holky, můžu jíst houby z lesa? v omáčce, jsou to pravohřiby a suchohřiby..není to nějaké špatné?
našli jsme kupu ale nevím...
Meleri určitě můžeš, pokud máš jistotu, že jsou jedlí 😉
jo jsou! 🙂 a dík za ujištění, hned jsem klidnější...🙂
no jasně, že můžeš 😉
Asi můžeš, je ale je obecně známo, že sajou škodliviny z půdy a z ovzduší jako houby 🙂 teda aspoň mám zato, ale říkám si to asi proto, že je stejně nejím, nechutnají mi.. Za chvili bysme podle všeho nemohli jíst nic
Říká se, že by se houby v těhotenství jíst neměli, ale zatím mi nikdo nevysvětlil proč, takže já je jím normálně. A nejen v omáčce.
a co žampiony, které vyrostou někde ve skleníku? Ty se jíst můžou nebo ne? Díky 🙂
jo teda žampiony jím často asi co druhý týden, na smetaně se slaninou, a v poho, jen to pro mě nejsou houby, ale "igelit"..za to ty pořádné houby z lesa..zvlášt když jich tolik najdete..mňam...no zítra je uvařím a snad bude v poho..
já teda v těhu jedla houby normálně a žádné nasledky to na mimi nemělo 😀
Ahoj,já jedla houby v těhotenství taky a to dost často,mám je ráda a nic se nestalo a ani jsem neslyšela,že by se nesměly.
Já je taky v poho jedla, přenášela jsem 13 dní a ještě v tu dobu jsem je chodila sbírat. Ostatní houbaři na mě tedy koukali jak na exota, ale to mě bylo jedno 🙂
no tak já je taky chodila zbírat horší bylo se ohnout přes to břicho ale co by člověk neudělal kuli houbám 😀
U prvního jsem je jedla taky a následky to vážně nemá 😀 😀 . Jediné, proč je nedoporučují jíst mě napadá snad jen to, že jsou těžký a pro těhulku můžou být jen hůř stravitelný, ale to je asi tak jediný důvod. Jinak pokud houby znáš a víš, že jsou jedlý, jsou dobře zpracovaný, tak nevidím důvod, proč je nejíst. Ono nic se nemá přehánět 😉
A proč by se houby nemohly??? To slyším poprvé, že by se v těhotenství nemohly !!! Kvůli těžkým kovům, co můžou mít? Já je jedla a ani mě to nenapadlo 😀
ve 14 tt bych vážně obavy neměla, vadí asi jen to, že jsou težký a pálí po nich žáha, když máš pupík u prsou 😀 😀 mmch jsem se přežrala guláše a druhej den jsem rodila 😀 😀
já houby normálně vařím v polévce , omáčce...i obalené žampiony celé těhu...mě po nich nic nebylo a neníé
tak jo. dik. to manzel stresoval. uz se tesim na macku.
jen si dej vubec to neškodí 😀
Já to radši nejím, Vygoogli si Ing Baier, i kdyby prehanel, tak na každým sprochu pravdy trochu..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
meleri - ja myslim, ze kdyz jsou dobre ocisteny, tak by to melo byt ok....