Hezký den,vím,že každému se líbí něco jiného a má jiný vkus na jméno.Mate někdo doma některé z těchto jmen pro holčičku případně které se Vám líbí vice?
Děkuji.
My máme Alžbětu 🙂 Zvažovali jsme i Anežku, ale ta má svátek 2. března - moc blízko Bětčiných narozenin.
@lovemusicsun to mate pravdu mě se líbí právě oslovení Betka, Bětuška🙂
@elaniee Mě se víc líbí Anežka
Kdybych měla holčičku, byla by to Alžběta. Ale mám dva kluky, takže nic 😅
@elaniee Máme Anežku.
Moc si přejeme Alžbětku, snad to tentokrát vyjde a nebude to zase kluk🤣
Já bych vybrala Anežku, to se mi líbí moc. Alžběta také není špatná, ale osobně preferuju Anežku.
Máme Alžbětu, když byla malá, říkali jsme ji Bety/nka. Ale to bylo kvůli staršímu sourozenci, který se sotva rozmlouval a “Bety” zvládal. Ale kolikrát jsme potkali na procházkách Betynu psa, tak jsme se to postupně předčili na Bětka, Bětuška, Běťule…. Někteří v rodině stále říkají Bety, někdo říká Alžbětko.
Kamarádka má Alžbětku. Nejčastěji jí oslovujeme Bětuška, dcerka říká Bety. Moc se mi to jméno líbí, takže jsem si Bětku vybrala i jako svoje jméno pro určitý druh akcí na které jezdíme.
Máme Anežku😊
Nemám Alžbětu ani Anežku,ale Alžbětu jsem si vždycky přála,je to krásně jméno.
Jako Alžběta - VŽDYCKY byl někdo, kdo měl psa Betynu. A pokazdy bylo takový to “haha, náš pes se jmenuje stejně, to je vtipný” - nejčastěji mi říkali Bětko - nemám to ráda doteď, zní mi to tvrdě. Přijde mi, že tam je pár variací, který můžou znít “nehezky”, když chce někdo dítěti třeba za něco vyhubovat - Bětuna, Bětka, Betyna.. jako dítě jsem to nesnesla a pokaždý, když byl průšvih, tak to byla jedna z týhle varianty. Hezký je třeba Bety - tak aspoň to. A Alžbětka, Betynka..(třeba ve školce, v dospělosti se to asi moc neuchytí)… teď si stejně nechávám říkat Bety, což ale pořád zní trochu dětsky a Alžběta ale samo o sobě - vyloženě takhle - je jméno hezký, ale není to jméno, který by se užívalo v denním chodu “Alžběto, pojď na oběd” dítěti prostě pravděpodobně neřeknete, spíš užijete nějakou jinou variantu. Ta Anežka mi přijde lepší - není tam nic moc co by šlo říct ošklivě, i když bude dospělá, pořád to bude hezký a nebude to znít “dětsky”.)
Máme Alžbětu 🙂
Ona si od malička říkala Abí, takže jí tak často říkáme (nebo taky Abinko), ale jinak používáme snad úplně všechny varianty toho jména a všechny se mi líbí 😊
@elaniee máme doma Soňu. Ale z těchto dvou se mi líbí více Alžbětka
Rozhodovali jsme se mezi Anežkou a Alžbětou a nakonec máme Anežku, rozhodovali jsme se po porodu, ale obě jména jsou krásná.
My máme Anežku 🥰
Spolužačka má první dceru Anežku a druhou Alžbětu 😀
Máme pouze Bětu... Anežka je sice hezký jméno, ale nějak mi přes pusu nejde moc variant skloňování
Mame Alzbetu. Rikame ji Betka, Betulina, Betule. Kamaradka ma Anezku a rikame ji vsichni Any, Anynka.
Také mám doma Anežku, nádherné české jméno ❤️ a strašně se mi líbí že na Anežku nejde zavolat nějak ošklivě, nevím jak to napsat. Já jsem třeba Kateřina a to jméno nemám vůbec ráda protože na mě každý volá "Kaceno" proste si na to každý zvykl ale u jména Anezka to prostě nejde..🤭🥰
Známí mají Anežku a říkají jí Andulo 🙂
Líbí se mi obě jména,více se mi líbí Anežka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě se líbí obě jména, co ale nesnáším je oslovení "Betynka". Kamarádka měla skoro 15 let jezevčíka Betynku a od té doby mi to k holčičce nejde.