Miminka nad 4 000 g, co jste jedly?

kachnicky
8. dub 2017

Ahoj holky, chtěla bych udělat malou anketu. Vy co jste porodili velké miminko, jaký jste měli jídelníček v těhotenství? Tz: chuť na sladké x slané
A popřípadě jakou váhu měl druhý sourozenec? Ptám se proto, protože by mě zajímalo, zda se to nějak dá ovlivnit nebo ne? Já osobně jsem jedla první i druhý trimestr hodně sladkého, pak jsem se začala omezovat, protože jsem tak nějak pořádně vykynula 🙂 A u porodu se nestačila divit, kolik ta moje holčička váží :D ( 4100g 53 cm a rodila jsem týden před termínem 🙂 )

slimacikmia
8. dub 2017

@kachnicky ja som jedla hlavne veľa ovocia a zeleniny. Inak mi neskutočne tiekli sliny nad čerstvým pečivom, cestovinami, knedlami atď, ale snažila som sa obmedzovať. Na sladké nejak nie som, ale ovocia som sa nemohla vzdať. Malý je úplne rovnaký. Miluje ovocie, zeleninu, pečivo a knedle :D pri narodení mal 4110/52. Ale jeho tatko sa narodil tiež vcelku veľký... Ovplyvniť sa to do určitej miery dá, ale veľkú rolu hrá aj genetika, stav placenty a ďalšie faktory.

kachnicky
autor
8. dub 2017

@slimacikmia Moc děkuji... Muj přítel měl po narozeni 3kg ale ja byla macek :D měla jsem též 4080g :D

isobara85
8. dub 2017

Ja jsem zrala v tehotenstvi jak prase, kazdej den kfc , pizza, zakusek, hranolky, smazak alod a mimco melo v terminu 2700g, a to jsme s manzelem oba vysoci a ne zrovna hubeni. Takze se to podle me stravou moc ovlivnit neda

kachnicky
autor
8. dub 2017

@isobara85 Já si to právě myslím taky, ale mnoho lidí kolem mě tvrdí že za to mužu já :( což je podle mě hloupost :/

kokena77
8. dub 2017

Ja sladke nejedla vubec a ani zadne chute nepocitovala. Mela jsem vyvazenou stravu 5xdenne a pribrala jsem 13kg a mala mela porodni vahu 4.20kg a 52cm. Vubec jsem to necekala ani nikdo nic na prohlidkach nerikal.

izz76
8. dub 2017

@kachnicky Tu váhu miminka spíš určuje genetický předpoklad. Já jsem jedla v těhotenství skoro stejné množství jídla jako netěhotná,přibrala jsem 14 a 16kg. První se narodila 12dnů po termínu,vážila 3880g,druhá 5dnů před termínem s váhou 3530g. Kamarádka je spíš při těle v těhotneství dost prasila,přibrala 25kg a porodila v termínu 2,5kilového skřítka.

kocvarovas
8. dub 2017

Jedla jsem stejně, jak v prvním těhotenství. Při prvním jsem přibrala 16 kg a malá vážila 3600g, při druhém jsem přibrala 10 kg a malá vážila 4070g. Takže to podle mě vůbec není o tom, co a kolik toho maminka sní..

kachnicky
autor
8. dub 2017

@kokena77 Tak to je taky dobrý... Jde vidět že se to opravdu ovlivnit nedá 🙂 Jinak mě tvrdili u odhadu necelé 3 KG :D tak že paradní odhad :D

masajka87
8. dub 2017

Tak jako jsi mě nepotesila. Já na sladkým ujizdim a teď se bojím aby že mě vůbec vylezla. A ani se neptej kolikrát denně jim. Jako pribiram nehorázně rychle. Ale krotit se to nedá. Jsem pak jak lev v kleci.

slimacikmia
8. dub 2017

@kachnicky no vidíš, to je tiež celkom zaujímavé, ty si mala dievčatko a bolo veľké, rovnako ako ty, ja som mala chlapčeka, veľkostne po tatkovi, som zvedavá, keď budem čakať dievčatko, či bude mať PV po mne a tvoj chlapček po tvojom mužovi...
Ja som celkom drobná, takže nikto nechápal, kde sa to moje dieťa vo mne skrývalo... Pravda, brucho som mala až neskutočne obrovské....@isobara85

kachnicky
autor
8. dub 2017

@masajka87 Nééé to jsem nechtěla touto diskuzí děsit těhulky :( Neboj, tady jde vidět že se to ovlivnit neda 🙂

kachnicky
autor
8. dub 2017

@slimacikmia jéé to by se mi líbilo aby jsem měla chlapečka váhově po přítelovi, ale ja si myslím že to asi nedopadne a bude veliký ( jestli tedy ovšem chlapečka budu čekat, abych neměla jednou druhou holčičku)

pmaja
8. dub 2017

tak u nas mely vsechny holky okolo 4kg. prvni mela 3960g a ja desne otekala. narodila se presne v terminu. druha sla tyden pred. byl srpen a ja od cervna skoro nejedla. mela sem pocit ze vic jak sklenicku dzusu do sebe nedostanu jak jsem ji mela narvanou v zaludku a mela 4020g. u treti jsem mela cukrovku a velkou dietu. sama sem nic nepribrala a mela 3820g.....takze jidlem si nemyslim ze to je.

