Máte doma Alžbětu nebo Anežku?

elaniee
21. srp 2022

Hezký den,vím,že každému se líbí něco jiného a má jiný vkus na jméno.Mate někdo doma některé z těchto jmen pro holčičku případně které se Vám líbí vice?
Děkuji.

lovemusicsun
21. srp 2022

Mě se líbí obě jména, co ale nesnáším je oslovení "Betynka". Kamarádka měla skoro 15 let jezevčíka Betynku a od té doby mi to k holčičce nejde.

bramarfi
21. srp 2022

My máme Alžbětu 🙂 Zvažovali jsme i Anežku, ale ta má svátek 2. března - moc blízko Bětčiných narozenin.

elaniee
autor
21. srp 2022

@bramarfi děkuju za reakci.Nejcasteji asi Betka,Bětuška🙂

elaniee
autor
21. srp 2022

@lovemusicsun to mate pravdu mě se líbí právě oslovení Betka, Bětuška🙂

bramarfi
21. srp 2022

@elaniee Nebo Bětule, Bětulka, Bětulína, Bebe. I v té základní podobě. Je to hodně variabilní jméno 🙂

klokanka31
21. srp 2022

@elaniee Mě se víc líbí Anežka

azanka
21. srp 2022

Kdybych měla holčičku, byla by to Alžběta. Ale mám dva kluky, takže nic 😅

somalicats
21. srp 2022

@elaniee Máme Anežku.

bertik20
21. srp 2022

Moc si přejeme Alžbětku, snad to tentokrát vyjde a nebude to zase kluk🤣

jaja01k
21. srp 2022

@elaniee Mně se obě jména moc líbí, Alžběta asi trochu víc 🙂

me_druhe_ja
21. srp 2022

Já bych vybrala Anežku, to se mi líbí moc. Alžběta také není špatná, ale osobně preferuju Anežku.

tynka9
21. srp 2022

Máme Alžbětu, když byla malá, říkali jsme ji Bety/nka. Ale to bylo kvůli staršímu sourozenci, který se sotva rozmlouval a “Bety” zvládal. Ale kolikrát jsme potkali na procházkách Betynu psa, tak jsme se to postupně předčili na Bětka, Bětuška, Běťule…. Někteří v rodině stále říkají Bety, někdo říká Alžbětko.

jajulin
21. srp 2022

@elaniee máme Anežku. S manželem jsme měli každý jiné ženské jméno, které jsme chtěli prosadit, ale nemohli jsme se shodnout. Anežka byl kompromis pro oba. Dnes si neumíme představit, že by se jmenovala jinak, nedávno oslavila 11. narozeniny 🙂.

michaela666
21. srp 2022

Kamarádka má Alžbětku. Nejčastěji jí oslovujeme Bětuška, dcerka říká Bety. Moc se mi to jméno líbí, takže jsem si Bětku vybrala i jako svoje jméno pro určitý druh akcí na které jezdíme.

mavi42
21. srp 2022

Máme Anežku😊

izz76
21. srp 2022

Nemám Alžbětu ani Anežku,ale Alžbětu jsem si vždycky přála,je to krásně jméno.

pampeliska1313
21. srp 2022

Jako Alžběta - VŽDYCKY byl někdo, kdo měl psa Betynu. A pokazdy bylo takový to “haha, náš pes se jmenuje stejně, to je vtipný” - nejčastěji mi říkali Bětko - nemám to ráda doteď, zní mi to tvrdě. Přijde mi, že tam je pár variací, který můžou znít “nehezky”, když chce někdo dítěti třeba za něco vyhubovat - Bětuna, Bětka, Betyna.. jako dítě jsem to nesnesla a pokaždý, když byl průšvih, tak to byla jedna z týhle varianty. Hezký je třeba Bety - tak aspoň to. A Alžbětka, Betynka..(třeba ve školce, v dospělosti se to asi moc neuchytí)… teď si stejně nechávám říkat Bety, což ale pořád zní trochu dětsky a Alžběta ale samo o sobě - vyloženě takhle - je jméno hezký, ale není to jméno, který by se užívalo v denním chodu “Alžběto, pojď na oběd” dítěti prostě pravděpodobně neřeknete, spíš užijete nějakou jinou variantu. Ta Anežka mi přijde lepší - není tam nic moc co by šlo říct ošklivě, i když bude dospělá, pořád to bude hezký a nebude to znít “dětsky”.)

madbetka
21. srp 2022

Máme Alžbětu 🙂
Ona si od malička říkala Abí, takže jí tak často říkáme (nebo taky Abinko), ale jinak používáme snad úplně všechny varianty toho jména a všechny se mi líbí 😊

petrane
21. srp 2022

@elaniee máme Anežku 😊

gracinka7
21. srp 2022

@elaniee Jsem za Alžbětu. Nádherné jméno se spoustou variant.

bublina03
21. srp 2022

@elaniee máme doma Anežku 😊 Alžběta byla babička, ale syn a manžel chtěli Anežku

kristyneckaa27
21. srp 2022

@elaniee máme doma Soňu. Ale z těchto dvou se mi líbí více Alžbětka

darkwitch
21. srp 2022

Rozhodovali jsme se mezi Anežkou a Alžbětou a nakonec máme Anežku, rozhodovali jsme se po porodu, ale obě jména jsou krásná.

bobinda
21. srp 2022

My máme Anežku 🥰

daasqua
21. srp 2022

Spolužačka má první dceru Anežku a druhou Alžbětu 😀

ajja87
21. srp 2022

Máme pouze Bětu... Anežka je sice hezký jméno, ale nějak mi přes pusu nejde moc variant skloňování

sudylichozrout
21. srp 2022

Mame Alzbetu. Rikame ji Betka, Betulina, Betule. Kamaradka ma Anezku a rikame ji vsichni Any, Anynka.

pupinda
21. srp 2022

Také mám doma Anežku, nádherné české jméno ❤️ a strašně se mi líbí že na Anežku nejde zavolat nějak ošklivě, nevím jak to napsat. Já jsem třeba Kateřina a to jméno nemám vůbec ráda protože na mě každý volá "Kaceno" proste si na to každý zvykl ale u jména Anezka to prostě nejde..🤭🥰

korin
21. srp 2022

Známí mají Anežku a říkají jí Andulo 🙂

colik
22. srp 2022

Líbí se mi obě jména,více se mi líbí Anežka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru