Modřiny. Může to souviset s těhotenstvím?

rezena12
3. únor 2023

Holky nezlobte se že sem jdu zas s trapným dotazem.. všimla jsem si že asi od té doby co jsem těhotná se mi začaly dělat modřiny na stehnech takový modrý jakoze u trisel.. hodně nikde jinde ne jen tam.. je možný ze to muže být tehotenstvim? Nebo co by to mohlo být?

malinkata
3. únor 2023

Já jsem v těhotenství též byla sama modrina a nevím proč, ale myslím, že to bylo nedostatkem železa

rezena12
autor
3. únor 2023

@malinkata fakt? Dobře zeptám se 14.2 na gynde radši ještě ale uolne mě to vylekalo což po odběru krve mivam normálně ale tohle je úplně na stehnech nahoře tak nevím

malinkata
3. únor 2023

@rezena12 určitě se zeptej. Já se taky bála, protože jsem si představovala leukemii apod. Ale odeznělo to

merope
3. únor 2023

@rezena12 Určitě se zeptej, může to mít mnoho příčin - na místě je vyšetření krve a uvidí se, co ti chybí (a to se pak může doplnit).

exbordelar
3. únor 2023

Muzes mit horsi srazlivost krve, ktera muze mit ruzne priciny. Napr. nedostatek vitaminu K, ten je nezbytny pro krevni srazeni. Urcite to na gynde rekni, at ti na to vezmou odbery. Je to dulezity ukazatel v pripade komplikaci, zjm. pri krvaceni.

rezena12
autor
3. únor 2023

@merope tak snad to nebude nějaká ta vážná nemoc 🥹

merope
4. únor 2023

@rezena12 Pravděpodobnost nějaké kritičtější nemoci je spíše maličká - klidně to může být nedostatek destiček, železa, cokoli. Neléčené je to teda vlastně taky vážné, proto schválně nepíšu vážné nemoci - ale řešitelné to je často snadno. Dost z toho má triviální řešení, jen se musí zjistit, co to je.

rezena12
autor
5. únor 2023

Jen takhle na nohách nikde jinde..

rezena12
autor
5. únor 2023

@merope koukej

merope
6. únor 2023

@rezena12 Jen takový "blbý dotaz" - netřískla ses někde? Já jednu chvíli měla nohu taky samou modřinu - tu jsem vzala stůl, tady kliku od dveří a podobně. Ale zase když tě vyšetří, budeš mít klid.

rezena12
autor
6. únor 2023

@merope nebouchla .. tahle na obou nohách takhle mlc to ne volala jsem si na výsledky z krve kterou mi brali na screening na krevní obraz atd a vše v normě myslím ze by se tam něco objevilo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru