Můžu se během těhu koupat se svým miminkem?

partyzanka91
3. říj 2015

ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se můžu koupat ve společné vaně se svojí holčičkou aby mi nehrozila infekce. Vím že třeba do bazénů, rybníků a jiných veřejných vod by se moc chodit nemělo a když už tak s tamponem a nebo do vody speciálně pro to určený (bazény pro těhu plavání). Já se teda většinou jen sprchuju ale dnes jsem si udělala společnou vanu s Míšou, máme to obě rádi, je to docela supr zážitek. Nerada bych si to celé těhu odříkala. Jenomže Míša se do vody občas vyčůrá, pokud zrovna sedí tak to ani nevidím a nevím jestli taková voda pak nemůže způsobit zánět. Nemáte s tím nějakou zkušenost?

madulinka
3. říj 2015

Já bych dle svého laického uvažování řekla, že to nevadí.. Přeci jen moč "dezinfikuje?". A když se tak náhodou stane, není to zas v tak velkém množství, aby tě to ohrozilo.. Pokud ti teplá koupel nevadí, myslím si, že to ničemu nevadí. Infekce je právě v těch bazénech (plno lidí - někteří mohou být přenašeči infekce) a rybnících (nečistoty celkově + různé bakterie z kvetoucí trávy, atd.). Já bych se koupele se svou dcerou doma ve vaně nebála 😉

blecha94
3. říj 2015

@partyzanka91 Ahoj. Myslím, že pak by muselo být nebezpečné i vlastní čůrání... 🙂 Trochu moči ve vaně bych se opravdu nebála.

alboo
3. říj 2015

@partyzanka91 tak tohle bych neresila. Spis bych nechodila nekam do verejnyho bazenu jestli ses nachylnejsi k infekcim. Ale cerstve curani od ditete ve vane je neskodny

loc
3. říj 2015

@partyzanka91 ja se taky koupu ve vane sama i s malym a jsem tehotna. Akorat si nedavam tak horkou vodu jako obvykle. A v lete jsem se koupala i v nafukovacim bazenku. A curani by bylo infekcni pouze v pripade, ze by mala mela zanet mocovych cest, jinak je moc sterilni a zadne bakterie v ni nejsou 🙂 . Takze v pohode 😉

karlajasmine
3. říj 2015

Vubec to neres.. ja jeste minuly tyden byla ve verejnem bazenu... sla jsem se do bazenu koupat snad 50x zatim v prubehu tehotenstvi a nic mi neni.. pokud nejsi nachylna k infekcim nemelo by se nic stat. Akorat si tu vanu nedavej moc horkou.. to neni dobry.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru