Multifunkční polštář pro těhotné a kojicí maminky. Názory a zkušenosti?

polstarnakojeni
4. říj 2022

Ahoj maminky,
dovoluji si otevřít diskuzy na multifunkční těhotenské a kojicí polštáře. Sama již 13. let vyrábím tyto polštáře a moc mě zajímá váš názor.
Používáte polštář ve těhotenství?? Nebo jste si ho pořídily až na kojení?? Je pro vás důležité odkud polštář pochází, kde byl vyrobený a z jakých materiálů.

Jelikož se snažím stále zlepšovat naši výrobu, je pro mě zpětná vazba nesmírně důležitá. A kde se ptát jinde než u žen, které polštář používají, nebo nepoužívají.
Zajímá mě, zda například při nákupu myslíte i na sebe, zda se vám polštář líbí či se hodí do pokojíku, nebo kupujete polštář přímo pro miminko a nenapadne vás, že je hlavně pro vás a vaše pohodlí.
Moc všem děkuji za komentáře, nápady, tipy a sdílení o těhotenských a kojicích polštářích.

jjasmina
4. říj 2022

@polstarnakojeni nepotřebovala jsem ho ani v těhotenství ani na kojení

ondul
4. říj 2022

Ja teda na kojeni capnu jakejkoli polstar je po ruce, a kdyz neni, tak to taky zvladnu. Nad kupovanim specialnich polstaru jsem neuvazovala.

polstarnakojeni
autor
4. říj 2022

@ondul moc děkuji za názor, ani v těhotenství jste polštář nepotřebovala pro spaní na boku??

miriam1989
4. říj 2022

@polstarnakojeni Používala jsem již v těhotenství (absolutně bych se bez něj nevyspala) a na kojení/krmení používáme do teď (1rok). Co se týče výběru záleželo mi na velikosti (aby jsme využili delší dobu). Na tom, aby byl naopak příjmení, ne moc těžký, výplň,pratelný povlak a samozřejmě i na designu (ale vyloženě jsem neřešila jestli se někam hodí, ale spíš jestli se mi líbí). Co se týče kde byl polštář vyroben, jsem neřešila.👍

ondul
4. říj 2022

@polstarnakojeni Ne, jen jsem si davala mezi kolena pokstarek co mame na gauci.

polstarnakojeni
autor
4. říj 2022

@miriam1989 moc děkuji, jsem ráda že vám záleží na použitých materiálech a na tom aby polštářek vyhovoval. Bohužel zatím nejsme naučený podporovat české výrobce. Ale myslím, že i to se lepší 🙂

polstarnakojeni
autor
4. říj 2022

@ondul správná pozice pro uvolnění SI skloubení a beder je právě podložit kotníky, kolena a bříško. Pak dojde k uvolnění a může si tělo odpočinout. Ale samozřejmě pokud to nepotřebujete není nutné to řešit 🙂

krisstina93
4. říj 2022

Já ho používala v těhotenství, líp se mi s ním spalo. Původ a materiál sem moc nezkoumala (aspoň ne víc, než u klasických polštářů co mám v posteli) a vzhled mi byl jedno, šlo mi o funkci. Na kojení sem ho nepoužívala nikdy, nešlo mi to s ním, takže po porodu letěl do pytle na půdu :D

inssomnia
4. říj 2022

@polstarnakojeni zdědila jsem ho. Po prvním těhotenství, kdy se mi s ním pravda spalo dobře, šel do skříně, na kojení mi spíš překážel. Na druhé těhotenství už jsem ho nevytáhla, protože se s ním ve třech nevejdeme do postele. Používám úzký normální polštář mezi kolena a kotníky a úplně stačí.

jaja01k
4. říj 2022

Na spaní mi nevyhovoval. Na kojení jsem ho používala, ale úplně stejně by mi posloužil obyčejný polštář. Koupila jsem ho z chráněné dílny, tak jsem tím aspoň udělala dobrý skutek. Kdybych byla ještě někdy těhotná, polštář bych si nepořídila.

pampeliska1313
4. říj 2022

Měla jsem ušitý od matky. Uvnitř byly mekky kuličky, jinak obyč látka. Používala jsem ho na kojení, protože byl fakt velikej, syn tam trávil čas třeba do patyho měsíce, prostě než se pretacel. Spinkal tam, když byl třeba u nás na gauci atd, jen jsem si ho přendala na klín a mohla jsem kojit (když to ještě šlo) ale kdybych byla znovu těhotná, tak bych volila stejně - nekoupila bych ho z obchodu. To samy třeba hnizdecko, taky ušitý z domu a to se teda skoro nevyuzilo.
Na spaní jsem polštář použila jen výjimečně, spis ne, stačil obyč co jsme měli. Ale na kojení a mazleni byl fajn.

