Ahoj,
chci se zeptat, vy které máte genetickou mutaci MTHFR heterozygot, zda to Váš gynekolog nějak řeší (vyšetření navíc, hematologie, léky, injekce) nebo vás bere jako běžnou pacientku?
Jsem v 7tt a nerada bych potratila kvůli zanedbání péče...
Děkuji
Mam MTHFR heterozygot a na hematologii to v tehotenstvi nijak neresili.
Ja jsem sice homozygot,ale ano muj dr. resi i heterozygoty, doporucuje Femibion a ja si v tehu i picham injekce na redeni
Femibion beru sama již nějakou dobu, plus mi dal ještě navíc listovku. a mám teď Utrogestan. Ale můj bývalý gynekolog mluvil o injekcích atd, proto mě zarazilo, že tento to neřeší.
Všem děkuju za reakce
@luu_ca tiež som MTHFR heterozygot, gynekologička ma síce poslala na hematológiu, ale úplne zbytočne, tam mi vraveli že to je dnes polovica populácie a nie je to rizikový faktor... akurát je ozaj dobrý ten Femibion, lebo tam máš naštiepenú tú kyselinu listovú, lebo z normálnej čo prijímeš tvoje telo vie spracovať asi 10%, keďže ti chýba na to ten enzým. Ale keď ti dali tú na recept tá je dosť silná, tak to stačí... 🙂
Jsem homozygot a u mne neřeší ani to.. chodím na dobrou gyndu (Helios v Brně; ale jsem tam řadový pacient, nemám žádné potíže). U prvního těhotenství mi akorát zkontrolovali z krve hladinu homocysteinu. Teď u druhého ani ten. Jsem v úplně normálním režimu.
A ještě mám tu mutaci jednu ;) Nevzpomenu jakou (ale Leiden to není). Takže asi takový problém to není, pokud standardní vyšetření jsou v pořádku.
Já byla zrovna minulý týden jako homozygot a nic. Říkali že mutace MTHFR jako taková se už v hematologii neřeší. Udělali odběry homocysteinu a Ddimerů ale byly i ukázkové hladiny díky femibionu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mam protrombinovou mutaci a hned jak mi dr.potvrdil tehotenstvi, tak jsem sla na hematologii na injekce. Jinak mam prohlidky u gynekologa casteji.