ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se můžu koupat ve společné vaně se svojí holčičkou aby mi nehrozila infekce. Vím že třeba do bazénů, rybníků a jiných veřejných vod by se moc chodit nemělo a když už tak s tamponem a nebo do vody speciálně pro to určený (bazény pro těhu plavání). Já se teda většinou jen sprchuju ale dnes jsem si udělala společnou vanu s Míšou, máme to obě rádi, je to docela supr zážitek. Nerada bych si to celé těhu odříkala. Jenomže Míša se do vody občas vyčůrá, pokud zrovna sedí tak to ani nevidím a nevím jestli taková voda pak nemůže způsobit zánět. Nemáte s tím nějakou zkušenost?
@partyzanka91 Ahoj. Myslím, že pak by muselo být nebezpečné i vlastní čůrání... 🙂 Trochu moči ve vaně bych se opravdu nebála.
@partyzanka91 tak tohle bych neresila. Spis bych nechodila nekam do verejnyho bazenu jestli ses nachylnejsi k infekcim. Ale cerstve curani od ditete ve vane je neskodny
@partyzanka91 ja se taky koupu ve vane sama i s malym a jsem tehotna. Akorat si nedavam tak horkou vodu jako obvykle. A v lete jsem se koupala i v nafukovacim bazenku. A curani by bylo infekcni pouze v pripade, ze by mala mela zanet mocovych cest, jinak je moc sterilni a zadne bakterie v ni nejsou 🙂 . Takze v pohode 😉
Vubec to neres.. ja jeste minuly tyden byla ve verejnem bazenu... sla jsem se do bazenu koupat snad 50x zatim v prubehu tehotenstvi a nic mi neni.. pokud nejsi nachylna k infekcim nemelo by se nic stat. Akorat si tu vanu nedavej moc horkou.. to neni dobry.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych dle svého laického uvažování řekla, že to nevadí.. Přeci jen moč "dezinfikuje?". A když se tak náhodou stane, není to zas v tak velkém množství, aby tě to ohrozilo.. Pokud ti teplá koupel nevadí, myslím si, že to ničemu nevadí. Infekce je právě v těch bazénech (plno lidí - někteří mohou být přenašeči infekce) a rybnících (nečistoty celkově + různé bakterie z kvetoucí trávy, atd.). Já bych se koupele se svou dcerou doma ve vaně nebála 😉