Chci se jen zeptat jestli někdo máte nebo jste měl GBS pozitivní? Bylo všechno v pořádku? Vím, že se mají dávat antibiotika těsně před porodem, ale taky jsem se dočetla o spoustě komplikací...děkuju za reakce.
Já jsem byla GBS pozitvivní v prvním těhotenství a dostala jsem ihned po příjezdu do porodnice ATB do žíly, bylo to v pohodě. Žádne komplikace jsem neměla ani já ani dítko i když se jednalo o relativně rychlý porod (necelé 4 hodiny od ATB). V druhém těhotenství byl test negativní, ale měla jsem dosta preventivně taky ATB, ale nestihlo se to (porodila jsem moc rychle) a syn byl taky v pořádku. Jediná komplikace která může nastat je že matka porodí do 4 hodin po podání ATB a ta nemusí na 100% účinkovat, ale to se moc často u prvorodiček nestává. 🙂
bola som gbs pozitivna ale antibiotika som odmietla a som rada ze som to urobila.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak komplikace je ta, že pokud je porod normální cestou, mimčo se může nakazit, což není zrovna ideální, proto se dávají ATB před porodem. Já osobně s tím zkušenost nemám, měla jsem negativní GBS.