Dobrý den,chci se zeptat. Měřili vám v těhotenství výšku fundu? Jsem v 18 tt a zatím nic. A když jsem byla těhotná před 3 roky tak mi ho měřili pokaždé. Chtěla jsem se zeptat na kontrole,ale nějak jsem zapoměla a na další jdu až za měsíc... děkuji
Doktoři to dnes neumí, ti žijou ultrazvukem... PA to kontrolují vždycky a vědí podle toho mnoho. Stará garda doktorů to uměla a dělala vždycky - pohmat, výška fundu, poslech dřevěným naslouchátkem vždy, UTZ až pak a jen na vady.
Zastaralá metoda to není, je to metoda dost přesná, spolu s měřením obvodu, pohmatem, se dá určit množství PV, stejně jako poloha miminka napovídá víc o tom, kdy se bude rodit než co zjišťují doktoři všelikýma vyšetřeníma, a ruce PA mají odchylku porodní hmotnost významně menší než UTZ.
Takže záleží na místě a konkrétním dr.
Ahoj maminky,jsem tu nová ,chodim každých 14 dni a měření mám každou kontrolu,můj gynekolog je bývalý primář,myslím si že to je fajn že měří každou kontrolu vím jak rostem,i když váha na kterou vlezu mluví za své.
Mě ho dr měří take pokažde, už jsem na 36 cm v 38 tt 🙂
Mě ho taky měřili pravidelně a to byla moje lékařka hodně mladá, mladší než já.
Moje porodní assitentka (soukromá, chodím k ní na těhotenské poradny) měří pokaždé od začátku a nová gynekoložka taky zhruba od 20.tt (ta stará neměřila, ale vyměnila jsem ji z víc důvodů).
Neměřili. Ani při prvním těhotenství před 4 lety...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě zatím měřili 2x.. Jsem ve 20tt, třeba na to zapomněli...ono je to už prej asi i zastaralá metoda.....