Holky dnes jsem to přehnala v obchodě a nabrala víc věcí než jsem byla schopná v klidu unést....táhla jsem jak magor asi 500 metrů domů. Celou cestu jsem si nadávala a doma si šla hned lehnout. myslíte, že by to mohlo miminku ublížit?
Já myslím, že ne, já doteď sportuju, tahám nákupy a nic se neděje....
Také si myslím že pro jednou se nic nestane,příště si dej na to pozor a pošli na větší nákup radši přítele nebo manžela 😉
Já taky dělala všechno až do 8. měsíce 🙂 Myslím, že se stát nic nemůže. Ale raději se šetřit. Moje kolegyně na nákupech asi v 5. měsíci skolabovala přímo u pokladny, protože to přehnala 🙂 Ale pak odpočívala a vše bylo OK 🙂
Celé druhé těhotenství jsem v případě nutnosti tahala první dítko (cca 12,5kg), nebyla jiná možnost a vše bylo v pohodě. Tělo nejspíš bylo na zátěž zvyklé 😉 Pokud bylo tvé tělo na určitou zátěž zvyklé i před těho, lépe si s tím poradí. Jinak pokud je jiná možnost, tak se co nejvíce šetři a nech nošení těžkých věcí na někom jiném 😉
Já nakupovala běžně a tahala vše,někdy jsme jeli autem,ale jak byl můj v práci tak co,čekat na něj to né,cítila jsem se v pohodě,i se synovcem jsem blbla jak před těhu,vše prakticky jako před těhu,co se běžných věcí týká,když se mi něco nezdálo natáhla jsme se,takže nakupuj jak sama uznáš za vhodné 😉
Nevím, kolik jsi toho táhla, v jakém jsi stadiu těhotenství a na co jsi zvyklá, ale já tahala tašky naprosto běžně, několikrát nesla do 4. patra bez výtahu 20kg (miluju jablečný mošty a jsem líná chodit víckrát) a v 5. měsíci jsme jezdili s manželem denně kolem 50km na kole a nebyl jediný problém... kamarádka denně tahá svoji dvouletou dceru a taky bez problémů... Jasně, pokud je něco blbě, ohrozit Tě to může, ale pokud je vše v pořádku, nevěřím, že by 500, s taškama něco způsobilo...
já mám dvouleté batole,má 13kg a denně ho chvíli nosím-buď se chce mazlit nebo když se venku vzteká 😀
a miminku nic není a krásně rostě 😉
dřív bylo úplně normální že ženský pracovaly na statku,na poli... atd. až do porodu-kolikrát i na poli rodily 😀
já neustále tahám dceru (13kg), nákupy jsou u mě běžné. Manžel trochu pomáhá s domácími pracemi, ale stejně je všechno na mě. Nákupy tahám do patra. A to čekám dvojčata a od 17tt mi těžce tvrdne břicho. Dvakrát jsem byla v nemocnici na kapačkách. Snažím se se šetřit a odpočívat, ale se skoro dvouletým špuntem to jsou slova jak z jiný planety 🙂
Pokud ti netvrdne bříško, nebo nešpiníš, tak je to v poho 🙂
no tehotenstvi neni nemoc a pokud nemas rizikove, tak nechapu, jak by ti to melo ublizit...v druhem tehu jsem jezdila s dcerou na tydenni nakupy do teska , tahala ji i plno tasek...vse jako vzdycky, ted na tydenni nejezdim, ale chodim pravidelne, taham tasky, kocarek i s ditetem do tretiho patra, nemame vytah..na vyber nemam 😉 samo jsem unavenena, nebo mi to vadi..ale to by tak bylo i kdybych tehu nebyla
Neboj 😵 , já měla velmi rizikové těhotenství a až do porodu jsem divočila s 2,5letým raráškem, dobíhala na MHD, tahala nákupy, malýho... a v pohodě.
nemohlo
určitě né ale příště si dej na to více bacha dotor mě říkal že více jak 10kg se nesmí tahat ale jen pokud je těhu v pořádku a já mu na to že mám doma syna a má 14kg a musím ho nosit měl teprve 14měsícu a doktor že to prostě jinak nejde ale at se šetřím.a ke konci těhu měl už syn cca k 16kg a taky sem ho ještě nosila ale už by se to nemělo ale mě teda spodek držel pořádně🙂)
Ja som sa naťahovala s kadečím celé tehotenstvo a to som bola na neschopenke 😵 Lenže doma som sa nudila, tak som stále niečo robila... Presúvala nábytok, tepovala koberce, všeličo prenášala z pivnice a späť... Ale samozrejme som si vždy nadávala a hovorila si, že nabudúce to už nebudem robiť... Ale vydržalo mi to deň-dva a už som zase špekulovala.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
no nepises v kolikatem jsi,ale myslim ze jestli nepocitujes bolest tak je to vpohode. Priste se vic setri.