87pavlina
4. říj 2022

O kojícím polštáři jsem neměla tušení při prvním těhotenství, takže jsem s ním nespala. Koupila jsem si ho až po porodu, protože mi nevyhovovalo kojení vleže a v porodnici mi ukázali, že lze kojit i jinak - právě na polštáři. Nejdříve jsem si vybrala levnou variantu v Lidlu (výplň kuličky), ale brzo se slehnul a byl k ničemu. Takže jsem šla osobně do dětského obchodu. Chtěla jsem si polštář osahat, podívat se na velikost, výplň (už jsem nechtěla kuličky) atd. Nevím, kdo polštář vyrobil, ale v podstatě mi asi zachránil kojení. Využívala jsem ho po celou dobu kojení. Vyhovovalo mi praktické zavazování na konci polštáře. Měla jsem ho kolem sebe omotaný jako kruh, nikam mi neutíkal a dítě z něj nepadalo. Kojila jsem většinou vsedě na židli nebo na posteli. I když se mi časem zavazování utrhlo (byly to jen slabé tkaničky), přišila jsem pevněji a bylo to v pohodě. Výplň je nějaká vata, nevím přesně, ale krásně stále drží tvar. V obchodě neměli velký výběr barev, takže jsem vzala neutrální šedivou. Potřebovala jsem ho, takže jsem neřešila, zda se mi hodí do pokojíku nebo kamkoli jinam. Při druhém těhotenství jsem ho ještě nezkusila využít na spaní. Mám obyčejnou deku, která mi přijde měkčí a poddajnější, mohu si ji dát i pod hlavu pro úlevu od pálení žáhy. Ale určitě ho budu využívat na kojení dalšího mimča.

drep
4. říj 2022

Já kojící polštář milovala, od tak 12. Týdne jsem nemohla ležet na břiše a v jiné poloze spát neumím, díky polštáři jsem si vytvořila takovou stabilizovanou polohu. Kojila jsem taky na polštáři a na cestování s miminem mě nejvíc štvalo právě to, že jsem ho neměla s sebou (obří krá ), ale měla jsem druhý i na chatě, kde jsem byla hodně. Nevyužila jsem spoustu mateřských must-have, ale na kojící polštář nedám dopustit. Design obecně řeším méně, ale materiály a českou výrobu hodně

trilien
4. říj 2022

Riešila som kde bol vyrobený a z čoho bol vyrobený, rovnako ako multifunkčnosť (možnosť spraviť z tehotenského vankúša ovál na štýl hniezdočka) . Volila som nákup na Fler, materiál ovčie rúno, prateľný povlak so 4 šnúrkami po obvode. To, či sa niekam niečo hodí a s niečím ladí/neladí posledných 10 rokovveľmi neriešim. Pokiaľ by som bola tehotná v mladosti (tj do 29r), tak by estetika bola jedna z priorít.

jirovapa
4. říj 2022

@polstarnakojeni já nedám dopustit na těhotenský/kojící polštář od značky Doomo - úžasně příjemný, akorát velký, dobře se v něm v něm kojí (odpočinu si u toho, jsem v příjemné pozici), nešustí ta náplň a ladí mi s ložnicí, kde nejčastěji kojím. Jako těhotenský polštář byl také parádní, konečně jsem se pořádně vyspala (dostala jsem ho až při druhém těhotenství - mám 3 děti). Nyní jsem ho doporučila těhotné kamarádce a je s ním taky velmi spokojená 🙂.

gdpr
5. říj 2022

Ja som nemala ani jeden a ani mi nechýbal ani malému nemal žiadne ťažkosti pri kojení. Raz som skúšala u kamarátky kojíci vankúš a len mi zavadzal a dokojila som bez neho. 😂 Tak isto všade aj cena mi prišla príliš vysoká tak som rada, že som ho nakúpila lebo asi ani by som ho nevyužila...

polstarnakojeni
autor
8. říj 2022

@gdpr moc děkuji za názor.

polstarnakojeni
autor
8. říj 2022

@jirovapa moc děkuji za doporučení 🙂 řešila jste například i jaké mateirály byli použity a kde byl polštář vyroben? Nebo to nehraje při výběru roly? Moc děkuji za názor. Marcela

polstarnakojeni
autor
8. říj 2022

@trilien krásné děkuji 🙂

polstarnakojeni
autor
8. říj 2022

@drep Nádhera jsem moc ráda, že jste kojicí polštář využila naplno 🙂

jirovapa
8. říj 2022

@polstarnakojeni u mě to roli nehrálo. Spíš jsem chtěla nějaký příjemný polštář, který nebude šustit. 🙂

martiniquest
8. říj 2022

Tento polstar (konkretne Matysek XL) jsem si koupila v prvnim tehotenstvi. Pouzivame ho jeste po 6 letech - jako zabranu na postel pro 3letou dceru. Obcas si ho vezme manzel. Pouzivala jsem jej hlavne na spani, v tehotenstvi i mimo nej, a na zabranu pro deti. Dulezity pro me byl neutralni vzhled. Tenkrat se bohužel nedal koupit jednobarevny v decentni barve (bezova, svetle seda), tak jsem vzala nejneutralnejsi vzhled. Mam rada, kryz mi doma veci ladi a nic nerusi celkovy design bytu. A taky jsem pozadovala polstar na zip, aby bylo mozno vyprat povlak a abych mohla regulovat mnozstvi vyplne (nesnasim preplnene polstare, polovinu vyplne jsem z nej vyndala hned po koupi).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru