Mudr. Veronika Frisová-Panorama test, absolvovaly jste?

ivis_b
2. únor 2016

Holky, absolvovala jste nektera Panorama test? Dr. Frisova rika, ze je lepsi nez Harmony (nejaka novejsi metoda) a pak nabizi jeste rozsirenou verzi, ktera zjisti i dalsi syndromy - ale to uz je teda palka, pokud jde o penize. Vaham, do ceho jit, tak prosim o vase zkusenosti, diky!

ivis_b
autor
2. únor 2016

Fakt nikdo holky? Musim to dneska rozseknout :-/ Nebo alespon vase zkusenosti s touto pani Dr....

marieo
28. dub 2016

Ahoj, prosim, jak ses nakonec rozhodla? Taky premyslim nad testem Panorama u pani doktorky...

ivis_b
autor
28. dub 2016

@marieo Test jsem absolvovala, vysledky byly za tyden. Pred odebranim krve mi pani doktorka udelala podrobny ultrazvuk. Byla jsem spokojena, na dalsi velky utz ve 21tt jsem pak sla misto do Gennetu (kde jsem byla na prvotr.screeningu) k pani doktorce, prislo mi, ze ultrazvuk dela pecliveji a podrobneji nez v Gennetu. Ve 30tt se tam opet chystam🙂 Tudiz doporucuju... Jen skoda, ze pani dr.nema smlouvu s moji pojistovnou (211), takze jsem si ted ten utz musela platit - jinak ty velke utz ve 2. a 3. trimestru plati pojistovna.

janinkakelt
7. kvě 2016

Taky mam za sebou Panorama test u pani dr. v roce 2014, doporucila mi ho pred Prenascenem nebo Harmony. Taky mam 211, takze utz jsem si platila. Vse vyslo v poradku a mam zdravou skoro dvouletacku.

marieo
9. kvě 2016

Děkuju za vaše příspěvky. Z ultrazvuku u paní doktorky jsem byla nadšená (vyšetření u apolináře se s tímto nedá srovnávat). Na další ultrazvuk jsem se zase objednala k paní doktorce. Finance už radši neřeším, chci mít klid a kvalitní vyšetření, tak radši zaplatím... Test Panorama jsem si nechala udělat (nechtěla jsem na aminocentézu) a čekám na výsledky... Snad budou brzo a v pořádku ;)

marieo
11. kvě 2016

Výsledky v pořádku, ufff... ;)

ivis_b
autor
11. kvě 2016

@marieo super, gratuluju🙂

marieo
14. kvě 2016

@ivis_b Dík!

jackjacek
29. kvě 2016

@ivis_b Ahoj prosím tě a mužů mít pár otázek? Ten ultrazvuk ti někdo doporučil? Mě o tom řekla kamarádka,že paní dr. je super. Mě totiž můj Dr. neposlal a ni na screening ani o tom nemluvil. V předchozím těhu sem musela na plodovku,ale tohle je pro mě stopro lepší. A ty sis tam prostě zavolala a dohodla ses na tom vyšetření nezávislé na svém dr. nebo ti musí napsat doporučení? A kolik si prosím za ten ultrazvuk platila?

ivis_b
autor
29. kvě 2016

Na paní doktorku jsem přišla tak, že jsem chtěla absolvovat nějaký z těch neinvazivních testů, a tak jsem googlila. Ono těch míst, kde se dělají, zase tolik není a mimo jiné jsem narazila i na stránky paní doktorky, resp. spol. Profema. O paní doktorce jsem pak četla v různých diskuzích na netu a je pravda, že když jsem se o ní potom bavila s mojí doktorkou, tak o ní taky mluvila jen v dobrém, prý ji zná z ultrazvukových školení, kde působí jako lektorka. Dr. Frisovou jsem pak kontaktovala emailem, protože jsem pořád rozmýšlela, který z testů si nechat udělat - původně jsem chtěla Harmony test, paní doktorka mi ale doporučila spíš Panoramu, která pracuje s nějakou novější metodou (a pokud by sis ještě připlatila, dokáže zjistit i jiné vady, než ostatní testy - já teda měla jen tu základní verzi). Na to jsem se přes mail objednala na odběr krve - součástí byl i ultrazvuk (kdyby už na ultrazvuku bylo vidět, že mimčo není v pořádku, aby se test nedělal zbytečně), který byl v ceně testu. Byla jsem ve 12tt (test jsem si nechávala dělat preventivně, pro jistotu, protože jsem věděla, že odmítnu triple testy), týden na to jsem šla na klasický prvotrim. screening do Gennetu - můžu proto obě vyšetření porovnat a musím říct, že ten utz u Dr. Frisové mi přišel podrobnější, pečlivější, no jak už jsem psala někde výše. Žádné doporučení od gynekoložky jsem nepotřebovala, jen jsem pak své doktorce říkala, že jsem to absolvovala a že i na další velké utz půjdu tam - aby mě neobjednávala do Gennetu. Co se cen týče, na stránkách Profemy jsou ceníky - některá vyšetření hradí pojišťovna (utz ve 20 a 30tt), ale mrkni, jestli má dr. smlouvu s tvojí pojišťovnou. S mojí ne a platila jsem myslím 1600Kč (v ceně 2 fotky). Prvotrimestrální screening pojišťovny nehradí, kolik se platí u dr. Frisové nevím, mrkni na ten ceník, ale pokud by sis nechala dělat nějaký z těch neinvazivních testů (Panorama, Harmony..), tak ultrazvuk byl v ceně a podle mě to byl obsahem i rozsahem stejný ultrazvuk jako je ten v rámci screeningu, resp. mi přišel i podrobnější než v tom Gennetu. Takže doporučuju 😉

jackjacek
30. kvě 2016

@ivis_b jsi moc hodná díky. Dneska tam zkusím zavolat a uvidím jestli by mě ješte vůbec vzali,když už jsem 11+3 chtěla bych aspoň ten screening,snad by mohly stačit výsledky z krve od mého dr.z 10tt, když se pak nějak propočítávají ty společné hodnoty. Mrzí mě že sem o vyšetření nevěděla dřív a že ani dr. nic neřekl tím spíš když je mi 35. No uvidím a ješte jednou díky 😉

ivis_b
autor
30. kvě 2016

@jackjacek nemas zac, verim, ze nejaky termin najdete, aby se to stihlo ;)

jackjacek
30. kvě 2016

@ivis_b tak paní dr.má tak narváno,že by se to nestihlo..to mě mrzí. Ale stihla jsem aspoň termín na NT 1.6. do genettu do Liberce,tak i tak jsem ráda🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru