrat jsem byla na kaoackach). To co ti prislo jako souhr zamestvanatel + socialka pak posila zhruba ve stejne vysi i jen socialka.
Zalezi jak vysoky jsi mela puvodni plat, ale me treba prijde ze mi posilaji docela dost, ze kdyz si vezmu kolik jsem projezdila, ze jsem tam dost utratila za jidlo atd a jeste bych musela nakupovat obleceni (nemohla bych chodit porad v jednech riflich a stridat tri trika) tak zase o tolik mene proti klasicke vyplate nemam.
Kdyz to ted pocitam tak jsem na cca polovine, mozna trochu nad, proti puvodnimu prijmu.

absintka19
23. dub 2017

@martyina to jo. Ale kdyz si jo vyberes mezi MD a RD tak to jde. Funguje to tak, ze po MD si nahlasis dovcu u zam.a zaroven pobiras RP od UP.

martyina
23. dub 2017

@absintka19 ano to vím, také to tak budu dělat🙂

absintka19
23. dub 2017

@arielka222 Dovcu je nej po MD protoze i pres MD narok na dovcu 'naskoci' dalsi.

absintka19
23. dub 2017

@mku ono zalezi jak kde. Ja mela PN cca 180 dni ale zam.mi nechal cely narok na dovcu, nekratil nic, nechtel 🙂

marenkav
23. dub 2017

Ahoj, a mam nárok na nějakou dovolenou, když jsem na PN od začátku roku, tzn, od 2.ledna a budu na ni pravděpodobně až do porodu? (rizikové těhu) Díky moc 🙂

lenoulinkaa
23. dub 2017

@absintka19 Ona taky záleží jak ty dny vyjdou na přelomu roku, takže potom krácení nemusí být.

mku
23. dub 2017

@marenkav jasne ze mas 🙂 jednak pokud ti zbyla z lonska a pak na celou letosni ( ja jsem doma od pulky ledna a rekli mi na personalnim ze mi prave budou asi neco kratit, kdyz na MD jdu az v cervnu)

marenkav
23. dub 2017

@mku děkuji 🙂

crejzy
23. dub 2017

taky by me to zajimalo, na nemocenske nyni nejsem ale pochybuju ze v praci vydrzim az do MD. Duvod proc bych radeji vybrala dovolenou pred MD jsou vychazky (v lete)...

cizllik
23. dub 2017

@mku no já jsem mela výplatu 15000 akorad přiznaných a na pásce úplně to minimum co šlo a zbytek na ruku. A nemocenskou práce+sociálka jsem měla 6500. A když mi to zjišťovala účetní říkala že by jsme snad měli mít alespoň 7600

mku
23. dub 2017

@cizllik no to je prave ten problem penez na ruku :( socialka ti da penize jen z toho, z ceho jsi odvadela dane...

martinka0209
autor
24. dub 2017

Děkuji všem za radu 🙂

absintka19
24. dub 2017

@crejzy dovolenou ti pred MD dat nemusi, naproti tomu mezi MD a RD ti dat musi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru