Ahojky holky,dámy,slečny...Ptala sem se mojí mamiy jestli se můžu koupat v teplé vodě. Ta mi řekla že ona se taky vyvaloval jjk na pláži ve vaně a že jí to dělalo dobře. Jenže, přítele mamina mi za to nadává abych to nedělala. Když jsem se na to zeptalaa doktora, ten mi řekl abych se radši sprchovala 😒 Ale když já jsem takovej teplomil a vodní živel...a koupání úplně zbožňuju nejvíc na světě... ☹
PS.:ale do bazénu prý můžu bez problémů 😀
Mne doktorka rekla, ze ve vyssim stupni tehotenstvi muze horka vana vyvolat porod...
ja bych to nehrotila, pokud je ti dobre, tehu neni nemoc 😉 😉 😉
Pohoda, já se koupu skoro každý večer v plné vaně-a to mi hrozil předčasný porod. Někdy prostě cítíš že ne, tak tam nevlezeš....a pozor aby se ti neudělalo špatně. V jisté fázi těhotenství se mi to stávalo-ale tak prostě vanu vynecháš. Já bych to nehrotila, pokud nemáš problémy. Pláž bych teda vynechala, myslím že sluníčko je horší než horká voda 🙂
o prave...ale s tema kremma moc zkuseosti nnemam.. 😖 ti abych pak evypadala spis jako prezralej pomeranc 😀
@coufii No musíš investovat, nejlevnější krém z drogérky ti udělá leda fleky :-/ Dobré je udělat si předem peeling a začínat pomalu-třeba 1x , max 2x týdně-abys viděla jak to na tebe působí....a pořádně si potom umýt ruce!!! 🙂 Značky většinou rozlišují samoopalováky pro světlejší a tmavší typ-ale pokud nejsi vysloveně tmavá, raději bych vzala ten pro tu světlejší-bude asi vypadat přirozeněji....
Tak já se koupu, od začátku skoro pořád. Vim, že bych neměla, ale prostě to dělám, vanu miluju 🙂
S prvnim jsem se taky nějak moc nekoupala, až dýl, ale pak taky jo. Takže já se už teďkom s tímhle netrápim.
Já ze začátku sprchu ale tak 1 týdně mi vana fakt udělala dobře 😉 😉
ja bych bez vany neprezila, stacilo mi sestinedeli☹. Ze zacatku tehu jsem si davala mene teplou vodu(ja se koupu tak 50stupnu🙂) a mene vody a stejne pak na konci tehu, abych nemela uplne ponorene brisko, jinak jsem se koupala kazdy den. Pokud ti to dela dobre urcite ti to neublizi🙂
@coufii Já se v těhu normálně koupala v teplé vodě.Navíc ty jsi už v 16 týdnu a to už není tak strašné,spíše se to nedoporučuje na úplném začátku těhu.Právě,že je člověk kolikrát v těhu celý bolavý,unavený a ta teplá koupel mi dělala naprosto suprově jak po fyzické tak psychické stránce. 😉 Takže za mě normálka vana 🙂
raději bych se sprchovala a nepreháněla to s teplou vodou. Na konci těhotenství jsem se začla sprchovat teplou vodou ( až když se blížil termín porodu) a opravdu to mělo efekt, děloha začala pracovat. Ne že bych ze sprchy jela rovnou do porodnice, ale vždy ta teplá sprcha způsobila aktivitu dělohy. Takže raději bych byla opatrnější 🙂
Aby teplá koupel vyvolala potrat / porod, musela by být tak horká, že v ní ani nevydržíš. Takže čas od času se klidně nalož 🙂
Já se nakládám do vany a to hodně teplé od začátku těhu a to několikrát denně (jsem 19+1), protože mi to jediné pomáhá od bolestí zad - nemohu užívat teďka léky na bolest...Malá se hezky drží a mě se aspoń dobře prokrví tělo a já se uvolním...Můj názor🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Sprchování je z hygienického hlediska lepší.\nepřeháněj to s teplotou vody!Plavání se těhulkám vyloženě doporučuje 🙂 .Pokud máš bezproblémové těhotenství.