hezký večer, ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenost s testem na crp...jsem těhotná (4 tt 🙂 ) a už delší dobu mě bolí v krku a jsem nějak slabá, vzala jsem si volno, ale nechce se mi brát antibiotika, kvůli miminku, a má gynekoložka mi doporučila crp test...dočetla jsem se, že výsledek nějak pomůže, nevíte prosím někdo více..moc děkuji
CRP je zkratka pro C-reaktivni protein. Ukaze, jestli je v tele zanet. Pokud je hodnota nizka, predpoklada se virova infekce a antibiotika se nepredepisuji. Ja osobne bych alespon I.trimestr nic nebrala, pokud stav neni vazny. Nechala bych si udelat i vytery z nosu a krku a to crp, ale na boleni v krku snad antibiotika nejsou nutna. Me bolelo ted hrozne asi 10dni. V noci jsem cucala Septisan, jak to bolelo, ani jsem nemohla spat. Neco řádí.. Preju brzke uzdraveni! 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
crp zjistí, jestli jsou potřebná antibiotika, jinak já měla na začátku těhotenství 2 atb a pak ještě jednou ve 2. trimestru a malý se narodil v pořádku, lepší než tělo trápit