Ahoj ženy,
Jsem 14/15 týden, bříško zatím nikde, ale tuším, že je i tak čas začít mazat 🤷🏻 tak bych byla moc vděčná za vaše zkušenosti, co jste měly pocit, že funguje nejlépe. Oleje, krémy... Je mi jasné, že hlavně genetika, ale s tím člověk nehne, tak aspoň pomoct tomu co nejvíc. Díky a krásné vánoční svátky. 🌲❄️
nejde o to cim mazes, to je vpodstate jedno... jde o to aby se ta kuze prokrvila a toho dosahnes treba takovym ,,postipavanim,, kdy kuze hezky zcervena a prokrvi se... urcite najdes na youtube nejaky video jak to provadet🙂)
@vh1610 tak já mám výbornou zkušenost s oleji. Měnila jsem je a používám několik let,jen v těhotenství to bylo pravidelněji. Např. Makadamiovy, avokadovy,meruňkový,arganový,ale klidně i mandlový,oliváč atd. Poslední týdny těhotenství už se mi mazalo špatně,takže jsem si vždycky do vany nalila panáka oleje a pokožka se během koupele promastila sama. Nemám z těhotenství žádnou strii 🙂
@katerina_j jojo, kolagen taky mam, to mi pripada jako funkcni doplnek ;) nojo, to se neda nic delat, bez te pece by bylo proste treba strii vicero. 🤷🏻
Je fuk, cim se budes mazat. Klidne kokosovym olejem. Bud pro to mas predpoklady nebo ne.
Já jsem 37+4 a strie zatím ani jedna, mazu se olejem od Fenjal, ale ta spotřeba je velká na tak mega pupek. U mě teda vůbec nebylo jedno čím mazu, protože mě kůže strašně svědí a jedinej Fenjal je super. A co se týče strii- moje maminka nemá a ségra po 2 dětech taky ne...takže co se týče strii záleží i dost na genetice,ale myslím že časem budeš řešit právě i to svědění
@monuleee s tou genetikou souhlasím, segra má za sebou tři porody, stejně jako moje mamka a obě jsou řádně popraskaný 🤷🏻♀️🙂 Takze jsem s tím i lehce počítala 😁 jinak mi asi ze začátku pomáhalo i kartáčování, který by se ale od 3.trimestru nemělo.
@katerina_j já se začala mazat celkem pozdě, protože nesnáším když mám mastný tělo ale v tehu jsem počítala s tím že musím. Ale začala jsem až když rostlo brisko, takže právě si myslím že genetika je to co hraje největší roli
Ja střídám cca každé 2-3 dny hydratační nivea care krém který bežně používám na obličej s olejma- teď zrovna kokosový, předtím jsem měla antistri od saloos .
Myslím že je důležité to střídat, kdysi jsem četla že oleje jsou zejména na výživu a krémy zase na hydrataci- a kůže potřebuje obojí.
Nevím co je na tom pravdy, dělala jsem to tak i u prvního tehu a mám “jen” po cca 4 jizvy po obou stranách břicha. Teď u druhého tehu se sice “roztahli” ale žádné nové nepribudli, a to mám za 2 týdny rodit 😆
A to genetický předpoklady na strie mám, z puberty mi zůstali popraskané celé stehna i prsa, oba bráchové mají komplet záda… takže za mě to docela funguje.
@delphine1 jojo, asi to vidim nejlepe na stridani, jak pisete. Myslim, ze uplne sucha kuze je krehci a bez hydratace a oleju se proste snaz poskodistejne jako s vraskami - ano, genetika, ale da se o urcita procenta pomoct... No, jsem zvedava, jak "dopadnu". Mam to tak stredne, asi v 16 se mi udelalo par na bocich zadku, ale nejsou vyrazne a jinak nic. Tak tipuju, ze nejaka naskoci, ale je to fuk, beztak mam jizvu pres pupik, takze si tady nehrajeme na dokonalost 🙂 diky za rad vsem....
Taky mam strie na bocich z puberty. Ale z tehotenstvi na brise nic, snazila jsem se mazat kazdy den, ale nic specialniho jsem nemela, proste to, co pouzivam porad a bylo okolo, kdyz jsem si vzpomnela, telove mleko, olej, krem na ruce🙈
@katerina_j mazala jsem BiOilem a u první dcery jsem neměla skoro žádné strie a u druhé mi bříško trosku popraskalo. Nic hrozného, ale objevily se a to jsem mazala tím samým takže je to asi jedno a u první dcery jsem měla obří břicho. Lidi se mě ptali jestli čekám dvojčata tak asi záleží na něčem jinym než na značce olejicku 🤷♀️🙂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@vh1610 já mazala poctivě od začátku i několikrát denně, nejčastěji jsem používala Bioil. K tomu jsem každý den pila kolagen a stejně jsem teď v 37.týdnu popraskala 🙂 nevím, jestli jsem mohla udělat něco víc 🤷🏻♀️😁 v první chvíli jsme to lehce obrečela, ale teď to beru jako něco, co prostě je. Taková daň za tak dlouho toužené miminko ❤️