Máte zkušenost s rituálem před porodem?

maruska_martinova
18. led 2023

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli jste některá prožila přechodový rituál před porodem? Přijde mi fajn se nějak vědomě na přicházející porod připravit. Viděla jsem fotky s různých rituálů a působí to jako moc příjemná akce, kam si mohu přizvat i kamarádky apod.
Díky za vaše zkušenosti.

jjasmina
18. led 2023

@maruska_martinova tak teď mě to i pobavilo 😃 ale myslím, že ani na porod se člověk nikdy nepripravi, každá samotný porod vnimame jinak a každý porod má jiný průběh. A já bych u svého porodu obecenstvo tedy nechtěla, byla jsem ráda, že je malá venku..

hronova1
18. led 2023

Jde videt, že nemáte s rituály zkušenosti…
Porodní rituál jsem nevyzkoušela na vlastní kůži, ale kdybych měla tu možnost, urcite bych ji využila. Rituály jsou úžasné a jedině si z toho něco odnesete. Jako dramaterapeut doporučuji a vědomá příprava je nejlepší 👍🏻

lilian2111
18. led 2023

No, kdyby mě kamarádka pozvala na podobnou akci asi bych si myslela že jí šplouchá na maják, pardon, tohle jsou tak osobní věci, že zvát na ně “cizí” lidi mi přijde prostě divný, pokud nesmýšlejí stejně. 🤷🏻‍♀️ A jak se píše nahoře, na porod se úplně připravit nejde. Nikdy nevíš jak bude probíhat a jak to budeš celé snášet.

hronova1
18. led 2023

Rituál se rozhodně NEPROVÁDÍ u porodu. Buď můžete projít predporodním a nebo poporodním. Tak jako existují rozchodové rituály nebo třeba svatební rituál, apod. Většinou jsou lidi zaměření stejně, pokud se do toho pustí a proto je to pro většinu žen příjemné, připraví se na porod, naberou sílu k porodu, uklidní se..rituál je pro vás, proto bude podle vašeho přání. Někomu to prave pomůže třeba s uklidněním, protože nikdo neví, jak píšete, jaký porod bude 🙂

g_m
18. led 2023

@lilian2111 Naprosto souhlasím, pokud to někdo chce, klidně, ale nenuťte do toho kámošky 😴 Ty, co děti nemají, nepoberou důležitost okamžiku pro vás a ty, co už rodily, si budou myslet své. I když jsem věděla, že porod bud bolet, tak stejně by mě žádný rituál nepřipravil na to, jak moc.

maruska_martinova
autor
19. led 2023

holky jak uz tady bylo napsane, tak urcite se nejedna o akci primo u porodu 😀 byva to tak mesic/dva pred porodem. Co jsem tak cetla, je to proste takovy "babinec", kde se sejdou holky a jakoby opecuji tu tehotnou zenu...muze se malovat hennou na brisko, mluvi se o pranich k porodu, pripadne o strasich a tak. Je dokonce mozne si objednat pruvodkyni, ktera ten ritual nachysta od A do Z a pro tehuli je to opravdu odpocinkovy cas, kdy se muze ladit na sebe a miminko a nejak vice si uvedomit, co za zmenu do jejiho zivota prichazi...a ze je to opravdu velika zmena. Spise me zajimalo, jestli to mate nektera za sebou a jestli byste doporucili neco konkretniho. Ale dekuji za reakce i tak ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru