Ahoj chtěla bych vedt zda můžu chodit do práce zda pracuji jako masérka,nebo budu marodit.
a v kolikátém jsi týdnu? určitě to nějakou dobu není problém, ale třeba ke konci...no nevím
@berenika39 zatim ještě těhotná nejsem. Chcem se začít snažit v červenci,tak jen aby jsme věděli na co se připravit. Je to opravdu hodne fyzicky náročná práce z které jsem unavená už teď. Ale ta představa byt pořád doma zavřená tak to je hrůza.
@evusa2 takze pokud jsi dostatecne znala fyziognomie atd, tak bys mela vedet ze napr shiatsu asi nebude zrovna ok v pokrocilem stadiu tehotenstvi. Take bys mela vedet, ze zalezi i na prostredi kde masirujes, kolik toho denne ve stoje odmasirujes, jake masaze jsou fyzicky narocne a ktere napr nejsou typu reflexni plosek nohou, bankova, manualni lymfodrenaz, aj.
Zeptej se tedy sveho gynekologa, zda muzes delat masaze a jemu povedet, ktere druhy delas, protoze pojem masaze je velmi objemny. Treba i cokoladovou muze delat kde kdo, i si doma sam a v tehotnstvi vubec nevadi ji provadet, natrit telo zvladne kazdy.
Strucne shrnu: pokud nechces pracovat, muze Ti to posvetit lekar. Jinak na mne pusobis a to se na me nezlob, opravdu jako clovek co ma masersky kurz za 4 vikendy a to je vse, max nejaky vikendovy dalsi kurz na nejaky druh masaze. Protoze nezavisle na tom, ze nejsi gynekolog, by jsi mela svou praci znat dobre a vedet, co telo a zdravotni stav dovoli a co uz ne.
Ahoj, tak já sama jsem masérka. V době mých těhotenství jsem se šetřila a od 6 měsíce nemasírovala. Nikoho. Masérství není jen o fyzické aktivitě či zátěži. Ale i o přímém kontaktu s pacientem či klientem jako osobou. Pokud nemáte zmáknutou energetiku ( práce s energií), můžete být dost vyčerpaná, víc než obvykle. Až chorobně.. Lidé chodí na masáže hlavně o obtížemi - je jen na Vás, jak to budete zvládat (vy i vaše dítě!) . Pokud máte přimo otázky, tak mi napište do pošty
@evusa2 ja Ti nerekla ze se nemas ptat, pouze to, jak na mne Tvuj dotaz pusobi. Jakozto cloveka, ktery by to sam z oboru vedet. A to ze jsi studovala fyzioterapii, takze delas rehabilitace ci i s postizenymi? Jak jsem jiz psala, obsah slova masaze je velmi obsahly! A take co konkretne delas a v jakem prostredi. Ani jedno jsi nenapsala.
@evusa2 - záleží na tom, jak se budeš cítít. Většina mých kolegyň (rehabilitační ambulance) pracovala, každý různě dlouho podle svých možností. Neměli ale ty "těžší" pacienty, které by musely nějak tahat. A přes 6.měsíc to nedal nikdo a pak jsme byly až do nástupu na mateřskou na neschopence.
Záleží, co děláš. Zaměstnavatel by Ti měl/mohl vyhovět a nechat Ti lidi, kteří mají problém s prstama, rukama atp. ale manipulace dolníma končetinama a různé mobilizace páteře jsou dost náročné i tak.
Nakonec může Ti být tak blbě, že to nepůjde, nebo naopak budeš fit a nějakou dobu to půjde, ale ne asi dlouho celý den ty těžký. Takže podle toho, jaké máte spektrum a jestli by byla domluva, že ty lehké budou dávat Tobě.
Jinak není Tvoje povinnost jít na neschopenku, ale zaměstnavatel má povinnost Tě přeřadit na jinou vhodnou práci - to je taky možnost - recepce, administrativa, úklid... a pokud nemá, tak seš doma za plný plat. Ale je potřeba to doložit a je to handrkování. Někde je ale zam. vstřícnej, nechá lehčí pacienty a objendávky a když je hotovo, neřeší, že jdeš domů dřív, ale to jsou spíš výjimky.
Holky neblbněte, forum je snad od toho, aby se zeptala. Na zkušenosti, názory ap. Není to tu od toho, abyste jí psaly, že hodila blbej dotaz. Jsou tu mraky fakt blbějších. Nějaký názor myslím má, ale chce si ho utřídit. Jak to má vědět, když se nezeptá? Od toho jsou snad otázky, aby si zauvažovala, jaký varianty snad tak asi můžou nastat, co tak může čekat...
K těm poznámkám ještě jedna věc, pro @evusa2 . dřív ženský dřely třeba na statku a nikdo se jich neptal, jak jim je, makaly jak mourovatý a to si tak mohly zkusit říct, že s TP v červenci/srpnu nebudou dřít o žních. Když je tělo zvyklé, vydrží často dost - jsou ženy, který těhotný běhají maraton... na jejich poměry rekreačně, jinak by to složilo i zdravýho chlapa. Takže to je individuální. Znám matky, co poberou tři malý děti, batoh a jedou na celodenní výlet, jedno to dítě ještě kus cesty nesou v nosítku.... A pak jsou trénovaní sportovci, který jakmile otěhotní a dají si na záda 2 kg batoh, jsou na umření a obchod 500 m je najednou šíleně daleko. Hormony hormony.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@evusa2 - myslíš jako v těhotenství?