Ahoj,
byla jsem na krátké masáži krku a šíje (15 minut) hned ráno, před chvílí jsem si udělala těhotenský test (spíš tak nějak ze zvyku) a je pozitivní.
Mám z toho velkou radost ale mám teď obavy jestli nemohla ublížit ta masáž Byla sice krátká ale docela intenzivní...a všude čtu jak se masáž hlavně první tři měsíce nedoporučuje
Co myslíte, mám se nějak obávat?
Kdybys masáž teprve plánovala, tak dotaz chápu. Takhle už je to stejně zahrané, masáž proběhla, dokonce jen v oblasti krku a šíje a ještě jen 15 minut. (Jiné masáže mohou být celostní, několikahodinové, tam se opravdu mohou podráždit nějaké nevhodné akupresurní body)
První trimestr je to celé buď a nebo, jak se buňky poskládají, jak životaschopný zárodek vznikne, rozhodně si nemyslím, že by jakýkoli vliv měla v tuto chvíli 15minutová masáž šíje.
Myslím že se nemáš čeho bát. Já měla šílený bolesti zad na začátku těhotenství, kdy jsem o tom ještě nevěděla. Manžel mi furt dělal masáže, a máme zdravou holčičku.
Nemáš se čeho bát
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.