Ahoj Holky, nikde jsem nenašla, jestli když podstupuji test na cukrovku OGTT, mám nárok na celodenní volno z práce? Děkuji!
Já myslím, že návštěva lékaře se nezapočítává celá do pracovní doby, že se ti kdyžtak započítá nějakých 5 hodin. Omluvená jsi, ale peníze budou jen za 5 hodin. Měla jsem to takhle, když jsem šla na jeden zákrok a nechtěla si brát dovolenou, ani neschopenku. Jinak po OGTT není nutnost zůstávat doma, ale každý to snáší jinak. Já osobně jsem na neschopence, přežila jsem to, ale byla jsem z toho docela vyčerpaná, tak jsem byla ráda, že můžu zalézt do postele. Sestřička říkala všem, ať fyzicky odpočívají. Většina maminek ale do práce šla, co tak říkaly.
@kristiin nárok je na dobu nezbytné nutnou během ošetření, tj. během testu na cukrovku, ostatní je dobra vůle zaměstnavatele.
souhlasím s @motylcice29, nárok je na dobu nezbytně nutnou pro ošetření jako u každého jiného vyšetření.
Tak díky holky! "Překecaly" jste mě, půjdu po testu zpátky do práce 😉 😎
@kristiin Já jsem taky šla, nebylo to až tak hrozný. Nejhorší je cca hodina po vypití, pak už se to dá zvládnout 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky jsem nad tím přemýšlela, ale nakonec jsem šla po tom do práce a nezapočitalo se mi to, jako kdybych chyběla...ale myslím si, že není důvod asi být celý den doma...