Dobrý den.. je to zhruba dva dny co jsou se svým přítelem měla první sex ale byl nechráněný.. bylo to velice nečekané. Říkal že ho vytáhl v čas a já mu věřím ale i přes to se trochu bojím že je možnost že můžu být těhotná.. jsem na to ještě mladá... ovulaci jsem měla jeden den před první sexem.. je možnost že můžu být těhotná ?? 😫😫😳
Pokud si měla nechráněný styk, samozřejmě můžeš být těhotná. Když si dost stará na sex, musíš být dost stará i na případné následky 🤦♀️ nasadit kondom trvá pár vteřin
Ta moznost tu samozrejme je. Jak vis kdy probehla ovulace?
Těhotná být samozřejmě můžeš... Kondomy, antikoncepce a postkoitální antikoncepce (prášek po styku)... A o tomhle všem informace na internetu... Před dvaceti lety jsme takové informace ani neměli.... A proto mě tyhle přiblblé otázky v dnešní době vždycky vytočí....
Pravděpodobnost těhotenství při "přerušovaném styku" samozřejmě není nulová ale je minimální (aspoň z vlastní zkušenosti). Záleží na tom, jestli to opravdu stihl...
Ale příliš bych se nebála - zkus si udělat těhotenský test, pokud ti nepřijde včas MS, ale hlavně se nestresuj a nehledej si příznaky těhotenství 😃 nebo je pak budeš mít komplet všechny. Stejně jako králík může trpět falešnou graviditou, tak i ženy mohou mít falešné příznaky těhotenství (ze stresu si MS odsuneš, nebude ti dobře, bude se ti nafukovat břicho atd...).
Z "kapiček lásky" neboli preejakulatu si těžkou hlavu nedělej, mají za úkol spíš lubrikovat než funkci rozmnožovací.
Jen tak pro uklidnění, když jsme s manželem, v té době ještě přítelem, pořídili byt, řekli jsme si, že od kondomů se přesuneme k přerušovanému styku, s tím že pokud otehotnim problém to nebude, ale primárně se snažit nebudeme. Neřešila jsem ovulaci ani pravidelnost ms a za celou dobu nic. Otěhotněla jsem až když jsme to začali zkoušet - shodou okolností napoprvé, takže si myslím, že plodností to nebylo. 😃
A z těch urážek tady si taky nic nedělej, stát se omyl prostě může kdykoliv a nemusí to být první sex... Ono kdyby vám selhal kondom, řešila bys v podstatě podobný problém...
PS: pokud máš fakt velký strach, jde sehnat pilulka po, ale to jak to působí záleží hodně na rychlosti kdy si to vezmeš a je to velká hormonální nálož...
@lieselmeminger hrozně moc děkuji za tuhle informaci, celkem dost jsem se díky vám uklidnila 🙂
@lieselmeminger Jojo, tyhle kecy měla kolegyně v práci taky, jak jim to funguje a dítě mají přesně když chtěli... no, po tom druhém neplánovaném už jsme to od ní neslyšeli.
Je to tak. Tehotna byt muzes.
@j.a.n.i 3 kam osky otehotnely z prerusovane souloze. Presne tak, to uz je lepsi si dat mezi kolena paralen 🙂
@sudylichozrout I s ním to při troše šikovnosti jde 😀
@j.a.n.i Já to nikomu neberu, neříkám že to je spolehlivá metoda, když dítě člověk vyloženě nechce nebo nemůže zabezpečit (jak jsem psala, my jsme to nechali "osudu") 😃 A neříkám, že slečna nemůže být těhotná, dějí se různé věci. Jen ta pravděpodobnost, že by se u slečny sešla ovulace -(jak psala, pouze počítala a to funguje na průměr, já ji třeba měla tři dny po konci MS) a spolehlivá spermie pocházející z preejakulatu je prostě malá...😃 Samozřejmě těhotenství ji potvrdí nebo vyloučí spolehlivě jediné odběr krve na hcg... Jen podle mě to je prostě nepravděpodobné a strašit tu slečnu nebo hůř urážet... Je naprosto zbytečné. ☺️ Což bohužel je přístup většiny žen co zde komentovaly.
