Ahojte holky, po sérii tápání i Vašich radách jsem objednaná na 1. screening (NT) do Prenatalu v Brně.
Bohužel jsem samozřejmě narazila na to, že pan doktor Vlašín má volný termín jen v termínu na který
už máme zaplacenou dovolenou, tak jsem musela vzít zavděk termínu u jiného doktora, abych se vlezla do
rozmezí, kdy se screening provádí. Mám jít k paní doktorce Evě Bayerové. Máte s ním prosím některá zkušenosti?
Jaký je její přístup? Je pečlivá? Ochotná? Diagnostikovala Vám dobře zdravě/nezdravě vyvíjející se miminko?
Předem díky za Vaše zkušenosti.
Děkuju moc za pro mě velmi nápomocnou odpověď a tvé zkušenosti. Teď už jsem o něco klidnější, co se kvality přístupu a diagnostiky týká..🙂 Můžu se ještě zeptat, když budu chtít mimi nechat nahrát, či vyfotit, stačí to nahlásit až před vyšetřením v ordinaci? A kdy se za fotky a vyšetření platí? Ještě před či až potom? Díky! 🙂
Já myslím,že stačí říct až v ordinaci.My jsme teda chtěli jen fotku a to se doktor ptal sám během vyšetření, jestli chceme fotku. Za fotku jsem platila přímo v ordinaci sestře až po vyšetření.Jinak já tam byla až na 2a3screeningu a za ten se neplatí.Na tom prvním jsem nebyla,protože mě to moje dr.neřekla,že se mám objednat a už jse to nestihla.Pak mi vyšel pozitivní trippletest a šla jsem naodběr plodové vody právě do prenatalu.Testy z plodovky byly v pořádku a mám tu 3.měsíčního chlapečka.Ale myslím,že za vyšetření se taky platí až po výkonu,já doplácela za rychlejší výsledky z plodovky až po odběru.Přeji zdravé a hezké miminko. 🙂
@teena86 Ahoj, my jsme u ní byli 1.6. a byla v pohodě 🙂 Za fotku platit nebudeš ta je totiž v ceně. Ano, když budeš chtít nahrát mimi, tak to řekni hned jak vejdeš do ordinace.
@sedmikraska000 Jen pohlaví nechtěla říct, protože v tom týdnu kdy jsem tam byla, tak to říct ještě nesmí, že to není na 100%. Ale řekla, že kdybychom dojeli o týden později, tak by nám to řekla.
@sedmikraska000 Ahoj sedmikrásko, moc děkuju, tak to bude fajn, když ta fotečka bude v ceně, já tak nějak pochopila, že v Prenatalu je to jak u koho, někdo si to účtuje a někdo ne, tak třeba budu mít štěstí, když už člověk dá skoro 1500 za vyšetření. Ale hlavně aby mimi bylo zdravé, peníze se vydělají, ale zdraví nee. Držím palečky ať Ti vše dobře dopadne.
Ahoj, já jsem byla u doktorky Bayerové na utz v 30TT a byla asi nejlepší z těch tří doktorů, které jsem tam potkala.Milá, sympatická, ochotná, dokonce mi sama bez žádosti přepla na 3D a ukázala mimikno, potom jsme spolu vybíraly, kterou fotku vytiskneme, byla jsem nadšená. 🙂
@kristynahn Jé, tak to moc ráda slyším, že byla tak moc příjemná, ochotná a vše ukázala. Tak teď se budu těšit ještě víc. 🙂 Děkuju za tvou zkušenost! 🙂
@teena86 Není zač, přeju ať máš stejnou zkušenost a hlavně zdravé miminko 🙂 Já jsem měla štěstí na všechny tři doktory (první byla Drápková a druhá Pánková/Pavková? tak nějak, už si to přesně nepamatuju). Akorát na tom velkém utz ve 20 tt jsem byla trošku zklamaná, protože jsme byli hotoví asi za 10 minut. Všechno nám sice ukázala a popsala ale bylo to takové šup šup.
@kristynahn Ahoj Kristýnko, opět děkuji za přání a za všechny tvé zkušenosti. Jsem ráda, že jsi při UTZ kápla na všechny doktory, kteří jsou schopní a navíc ochotní. Taky si představuji, že se Ti doktor bude při velkém UTZ docela dost věnovat, když je to jeden z nejstěžejnějších UTZ, ale hlavně že vše dobře dopadlo! Mně tak zklamal úplně první UTZ u gyn - ale naštěstí ne ten screeningový - když jsem viděla mimi poprvé - bylo to taky šup šup - tak max. na minutku a doktorka toho moc nenamluvila, ale hlavně že jsem viděla srdíčko a mimi, což mě rozrazdostnilo, protože předtím jsem emočně ani nějak nevnímala, že jsem těhu..:(
ahoj, já byla u dr. bayerové minulý měsíc na 1.screeningu. Rozhodně si nemohu stěžovat. Vše komentovala, říkala na co se dívá a jestli je to v pořádku. Byla milá.. Na závěr nám vybrala fotku.. listovala v tom přístroji aby našla nějakou pěknou (dávají ji automaticky). Na pohlaví jsem se musela zeptat a řekla že asi holčička, ale že si máme raději počkat na uzv v 20tt. Minulý týden mi má gynekoložka řekla že to bude asi holčička, takže už dvakrát ... uvidíme tedy. Rozhodně nemusíš mít obavy, my jsme byli spokojení. 😉
@pavlinakm Ahoj Pavlínko, děkuju moc za tvé zkušenosti. Ani nevíš, jak sem ráda, když čtu, že je paní doktorka Bayerová vstřícná a šikovná. Hned mám menší obavy.🙂 Moc gratuluji k holčice! Já bych taky byla pro děvčátko, ale cítím, že se mi v pupíčku schovává chlapeček, i dle soda testu to tak vychází, což se samozřejmě zase líbí tatínkovi.:D Ale hlavně aby byli mrňousci zdraví! Držím palečky, ať vše probíhá bez komplikací a v listopadu na Tebe vykoukne krásné zdravé miminko.🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V prenatalu jsem byla 3x na UZV i na odběru plodové vody.Nebyla jsem přímo u Dr .Bayerové, ale pokaždé u jiného doktora, jména už nevím. Všichni byli ochotní a milí. Všechno přeměřili a zkontrolovali,správně určili i pohlaví, odpověděli na dotazy,takže za mě spokojenost. Akorát jsme někdy déle čekali v čekárně měli zpoždění,protože miminka se jim nechtěli správně ukazovat, tak některá maminka tam byla déle nebo se musela vrátit třeba za půl hodiny až se miminko správně otočilo.