Dobrý den, máte někdo zkušenost s marginálním úponem pupečníku u mimi? co to znamená a co to znamená pro mimi? Díky za odpovědi.
@nikina88 ahoj, marginální úpon pupečníku znamená, že pupečník se neupíná do středu či poblíž středu placenty, jak je obvyklé, ale při okraji placenty (méně než 2 cm od okraje). Tvůj dotaz je z listopadu, takže už asi info máš 🙂 jen nikdo nedokáže poradit, jestli to obnáší nějaká rizika pro mimi, či pro mě.. nevysvětlit Ti to náhodou Tvůj lékař? (já jdu ke svému až za měsíc..) díky! 🙂
Dobrý večer maminky 🙂 ,
do naší Wiki knihovničky byl přidán článek https://www.modrykonik.cz/marginalni-upon-pupec....
Budu moc ráda, pokud vyšetříte chviličku a podělíte se i s ostatními maminkami o vaše zkušenosti s touto problematikou.
Vaše postřehy, rady a povzbuzení jistě ocení i ostatní maminky a těhulky, které třeba zrovna teď procházejí stejnou situací.
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka "Moje zkušenosti s ...".
Mockrát vám děkuji, že pomáháte Wiki knihovničku rozšiřovat a tvořit 🙂 .
Pěkný večer všem
D.
@natali78 @nikina88 ... a další 🙂 .
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Dneska mi bylo sdeleno na 2.scr., ze tohle mam. Ale ze mam byt uplne v klidu, ze to v podstate neznamena vubec nic. A dite je uplne v pohode: vsechno je tak, jak ma byt. Akorat jdu kvuli tomu na extra screening v 26tt, ale ze mam byt v klidu, ze to fakt je jen abnormalne umisteny, ale jinak to zadny nebezpeci neni. Mate nektera zkusenosti? Diky!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dobrý den, také mi zjistili marginalní upon pupečníku. Jsem 21.tt. Vím, co to je, ale poradite někdo, co to znamená pro mě či pro mimi? Díky!