Mohu v 1.trimestru koupel s pěnou?
Já si raději dávala první 2 trimestry jen sprchu.ted už si dám vanu a pěna nevadí.Ale hodně mě to lákalo jsem ráda v teplé vaně ale radši jsem si to odpustila na pár měsíců kvůli miminku
V obou těhotenstvích jsem se normálně koupala. V prvním trimestru trochu míň, bylo mi to občas nepříjemný, ale jinak normálně. Více méně dělám všechno, jako dřív, nijak se neomezuju.
Já si dávala vanu ve všech třech těhotenstvích od začátku každý den, nějak jsem k tomu i víc tíhla.... Nikdy jsem žádný problém s tím neměla. Vždy jsem milovala vanu plnou pěny a trávila v ní hodiny....
V klidu se nalozte do vany. Pokud vam to nebude neprijemne, uzivejte.
čemu vadí horká vana s pěnu?
Pena nevadi nivemu. Ale horka voda uvolnuje a mohla by uvolnit i to co nema ;)
@nazka To je trošku rozdíl, ne?? Po 40 týdnech těhotenství už je tělo připraveno miminko vypudit. Koupel v 1. trimestru jo, ale bacha na teplotu vody. Nesmí být horká, jinak hrozí potrat.
@luciferkaklaris nevím, kde je rozdíl. nikdy jsem nerodila. Ale jako bez legrace mi porod do vody přijde uvolněnější, než klasický.. proto ta otázka. I když se sem do diskuze nehodí 🙂
@nazka no to je ten rozdiel, že teplá voda može sposobiť potrat. Obecne moc veľké horko škodí plodu, ktorý sa proste nemá ako ochladiť, takže keď sa žena naloží až po krk do horúcej vane, tak ho može doslova uvariť.
Vaňa v pohode, ale nepreháňať s teplotou. Pokiaľ má žena v prvom trimestri problémy - krváca, špiní, berie lieky na udržanie a podobne, tak by som to neriskovala.
@nazka Já jsem taky ještě nikdy nerodila, ale teda rozdíl vidím obrovský 😀 Přesně jak psala mika251, pokud si dáš horkou vanu, tak plod můžeš uvařit...
Já aktuálně lezim v napuštěné příjemné teplé vodě, nesmí být horká, ale v takové bys dobrovolně sama nevydržela. Napoustim si vanu každý den po praci a miminko je zdravé😊
Tak já si pravidelně napouštěla vanu, s pěnou, olejíčky, solí...prostě, co mi bylo příjemné 🙂 Chodila jsem i do sauny, protože jsem byla zvyklá....samozřejmě opatrně, když mi bylo příjemně teplíčko, tak jsem radši vylezla 🙂 A mám doma zdravou slečnu 🙂 Prostě všeho s mírou a řídit se vlastním tělem 🙂
Kamarádka byla těhotná nevěděla o tom, byla se mnou ve vířivce, což je teplá voda a jak jsme vylezli, najednou se jí spouštěla z nosu krev a nějak to nepřestávalo tak šla k dr. a měla na mále, klidně mohla přijít o miminko. Takže bych to radši s tou vanou a horkou vodou nepřeháněla. Ale každá jsme jiná co škodí jinému nemusí tobě! Čistě to záleží na tvém rozhodnutí. 😉
Horkou vanu jsem si v prvním trimestru dávala skoro denně. Byla jsem pořád hrozně zmrzlá a potřebovala jsem se pořádně prohřát. Nestalo se mi nic. A vím i o ženských, které v těhotenství chodí do sauny. Je to prostě individuální. Hlavně je potřeba poslouchat svoje tělo.
Taky se od začátku těhotenství válím ve vaně několikrát do týdne. Nejprve to pomáhalo od nevolností, pak od únavy a bolesti, relaxuju tam, uvolňuju se a připravuju se na porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nazka Ahoj, můžeš, ale nesmí být horká! Opatrně s teplotou. Radši bych se sprchovala...