@lieselmeminger malá neznamená nulová, mám kolem sebe takových dětí desítky 😇
@klea81 nikde jsem nenapsala, že šance je nulová. 😘 Nulová není ani při použití HA. Nulová je pouze pokud člověk sexuálně abstinuje. 😃
@lieselmeminger v pondělí si pro jistotu půjdu koupit těhotenský test 😫
@ariankaa Těhotenský test ti ukáže výsledek tak první den očekávané MS. Na to je moc brzo. ☺️
Krev ukáže těhotenství dříve (ale neznám tvůj cyklus takže nedokážu říct, kdy ti to může ukázat výsledek, který bude relevantní).
@lieselmeminger nikdo nestrasi, je to prostě 50/50 a šance pár procent, je pořád šance, takže teoreticky těhotenství může nastat, ale definitivně to zjisti až časem. Jakože nedopatřením se nechráním je fakt zodpovědnost sama. Já si byla před 1. stykem pro HA a dalších 23 let se chranim, vždy, nejsem líná ani blbá a dítě buď chci nebo ne, vše mezi tím (neplanovane, ale chtene) je ex post alibismus.
@lieselmeminger píšeš o strašení, to jsou fakta ne strašení, kor okolo ovulace
@klea81 S tím si dovolím nesouhlasit - sama jsem byla v období, kdy bych z těhotenství měla radost, ale aktivně jsme se o těhotenství nesnažili. Rozhodně nejde o žádné alibi zpětně (po půl roce jsme se začali skutečně "snažit" a hned první měsíc se povedlo).
Mě přijde zbytečné mě moralizovat o chráněni se, já nikomu neradim, ať se chrání prerusovanym stykem. A vzhledem k tomu, že jsem teď prakticky skoro na konci plánovaného těhotenství... 😃 A co se HA týče, každý to brát nemůže, mě to působilo strašné fyzické problémy a neberu ji asi čtyři roky. Uznávám, že jiné způsoby chránění jsou více nepohodlné... A samozřejmě prezervativ je i ochrana před nemocemi. Ale zpětně už slečna nezaridi, aby si ten její přítel oblékl kondom, stalo se, stalo... Ptala se na to, jestli může být těhotná. Ano může, ale nemusí. Šance, že není je procentuálně vyšší než že je. Věřím, že si udělá těhotenský test a že příště bude volit adekvátní způsob ochrany, on ji ten stres vycvičí sám. Ale to, že někteří jí tu jsou schopni napsat, že je blbá... To je trochu moc. Především, když není problém poradit...
@lieselmeminger takhle si tu damy leci zrejme sve mindraky🙂
@lieselmeminger MS mám dostat za 12 dní tak nevím, pro jistotu si těch testů koupím více, jeden si zkusím udělat zítra a ten druhý si mám udělat tedy kdy prosím?
@caverina nebo si to ty damy opravdu mysli. Nemam zadny mindrak, ale vazne se zenska muze ptat jestli muze byt po nechranenem sexu tehotna? prvni nechraneny sex nastat muze - kouzlo okamziku, ok. Ale do lekarny pro postinor ma jit hned, ne o 2 dny pozdeji resit na webu jestli muze byt tehotna. Jasne, ze muze a mela by to safra rychle resit..... o 14 dni pozdeji tu bude diskuze - tehotna po prvnim sexu, co mam delat? Nemam zazemi, praci , dostudovno, pritel miminko nechce protoze na nej jeste neni pripraveny a rodice take nemaji radost....
@ariankaa z krevního testu se ti to ukáže cca 8-10 dní po styku, ale jsi u toho samoplatce, zazadas si o test z krve v laboratoři a zaplatíš si to. Těhotenský test ti to ukáže nejdřív za 12 dnů tedy. Dřív nemá smysl testovat. Krevní je samozřejmě jistější...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano ☹️