pamal
8. dub 2017

Jedla jsem úplně normálně, přibrala 8 kg a dítě vážilo přesně 4 kg. A v roce měl 8 420. Teď v pěti má 16 kg. Takže žádný tlusťoch, spíše naopak. Ale do čtvrtého měsíce jsem brala Mamavit. Jsou názory, že dítě má velkou porodní váhu po vitamínech

slimacikmia
8. dub 2017

@kachnicky aj tak bude mať posledné slovo príroda 🙂 väčšie deti sú životaschopnejšie a keďže sme ako prvorodičky zvládli váhu cez 4kg, tak je dosť možné, že to tak bude aj pri ďaších pôrodoch. Je lepšie, keď váži dieťa viac, ako keby vážilo menej...

pav_la
8. dub 2017

Ja jedla normálně, na ničem jsem neujizdela, vitamíny žádné nebrala. Pribrala jsem 12 kg. Syn měl pet dni před termínem 4090/53. Doktor se me v půlce těhotenství ptal na mou a manzelovu porodní váhu. Manžel měl 4,25 a ja nebyla také žádný drobek, takže me na ctyrkilove dítě připravoval. Podle me je to spíš genetika, než strava.

rousse
8. dub 2017

Nemyslím si, že by strava matky měla až takový vliv - já jedla to, conormálně, neměla jsem žádný speciální chutě, záchvaty přejídání a tak. Přibrala jsem celkem 13 kg, v porodnici zůstalo 10 a z toho 4 rovné živé váhy.... Od začátku byla malá nadmírák o týden až dva větší než průměrné hodnoty plodu daného týdne. Od začátku mi doktorka říkala, že to nebude prcek. Manžel měl údajně porodní míry 5kg 55cm - malá se narodila se 4 a 54 cm. Já byla narozená v 36. týdnu s 3 kg , takže taky bych za další 3 týdny byla macek....Samozřejmě, pokud se ženská cpe do bezvědomí 9 měsíců, určitě něco naskáče i mimču, ale myslím si, že daleko větší podíl "viny" má genetika🙂

leki
8. dub 2017

Ja si myslim, ze velikost mimca je asi v osudu nebo co. Ja mela u porodu 2.80 (v terminu), manzel 3.50. Sladky a tucny jsem moc nejedla nikdy, z mastnych veci se mi navic v tehu delalo blbe. Kdyz jsem mela chut na sladky, dala jsem si jablko nebo pomeranc (snedla jsem jich fakt dost)-pry z toho sladkyho muzou byt vetsi mimca,tak jsem to nechtela do sebe cpat. Mam rada chipsy a vse solene, ale v tehotenstvi jsem to nejedla (az na vyjjimky). Jedla jsem docela zdrave, bricho jsem mela relativne maly, skoro vsechnu vahu navic jsem nechala v porodnici. Kazdopadne malej mel 3.98 a 51 cm. Nevim kde to nabral 😀 ory to muze byt i z těhotné nskych vitaminu, ty ja ale zadny nebrala (krom kys.listove).

ladyhacek
8. dub 2017

myslím, že ovlinit se to nedá - sice si nepamaltuji co vše jsem jedla , ale až na první týdny kdy jsem zvracela a byla snad na suchých rohlíkách jsme se neomezovala.
Od začátku těhotenství mi dr říkal, že mimi bude menší (na UTZ byl o cca 14 dní než dle MS) Rodila jsem asi 10 d í před TP a měl necelý 3kg (doktorův odhad ve 30tt byl , že nedbude mít 3kg max kolem 3kg) Já při narození byla také malý.
Hodně se tvrdí, že za to můžou vitamínu v těhotenstí že jsou větší mimi - toho jsem se bála > a brala sjem kyselnu lisotovu a později mamavit? Mělaj sem ais dvě balení brala jsem obden

junkka
8. dub 2017

Myslim ze je to nesmysl, je to urcite dane geneticky. Jedla jsem uplne normalne, zadny prezirani a mala mela 4,10 a 55cm. Manzel mel pri narozeni 4,6 kg. Takze malá je po nem. Pak jsem az do 8 mesicu vyhradne kojila a mala v pul roce 10 kg, v 8 mesicich 12 kg. Ted ma 18 mesicu a 91 cm a 14,5 kg. A moc mi zrovna neji. Urcite je to proste dané ;)

35_a_budu_mamka
8. dub 2017

Jedla jsem vse, co mi pod ruku prislo, zadne nevolnosti jsem nemela, cele tehu jsem brala Femibion a mimi se narodilo v terminu 2,5kg. Ja pribrala celkem 11kg.

drzticka81
8. dub 2017

Tak u prvniho-syna jsem jedla vitaminy, jedla normelne nezdrave 🙂)) ale byla jsem aktivni, furt v jednom letu, pribrala jsem tusim kolem 15 kg-syn mel 3.92, u dcery jsem jedla taky jak prasatko-na sladke buchty to ja jsem, pribrala jsem kolem 20 kg, ale vitaminy jsem nejedla (protoze jsem se domnivala, ze velka vaha syna byla z nich) - dcera mela dokonce 4.05 🙂)) oba byli skoro v terminu 🙂)) ted u tretiho mi bylo 3 mesice zle, pak jsem prasila sladke o Vanocich (ale jinak jim zdrave-jsem zlucnikar), ale ted mi zjistili teh. cukorvku -takze dieta a bez sladkeho-jsem zvedava na vahu miminka (ackoliv budu rodit driv 38tt -treti cs)-zatim mam nahore 8 kg-zbyvaji jeste dva mesice....tak uvidime 🙂))

blecha94
8. dub 2017

Není to o tom, co kdo jí, ale jak celkově funguje látková výměna mezi krví matky a dítěte v placentě. Nevadí ani přemíra cukru - pokud není matka diabetik, nebo netrpí těhotenskou cukrovkou - to je pak ta látková výměna narušená a k dítěti jde přemíra živin, a tak hodně roste.

Taky pohyb má vliv - líné matky mívají větší děti. 🙂

englerova14
8. dub 2017

@kachnicky stravuji se zdravě, u prvního hodně zeleniny, ovoce mi moc neříkalo, vařím na páře, nesmažím. První 4400/54 v termínu, druhé 32tt 2300/43cm (u druhého jsem navíc nejedla maso , bylo mi z něho zle...) takže u nás strava na váhu určitě vliv neměla a geny nevím, já měla v termínu 3800, manžel 3300g

tawiyelan
8. dub 2017

Ahoj, já jsem se snažila jist celkem normálně, měla jsem výživou poradkyni. A přibrala jsem asi 17 kilo, ale hodně na začátku, protože jsem před otěhotňením razantně zhubla a tělo si to vzalo zpět. Ale i přes žádné prasečení měl syn 4,2 kg a 55 Cm. Je po manželovi, cely život byl silnější, takže musíme syna přivést k nějakému sportu, aby z něho nebyl cvalda 🙂

alikoaliko
8. dub 2017

Já jsem měla holčičku 4205g 53cm. Narozená 10 dní po termínu. Přibrala jsem 17 kg, jedla jsem dost, přes den hodně sladké, hodně granka.... do mlika, na krupici, na slehacku a tak podobne :D Večer jsem jedla naposledy tak v 10 před spaním, vyloženě jsem měla potřebu jít spát přejezená. Přesto si myslím, že 17 kg na moji výšku nebyla žádná hrůza, teď končím šestinedělí a mám to skoro celé dole... Vitamíny jsem jedla sem tam... Jednu krabičku Mamavitu a půl Femibionu za celých 9 měsíců... Kupovala jsem si to spíš pro sebe na imunitu na podzim a zimu. Moje porodní váha 3,6, partnerova 3,4. Odhad od doktora jsem měla 3,8 kg 4 dny před porodem a to mi říkal, že spíš přidával :D No kdybych při porodu věděla, že tlačím takového macíka, tak bych to snad vzdala :D :D Takhle jsem měla šok následně... po vážení jsem 10 minut nemluvila :D

kachnicky
autor
8. dub 2017

@blecha94 Tak to je ono :D jáá byla leniva až to bylo hrozný :D Dá se říct celé těhotenství na gauči :D

evulinkab
8. dub 2017

Podle mě je blbost, že by se váha miminka ovlivňovala tím, co jí maminka... První syn mel 3170g,narozen v terminu a to jsem se cpala vším nezdravym od čokolád po uzeniny, hranolky, apod... U dcerky jsem měla MEGA chutě na samé zdravé věci, ujížděla jsem na broskvich, rajčatech, jedla jsem jen zdravé chleby s lucinou a nenapadlo by mě si dát cigáro z udírny (jak tomu bylo u syna) a dcerka měla 4050g...a to mi ji vyvolavali dřív

kackakastanka
8. dub 2017

taky hlasuji pro blbost, ze by to bylo stravou nebo lenosti 😂, jedla jsem uplne normalne, ze zacatku trochu vice sladke, potom spise slane, ale uplne normalne, jsem drobna a stihla, aktivni jsem byla do posledniho dne, a prcek pres ctyri kila..., jeste v porodnici znovu kontrolovali, zda nemam cukrovku, protoze nejak nechapali...odpovedi je velky tatinek, proto velky prcek

blecha94
8. dub 2017

@kachnicky Já žrala jako čuně, povalovala se a dcera měla 3.7 kilo (ale odhad den před porodem byl jen 2.6 :D).

@kackakastanka Jde hlavně o tu látkovou výměnu. Kalorický příjem a pohyb jsou prostě jen další faktory, které mouhou váhu plodu ovlivňovat, ale nutně nemusí. Pokud ke konci hůř funguje placenta, je jedno, jak moc se ženská cpe, k dítěti se ty živiny nedostanou.

U nás zase "nefungovala" genetika, já měla při narození 2.8 kila, manžel rovný tři kila, dcera 3.7.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru