Kde jste kdo byli na testu na tehotenskou cukrovku v Brne? Jake s tim zarizenim mate zkusenosti? Co vam dali vypit a jake byly instrukce (tj. jak dlouho pred jste nesmely jist, mohly jste v prubehu testu pit, kolikrat Vam brali krev, museli jste prinest moc, jaky byl pristup personalu? Dekuji predem Janka
Ahoj, já byla v Bohunicích, při poslední KO jsem dostala papírek i instrukcemi (kdy, kam, co s sebou (glukozu, balenou neslazenou vodu bez bublinek) a popis průbehu: na lačno, od půlnoci nejíst nepít, nežvýkat)
Když jsem přišla, vzali mi krev, pak jsem dostala skleničku a lžičku - že si mám rozpustit a vypít tu glukozu raději prý na vícekrát. (do 10min) Já to dala na 3x :D. Pít jsem mohla, moč po mě nechtěli pak se přihlásit za hodinku a za dvě na odběr. Sestřičky byly moc milé - chodily se ptát jak mi je 🙂
Nebylo to tak strašné, jak jsem si myslela že to bude....až teda ted na ty výsledky... 😒
Ja som bola na poliklinike v Žideniciach. Presne ako leela, info som dostala v poradni. Šla som ráno, nalačno. Nesmela som jesť a piť tuším od ôsmej predošlého večera. Najprv mi zobrali krv, potom som vypila glukózu, zase mi zobrali krv, po dvoch hodinách zase a hneď po poslednom odbere som šla domov.... nebolo to nič hrozné.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem byla na obilnáku, došla jsem tam, vzali me krev, poslali me do lékárny pro sáček , ten jsem donesla, oni ho rozpustili ve vodě, já to vypila na ex je to fakt lepší pak jsem čekala hodinu vzali me krev a pak odpol byly výsledky. pít jsem nemohla od večera ani nic jíst, ale já ráno trochu vody mela. sebou si vem jídlo i pití.
moč nechteli a přístup byl dobrej. je fakt, že někdo tam zvracel ale me se nechtelo jen mi bylo trochu slabo z toho, že jsem nejedla, ale vypij to na ex a pak si to nepřipouštej je to docela v pohodě. 😀