Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s přítelem milujeme misionářskou polohu, nemůžeme tím nějak ublížit miminku, i když třeba na chvilku přítel zatlačí na bříško? Placentu mám na přední straně, tak by to sna ničemu nemělo vadit. Co myslíte?
Děkuji za odpovědi
@krtikkrtovaty já jsem právě četla, že je to nevhodný kvůli tlaku na břicho, ale když mě třeba fakt zatlačí, tak ho hned napomenu a on přestane, tak doufám, že jsem malý neublížili..... 😢
S tim tlacenim na brisko, to bych se az tak nebala, na ultrazvuk jsem sla pozde, ve 23 tydnu a miminko bylo nejake lenive, tak mu doktorka chtela pomoct, ale jak mi tlacila a trepala s briskem, videl to muz a cely se vydesil, jestli miminku neublizi a doktorka: v klidu, ma tam dostatek ochrannych prostredku, pokud to neni rana ale pomaly tlak tak si v pripade nepohodli normalne uhne. Asi tak :D
tak snad bude vše v pořádku...
Ono by ti to samotné nebylo příjemné, já jsem to pocítila až tak kolem 34.tt, že misionář ne - už jen to ležení na zádech nebylo příjemné, ale dá se vymyslet zase tolik jiných poloh 😀
@astyna takže ty si až do 34tt provozovala misionáře? No trochu mi na bříško zatlačil pak na konci a to jsem mu hned řekla, že to není příjemný, tak přestal, já se ale bála, jestli tím tlakem jí tam nemůže nějak přidusit nebo tak :( Já ještě moc necítím pohyby a je to moje první těhotenství, tak mám fakt strach.
@marcela2222 já jsem měla i v jednu chvíli pokrčené nohy, takřka u hlavy, tak mám strach no...
No mimo jiné 😀 ono si pak časem najdeš jiné polohy, které vyhovují všem 3 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.