Ahoj všem ☺️
Je tu nějaká maminka u které se v průběhu těhotenství objevil tzv. mapovitý jazyk a přetrvá i po porodu?
V 7. měsíci těhotenství se mi objevil mapovitý jazyk na pravé straně. Přetrvá až do teď a to jsem 15. měsíců po porodu.
Vždycky to trvá cca 4 dny, pak zmizí, pak mám pár dní klid a znova se objeví. Začíná to vždycky jako aftem a končí hladkými plochami.
U Mudr. jsem to řešila s tím, že mi vzala krev a stěr z jazyka. Všechno v pořádku. Jenom zvýšený cholesterol a triglyceridy.
Jsem hrozný stresar a na internetu na mě vyskočilo, že dle čínské medicíny by se mohlo jednat o játra. Ale jaterní testy jsou v normě. Přes půl roku mě při pohybu, pouze při pohybu bolí v oblasti pravé lopatky, ale přisuzuji to k tomu, jak nosím malého. Špatně se s ním nahybam přes jednu stranu boku. Do jeho 10. měsíců jsem ho nosila ve vajíčku do 4. patra a pořád jen v pravé ruce. Na fyzio jsem objednaná na červen. Doufám, že to bude jen z přetížení....
Předem děkuji za odpověď
@helen95 zkus neocide gel na kvasinku. Měla jsem to v intervalech cca jednou za 14 dní nejdříve jako by se zvětšil chuťový pohárek na jazyku, zbělal a pak se objevila červená místa, která se zvěstovala. Vypadalo to jako by to bylo spálený, bíle ohraničený. Pak se to začalo hojit a zmizelo. Někdy mi to zhoršovaly potraviny jako uzeniny nebo rajče, ale co jsem zkusila ten gel, tak už se mi to nevrátilo. Snad ti to pomůže. Ještě mi pomáhalo v těhotenství, to jsem to měla téměř pořád, brát železo. Hodně se to zlepšilo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Objevuje se často při nějaké virové záležitosti, opakovaně, vždy při každém nachlazení, 2-3dny. Není to nebezpečné, trochu nepříjemné, když do jazyka pak štípou např. citrusy..