Mátový čaj v těhotenství?

teplaka1
24. lis 2022

Hezky den, zajímá mě jak to je?
Mam těhotenské nevolnosti jako ze cely den..Vcera večer jsem si uvarila mátový caj..moc mi to pomohlo..Ale četla jsem ze se v těhotenství máta nesmí..Tak jak to je?

jana_zofie
24. lis 2022

Ja to nevedela. Jen ze zastavuje laktaci. Takzr jsem ji vypila vcelku dost...

monika3456
24. lis 2022

@teplaka1 já jsem v těhotenství pila matovy čaj. 1xdenne

mysh_me
24. lis 2022

Nevim proc by se v tehotenstvi nemohla? Vim jenom ze obecne na byliny se ma davat pozor, ale tam jde spis o pravidelnou denni konzumaci velkeho mnozstvi...
Az pri kojeni jsem se ji vyhybala, protoze zastavuje laktaci.

jelenice_zavodnice
24. lis 2022

V tehotenstvich jsem pila jen galony matoveho caju a ledove bublinkove vody. Nemuze se jen u kojeni, protoze ma trochu vliv na laktaci ale nic zasadniho.

emillyhk
24. lis 2022

@teplaka1 Hrnek slabého mátového čaje neublíží. Ale s bylinkami v těhotenství celkově opatrně.

teplaka1
autor
24. lis 2022

@mysh_me nekdo rika ze ne, někdo ze nevadí..tohle je na netu..tak me to zajímalo...

jelenice_zavodnice
24. lis 2022

@teplaka1 Hned ten prvni odkaz je z Alza.cz 😁 To se ten zeleny ujeceny panacek dal krome prodeje pracek i na bylinkarstvi?
Ne, prijemny matovy caj je lepsi nez se stresovat nevolnostmi.

mysh_me
24. lis 2022

@teplaka1 jasne, tak kdyz si tam umis precist, ze se nemuze, tak si taky precti co tam uvadeji za duvody... prvni odkaz, pominu teda ze to je alza, tam bych relevantni rady o bylinach fakt nehledala:
nadmerna konzumace muze zpusobit... - to nejspis muze i netehotnym. Myslis ze tvuj caj na nevolnost je nadmerna konzumace?
druhy odkaz, cituji:
Zvýšená spotřeba máty totiž dokáže nepříznivě ovlivnit játra, ledviny a krevní obraz. Máta peprná není doporučována ženám, které mají diagnostikováno riziko potratu nebo prošly potratem v předešlém těhotenství. - zvysena spotreba, kolik toho caje tak vypijes? Z pul kila maty denne treba? To by asi byla zvysena spotreba... no a zenam, ktere maji diagnostikovane riziko potratu, se nedoporucuje skoro nic, dokonce ani chodit (casto maji ordinovany klid na luzku)...
Chce to nejen si umet vyhledat informace, ale taky o nich umet kriticky premyslet 😉

jako_mala_holka
24. lis 2022

Já ho občas taky pila při nevolnostech v prvním trimestru, trochu mi to pomáhalo

teplaka1
autor
24. lis 2022

@mysh_me dekuju za odpovědi..Dr. švagrové řekla ze se ma mate vyhnout tak jsem dala dotaz..ja si dam šálek kdyz mi je opravdu nejhůř..a radeji se ptam co si o tom mysli více žen.. SP jsem mela minuly měsíc a radeji se ptám

jannym
24. lis 2022

Me dr gynekolog u maty, salveje, skorice atd rikal ze pokud mi je dobre, pred tehu byly beznou soucastu meho zivota tak je muzu pokud nepresahnu svou beznou spotrebu takze pokud caj nebudes chlemtat na litry s das si jeden dva zdravotni salky jednou za cas, tak no stres.

jjasmina
24. lis 2022

@teplaka1 já pila mohito a hodně a v cajku

teplaka1
autor
24. lis 2022

Poradíte mi co tedy dalšího na nevolnosti? Osvědčeného.. nezvracim ale je mi dost špatně a ze vseho se mi natahuje,skoro nejim 😔 .. vim ze musim ale nemam na nic chut a obrací se mi žaludek pomyšlení na jídlo...🙏🙏🙏

veru181
24. lis 2022

@teplaka1 Taky jsem to teď řešila a snažila se nepít každý den, nebo jen jeden šálek (já zase na těhotenské nadýmání). Jinak mi celkově na nevolnost pomáhala těhotenská zázvorová lízátka, cola (v malé míře, ucucávala jsem třeba 1/2-1 skleničku celý den), meloun, hroznové víno a ovocný Birrel (taky ne teda každý den 😀, v prvním těhotenství pomelo a grep a ve druhém hrozno).

limali
24. lis 2022

@teplaka1 zázvor je super, tiež sa to s nim nemá preháňať ale na nevoľnosti top. Pomohli mi pastilky aj slabšie čaje

mysh_me
24. lis 2022

@teplaka1 chapu proc se na to ptas, tohle si holt kazdy musi vyhodnotit do znacne miry sam... neni zadne presne pravidlo, nebo prokazana mira, co a kolik je jeste ok a kolik uz ne. Obecne malokdo tehotnym neco s cistym svedomim doporuci, protoze co kdyby nahodou, ze jo. Verim, ze i doktorka radsi rekne, at se tomu vyhne, nez rict ze to muze a pak ji to nedej boze budou davat za vinu, kdyby se neco pokazilo. Bohuzel v zacatku tehotenstvi je to vzdy bud a nebo, a co vse to muze a nemuze ovlivnit se proste s jistotou nevi. Moje doktorka treba zakazuje jen syrove maso, nepasterizovane mleko a alkohol, zbytek zit tak jak byl clovek zvykly a hlavne byt v pohode. On ten stres z googleni kazde potraviny ve vysledku muze byt horsi, nez kdejaky bylinkovy caj...

teplaka1
autor
24. lis 2022

@mysh_me ja jim vsechno krome toho co jsi vypsala,co Ti rekla dr. A u toho mátového caje jsem si nebyla jistá protože,to.mi poslala moje švagrová, když se zarazila ze jsem si dala matovy caj..ja negooglim nic ja to memam zapotřebí..u syna jsem nevolnosti nemela tak to resim poprve..je to jiné a je to sakra nepříjemný..

martt
24. lis 2022

@teplaka1 Máta se v těhotenství nesmí pít dlouhodobě. Jeden šálek za čas ti neublíží. Jinak co můžeš v těhotenství za bylinky na nevolnost je anýz, fenykl a kmín. Jinak bylinky , které by se vůbec neměli je Šalvěj, majoránka, petržel zahradní, ginko biloba, pelyňek pravý. Jinak si dávej pozor i na saturejku, ženšen,rozmarýn.

ester_ka
24. lis 2022

@martt majoránka?? Takže nejíst bramboráky?😳

trilien
24. lis 2022

Na nevoľnosti mi pomáhala vychladená voda s citrónom.- V tom som išla vo veľkom ešte v 30tt a chupa chups príchuť cola .

michaela666
24. lis 2022

Slabý čaj z čerstvého zázvoru mi dělal dobře na nevolnost, hlídala jsem si množství za den a všechno v pořádku.

martt
24. lis 2022

@ester_ka V malém množství by neměla uškodit , ale majoránka stimuluje dělohu takže může způsobit potrat, nebo silnejsi menstracní krvaceni. Takže pokud je žena v nějakém rizikovým těhotenství mela by se takovým bylinám vyhnout.

nellinka123
27. lis 2022

Já měla hodně silné nevolnosti (zvracela jsem celý den až do 18tt a i hodně hubla) a občas mi mátový čaj pomohl. Dělala jsem ho z čerstvé máty ze zahrady, do toho trochu zázvoru a vychladit do lednice. A třeba každou 1/2hod jsem si dala loka, někdy to trochu zabralo. Jinak mně nezabíralo nic, nebo tedy co jsem jeden den udržela v sobě, to další ven šlo nekompromisně ven 😕 drž se.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru