Je to spíš jen tak pro můj zájem, ale napadlo mě, kolika ženám asi tak předpověděli špatně pohlaví na ultrazvuku... stalo se vám to?
Mám kamarádku, která čekala dvě holčičky a má dva kluky 😀 Sekli se u obou, pokaždé jiný doktor a v obou případech kluk potvrzen během těhotenství na všech velkých UTZ 😀
U nás byl první syn naprosto jasný, druhý se ve 20tt ukázal jen tak trošku, doktor si nebyl zcela jist, a pak už si pokaždé dal ruce do rozkroku (synáček, ne doktor 😀 ). Takže jsme si pak už před porodem nechali překvapení a čekali, jestli se vyloupne Ondrášek nebo Dorotka 🙂
Nám doktor až do UTZ ve 30.tt "sliboval" holčičku, ale vždy dodal, že jisté to bude porodem. 😀 No a na kontrole 30+5 oznámil, že své tvrzení mění, že to bude KLUK. Trvalo mi asi týden, než jsem informaci vzala na vědomí. Teď už vesele nakupuji modré věci a těšíme se na prcka! 🙂
Můj brácha měl být holka (ale to byla jiná doba - už je to 20 let🙂) ale švagrová čekala holčičku a den před termínem šla na utz v porodnici a dr se jí ptala, jestli si nechali říct, co to bude - a ona na to že jo, že ví že to bude holka. Doktorka strnula a začala ze sebe soukat, že to na té obrazovce není pupeční šňůra😀
Kamaradka cela natesena cekala holcicku...potvrzena na UTZ ve 20.tt i 30.tt...v unoru vykoukl chlapecek...mel super ruzovy fusak🙂
My jsme se s manželem nemohli dlouho dohodnout na jménu, proto jsme si pro jistotu nechali do obálky napsat co to bude, kdyby jsme měli fakt problém s výběrem. Obálku jsme otevřeli až co se malý narodil a jaké bylo naše překvapení, když tam byla napsaná holčička. Takže su ráda, že jsme to vydrželi a počkali si, protože mít nakoupené věci pro holčičku, tak mě klepne 🙂
Mým 2 spolužačkám tvrdili celé těhotenství, že to bude holka a nakonec mají obě kluka. Jedné řekli, že to bude teda ten kluk, myslím, že týden před termínem a druhé v den termínu 😉
Pri odberu plodovky mi lekarka rekla,ze to je asi holcicka,po vysledcich bylo jasne,ze je to kluk jak buk😉
no až do 1.1. jsme čekali holčičku, hned 2.1. se MUDr. opravil, takže celá růžová výbavička se balila a v únoru se narodil druhý klučina 😀
no mě ve 20tt řekla dr,že to vypadá na kluka,ve 32tt mi dr. říkal že si myslí že to bude holka,ve 38tt že teď spíš zase kluk 😀 a při porodu holčička 😀 ale ona teda nespolupracovala na žádném utz 😅
u staršího mi můj doktor celé těhotenství tvrdil, že kluk a na velkém ultrazvuku v Motole mi pak řekli, že holka.....
u mladšího to zase bylo na opak - můj doktor tvrdil, že holka, tak sem po každé kontrole u něj koupila něco holčičího a v Motole pak doktorka: "Holka, jo? Tak koukejte;) .. :D A bylo to.. Naštěstí moje kamarádka měla holčičku, tak jsem holčičí věci udala:D
Podle mě dost záleží i na výšce maminky, na velikosti břicha.. já měla malé břicho u obou a měřím 155cm, takže i ty ultrazvuky u mě nebyly nic moc...
Až se podaří třetí, určo si pohlaví necháme až na porodní sál:D
Kamarádka měla několikrát za těhotenství potvrzenou holčičku, šatičky nakoupené a narodil se chlapeček. V pondělí jsem si byla na jednu noc poležet v nemocnici a právě o těchto omylech jsme se bavily na pokoji a přišla sestřička a prý představte si, rodily jsme holčičku a narodil se chlapeček, rodiče překvapení, že se ještě pro jistotu koukla, jestli tam opravdu ten pindík je. A my hned, že jsme se o tom ten den bavily. Obě spoluležící v tu chvíli takové zamyšlené pohledy, co když....... Jenom já v klidu, pohlaví nevíme, chceme překvápko.
My jsme si to říct nenechali, takže u sebe nevím. 🙂 Ale to, že by se dr. spletl byl i jeden z důvodů, proč jsme se raději nechali překvapit. Nicméně kamarádka, která rodila shodou náhod o den dřív než já, měla potvrzeného kluka a byla to holka. 🙂 A vím ještě o jedné kamarádce, které pohlaví asi 2x měnili a nakonec že prý určo druhý kluk a nakonec to byla holka. 🙂
kamarádce řekli v 38tt, že budou mít holčičku a narodil se jim Filípek 🙂
Známé bylo třikrát sděleno, že to bude holka a narodil se kluk 🙂
tak ono hlavně záleží jak to bylo sděleno, pokud dr. řekne, že je to asi na 60% holka, tak se to prostě stát může, když se neukáže mimčo dobře na utz, ale pokud si je dr. jistý na 100% tak se dle mě splést nemůže, ani nikoho v okolí neznám, že by se dr. spletl když řekl, že je to na 100%
u nás nám to řekli 2x správně...ale každý kdo chce po lékaři 100% odpověd by se měl zamyslet, protože lékař sebelepší s nejlepším ultrazvukem prostě vidět nemusí....nedávala bych to za vinnu nikomu...prostě dnes jsou vymoženosti, ale přesto bych to brala s rezervou.....jako spíše nadstandart, že to tak být může s větší pravděpodobností....
Naše miminko se dlouho dobu skrývalo a nechtělo se ukázat. Doktor asi něco viděl, ale sám nám řekl, že pokud si není na 100 % jistý, tak to neříká. Až ve 32tt koukl a řekl, že je to jasná holčička. Všichni nám teda (podle malého špičatého břicha) předpovídali a i nadále předpovídají kluka a tak máme téměř všechnu výbavičku modrou (až teď těch posledních pár týdnů, co máme předpovězenou holčičku, nakupuji růžové doplňky - deku do kočárku, nůžky na nehty, hřebínky, rukavičky, čepičky... 🙂. No říkám si, že lepší holčička v modrém než kluk v růžovém...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kamaradce na NT screeningu predvidali kluka a nakonec je z ni holka. Ale pravda je, ze ta doktorka si vubec nebyla jista a rikala, ze tam nic moc nevidi, ale ze to vypada spis na kluka. Podle druheho UTZ uz to byla jasna holka 🙂