Ahoj holky mam otázku muze se v tehotenstvi jist schwarwaldska sunka? Ja ji mam hrozne rada.ale vim že je jen susena.kdy si dam 3 krát behem tehu nevadi to? Nebo je tu nektera ktera ji jedla a vsechno bylo oki? 🙂) dekuji moc.
Ja si dala i tatarak.sice jen jednou ale dala. Jinak jsem jedla uplne vse
těhotenství není nemoc ... schwarzwald šunka je krom sušení i zauzená, takže poměrně mikrobiologicky bezpečná, zdravá moc ne, ale taky to nejíš furt a na kila
Dávám si ji od začátku těhotenství a žijeme. Stejně jako si dávám tatarák (z velmi dobře ověřeného zdroje), plísňové sýry a majonézu. Jsem těhotná, ne nemocná.
jím uplně vše jak u prního tak i u druhého těhu.dokonce jim i tatarák -ale ne s restaurace. aby se něco stalo by člověk musel jíst aspoň tunu hermelínu tataráku atd.....
Děkuji děvčata, už jsem si myslela, že jsem tady divná, když jím úplně všechno 😆😆😆
ale to by jste nemophla jíst nic..stačilo by špatně omyta zelenina třeba ze zahrady například.....
@veraga Myslis, ze to plati i u hovezi susene sunky? Mam ji koupenou na svatky..
Jen si ji dej a neřeš blbosti.
tak já jsem asi divná, ale já si ji pro jistotu opekla v mikrovlnce............dodržuju akorát syrové maso, majonézu a plesnivé sýry a tavené sýry, jinak jim všechno.
Někde jsem četla zajímavý názor, že v těhotenství může žena všechno, co jí voní. Přecitlivělý čich je právě z toho důvodu, aby odhalila, že s jídlem není něco v pořádku. Takže teď všechno důkladně očichávám 🙂 Když mi to jen trochu nevoní, tak to prostě nejím a když jo, tak pak nemám špatný pocit. Jasně že to nezamená, že bych se pravidelně cpala syrovým masem a plesnivými sýry. Ale je myslím dobré důvěřovat své intuici.
Mimochodem už několik týdnů mám šílenou chuť na sushi, tak si asi brzo na nějaké kvalitní zajdu 🙂
Upřímně nevim,zda těhotná žena pozná po čichu listerie nebo salmonely, spis si myslim ,ze se to týká jídel která se zatím neviditelné začínají kazit. Nicméně já bych si schw.sunku dala, ta mi nepřipadá riziková, jinak ale vše v teh.nejim, kamarádky tatínek si před 3 týdny z domácí majonézy odnesl salmonely, tak třeba tím bych si těhotenství zpestrila nerada,takze vejce i maso zásadně pořádně tepelné upravují. Vyhýbal se i plisnovym sýrům, listeriozu už jsem u těhotné zažila ve špitále a na rovinu, to se bez hrajících sýrů a sýr.masa raději par měsíců obejdu. Těhotenství není nemoc, ale některé nemoci můžou byt v teh.dost nebezpečné,i když zdravého netehotneho jedince neohrozí. Ale jiste, není dobre věřit všem urban legends o tom,co se v teh.nesmí, stejně tak jako zbytečně riskovat.
Prosím jak je to se sušeným masem? Kupujeme domácí na váhu, takže žádné vakuové balení a pod. Je sušení dostatečná úprava?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já teda jím všechno 😀 max bych si asi nedala asi tatarák, ale jinak neřeším 😉