Mohu jít na klasické vyšetření do nemocnice, když má moje gynekoložka dlouhou dovolenou?

kristyna99
18. pro 2017

Ahoj,
jsem na začátku těhotenství (cca 5-4.tt), dnes jsem měla jít na vyšetření ale ranní nevolnosti mi to nedovolily. Jelikož má doktorka dovolenou, dostanu se tam až po novém roce. Jednou jsem už měla samovolný potrat v 8tt a bojím se, abych něco nezanedbala.. Můžu jít do nemocnice na klasické gynekologické vyšetření?

j.a.n.i
18. pro 2017

@kristyna99 Upřímně a k čemu myslíš, že to vyšetření pomůže?

kristyna99
autor
18. pro 2017

Aby mi řekli jestli je vše v pořádku?

fallingstars
18. pro 2017

@kristyna99 Takhle brzy Ti to stejně neřeknou, nic tam neuvidí...do nemocnice leda na pohotovost, ale to bys musela mít nějaké potíže.

nikkyna
18. pro 2017

Já myslím, že bude stačit když tam půjdeš až po tom novém roce, to už by mělo být vidět i srdíčko. Teď tam stejně nic moc neuvidíš, maximálně jen gestační váček. Pokud má být všechno v pořádku, tak bude, pokud ne, tak ti návštěvy v nemocnici stejně nepomůžou a pokud bys neměla žádné potíže, tak tam na tebe stejně budou koukat dost blbě. Věř, že bude všechno v pořádku a po novým roce se můžeš těšit na fazolku se srdíčkem. Ono spoustu maminek jde k doktorovi až několik dní po vynechání ms, ja sama jsem šla teď až po 2 týdnech zpoždění a měla jsem aspoň klid a to mám taky po 1 zamlklém těhotenství. Držím palce!

kristyna99
autor
18. pro 2017

@fallingstars
@nikkyna Děkuji vám oběma 😇 Nechám to teda po tom novém roce 🙂

fallingstars
18. pro 2017

@kristyna99 Já šla na první kontrolu až v devátém týdnu. A když slyším ty historky, jak holky šly třeba v pátém a pak kazdý týden “jestli už je srdíčko”, jsem za to vděčná. Prostě to bylo buď anebo. A jak psala @nikkyna , v téhle fázi co se má stát, stane se, bez ohledu na kontroly. Držím palce 😉

linee
18. pro 2017

@kristyna99 pockej ke sve doktorce. Pokud budes krvacet, mit silne bolesti/krece, tak urcite drive na pohotovost do nemocnice, jinak pockej ke sve dr.

kirinka2013
18. pro 2017

@kristyna99 já tedy měla skvělého gynekologa a i doktoři u nás v nemocnici byli super, byla jsem na vyšetření v 4+5tt (nebylo nic vidět), pak 5+4tt (opět nic), 5+6tt (to už bylo vidět), ale tak často jsem chodila, jelikož jsem špinila. Často jsem krvácela během celého těhu a stačilo vždy přijít do nemocnice s tím, že prostě špiním nebo krvácím a koukli na mě, mně to aspoň uklidnilo ( bez ohlednu na to, zda bylo půl druhé ráno nebo 25.12.). Nikdo tě za kontrolu v nemocnici nepošle do ***, alespoň budeš v klidu. Někdo radí kontroly né tak brzy, já za to byla naopak ráda. Bylo to mé první těhu, rizikové, a radši bych byla za blázna, co chodí často na kontroly, než pak nevědět, zda jsem stále těhu, něbo je něco špatně 🙂

pavcik123
19. pro 2017

Vyšetření ti k ničemu nepomůže, počkej po novém roce.

kristyna99
autor
19. pro 2017

Děkuju všem. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru