Můžu pít v těhotenství ovocný Pickwick čaj?

lentilka131
29. říj 2015

Chtěla bych se zeptat, zda můžu pít ovocný čaj Pickwick, protože ve složení jsem si všimla, že obsahuje kořen lékořice, která se v těhotenství nesmí. Bohužel jsem si toho všimla až teď a od začátku těhoteství (nyní jsem v 8. týdnu) jsem ho pila tak 2 až 3 šálky denně. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli ho některá z vás taky pije nebo jestli schválně pijete jinou značku?

rousse
29. říj 2015

nádech, výdech, nádech, výdech, hoď se do klidu a běž si dát ještě jeden šálek. Kdo to zakázal, že se v těhotenství nesmí stopové množství lékořice v čaji? Internet? Na to se uplně vykašli, protože jinak strávíš celé těhu jen řešením toho, co nesmíš.... Já jedla hermelíny, Nivu, pila kafe, pila Kofolu a malá se překvapivě narodila živá a zdravá o porodní váze 4 kg..... jak je to možné, když podle internetu je to všechno ZAKÁZANÉ? 🙂

no_title
29. říj 2015

pro tvůj klid bych raději dál pila spíš bezpečnější čaje. Sáhla bych spíš přímo po čaji pro těhotné nebo po bezpečných bylinkách - heřmánek, meduňka a skvělý je určitě roiboss a čistě ovocné čaje (u těch se ale musí kontrolovat složení, spoustu z nich obsahuje karmínovou červeň a podobné "chuťovky", které škodí i dospělákům, natož plodu.)

michalusenka
29. říj 2015

ja ho pila cele tehu - kazde rano k snidani a ziju 🙂 dokonce sem si davala i ten zazvorovy (sem si rekla lepsi nez cerstvy zazvor) kdyz sem se citila trochu nachlazena

pety91
29. říj 2015

To se určitě neboj, ovocné čaje jsou spíš příchuť než co jiného. To je naprosto bezpečné.

sunshine125
29. říj 2015

Ja si minule koupila caj na plice a az doma jsem zjistila,ze tam je napsano vyslovene "neuzivat v tehotenstvi ". Kdyby to hodne vadilo,napsali by to tam. Opravdu tam musi byt jen stopove mnozstvi ,protoze ja lekorici nesnasim a tohle pit muzu :D

aklin
29. říj 2015

V těhotenství jsem pila jakékoliv ovocné čaje, občas jsem si dala i černý. Také se v těhotenství nesmí jíst sýry s plísní. Když na to přišla chuť, nebránila jsem se tomu. A malá se mi narodila v pořádku.

lv
29. říj 2015

navíc se to velmi často píše proto, že se na těhotných nesmí nic testovat, tak raději napíšou, že to těhotné nemají../to samé s dětmi, do 3let - netestuje se na nich, tak napíší nevhodné pro děti/

dapele
29. říj 2015

Ahoj, během těhotenství jsem pila různé čaje včetně Pickwicku. Složení ovocných čajů mě ani nenapadlo studovat. Pozor jsem si dávala jen na bylinkové, ty jsem pila jen pokud byly určené pro těhotné, aby náhodou nějaká bylinka nenapáchala nějakou neplechu. Myslím, že té lékořice tam nebude moc, takže bych to brala s rozumem a pokud toho čaje nehodláš vypít hektolitr denně, tak se podle mě nemůže nic stát.

Sama jsem v těhotenství jednou nebo dvakrát jedla lékořicové bombony, protože mě ani nenapadlo, že můžou škodit a žádné následky jsem na sobě nepozorovala.

luj_89
29. říj 2015

Tyjo, nestačim se divit, co všechno lidi považují za nebezpečné pro těhotné.. Možná to chce míň řešit tyhle zaručený rady a více se radovat z miminka 🙂

gracinka7
29. říj 2015

@dapele Lékorky se nesmí? A sakra :D

dapele
29. říj 2015

@gracinka7 Taky jsem to dodnes nevěděla, ale našla jsem článek kde to píšou a ten stejně do dalšího těhotenství zapomenu ;)
PS: Nejlepší jsou skandinávský slaný ;)

lentilka131
autor
29. říj 2015

Děkuji za pozitivní odpovědi🙂 Už jsem mnohem klidnější 🙂

sara84
29. říj 2015

No ja posledni tydny tehu pila kazdy vecer hrnek horkeho mleka se skorici , netusila jsem, ze by se nesmela a vse ok, takze klid!

ducik
29. říj 2015

@lentilka131 nesmis to s těmi zákazy tak přehánět 😉 navíc pickwick je jen vymetene podpalubi, tam toho z te lekorice moc nebude 😀 bylinky v tehu vadí ve velkém množství většinou. Klidně si dej lekorku a na to strudl se skorici, to tí fakt neublíží.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru