Mexické jídlo v těhotenství. Může se?

nika110818
18. pro 2020

Ahoj, holky, muze se jist mexicke jidlo v tehotenstvi? Davam si jej bez chilli, ale obsahuje koriandr, ruzne druhy koreni. Neni palive, ale uplne minimalne stipe. Mate zkusenost? Dekuji.

jako_mala_holka
18. pro 2020

Nevím, jak mexické, ale já měla několikrát v těhotenství indické i činu... Oboje bylo pálivé a koření tam normálně bylo a byla to velká mnamka... Jediné, co jsem z jídla vynechávala, byl tatarák a sushi

zelenaesmolda
18. pro 2020

@nika110818 v pohode

mariegroth
18. pro 2020

Davala. V tomhle jsem se vubec neomezovala.

maaaadlaaaaa
18. pro 2020

Já mám často chuť na chilli a jim i palivé okurky. Když to není každý den, neřešila bych. Dej si na co máš chuť. Kořeněná jídla se nedoporučují především kvůli podráždění žaludku a pálení žáhy. Bylinky obecně, třeba jako koriandr, se mají užívat s mírou i mimo těhotenství. Neboj, tělo si většinou řekne, co chce. 🙂

jako_mala_holka
18. pro 2020

@maaaadlaaaaa přesně, já měla šílenou chuť na hovězí a pak mi zjistili nedostatek železa 😄 přitom hovězí normálně (mimo těhotenství) moc nejím

nika110818
autor
19. pro 2020

Moc vam dekuji. Nesnedla jsem moc a palivost moc neresim, spis jestli tam nebyly jejich ruzna koreni. Ale rikam si, ze i kdyby, tak v tsk malem mnozstvi, jake je na dochuceni jednoho jidla, to snad nemuze uskodit. 😊

ruzova_pastelka
19. pro 2020

Víš, proč se nemá v těhotenství jíst chilli? Aby tě nepálila žáha. Žádné nebezpečí pro dítě. Koření můžeš jíst jakékoliv. Nepij z něj výluhy, ale koření fakt nevadí. Žádné! Občas je dobré zamyslet se, proč se to či ono nedoporučuje a posoudit, jestli je to taková hrůza. Jo a informace čerpej z nějakého relavantního zdroje, ne z diskusí na internetu!
@nika110818

pinkyy
19. pro 2020

Jedine, co bych si asi nedala, je tatarak, jinak se v nicem neomezuji, vcera jsem mela i sushi. To by clovek nemohl jist skoro nic 🙂 takze si klidne dej co ti chutna 🙂 samozrejme kdyz si nebudes v necem jista, tak bych si to vygooglila, co to muze zpusobit.

me_druhe_ja
19. pro 2020

Miluju pálivý jídla a jim i v těhotenství. 🙂 Akorát se vyhýbám syrovému masu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru