Kamarádka otěhotněla potřetí a zaměstnavatel trval na tom, aby se vrátila do zaměstnání i na těch pár měsíců, než zase půjde na mateřskou, bohužel bez školky a se dvěma dětmi nemůže, takže nastoupila na nemocenskou, ale má jen omezené vycházky a bojí se chodit ven jindy, aby na ní zaměstnavatel neposlal kontrolu. Mají to tak všechny těhulky?
Díky
Před třemi lety jsem měla neomezené a byla jsem poslední, která to tak měla....od té doby jsou vycházky 6 hodin denně...nebo teď jsem to tak měla
také jsem letos byla na neschopence v těhotenství a doktor mi napsal 2h dopoledne a 4h odpoledne, ale člověk si stejně nic moc nezařídí.... je to otrava hlídat si konec vycházek
mám šest hodin denně, hodiny jsem si domluvila tak abych mohla zavést mladého do školy a pak ho vyzvednout..
vycházky se napíšou, ale není problém pak říci, že jsi se nestihla vrátit, že jsi byla v lekarně, že jsi musela vyjmečně někam...nebo pokud je tvuj gyndař v pohode, mužete se domluvit, že by když tak řekl, že jsi to hlasila jemu.....
a já nevím, ale neznám nikoho, komu by přišla kontrola.....
Za mě vycházky dodržovat, už jsem měla 2 kontroly....:/
za mě vycházky taky dodržovat, já sice kontrolu neměla , ale 6 mojich kamarádek jo. A je to stejné jako u jiné neschopenky, prostě 6 hodin vycházek a hotovo. Nevím, jestli by s výmluvou, že se zdržela v lékárně , uspěla.
Bohužel je to tak, omezené vycházky na 6hod denně platí i pro těhotné.A taky se obávám, že výmluvy tipu "Zdržela jsem se v lékarne...." apod...nejsou nic platné.Musíš být doma, tečka.
Také jsem měla omezené vycházky a snažila jsem se je dodržovat, kontrola sice nebyla, ale co kdyby..., ač sama neznám těhotnou, na kterou by přišli.
Taky jsem ted tehotná a vycházky mám taky 6hodin denne.zalezí na kazdem jak si to necha rozvrhnout.určitě dodrzuju,muze prijit kdykoliv kontrola ze zamestnaní a pokud bych jim nedala rozumnou omluvu mohli by me vyhodit.po 14dnech to pak platí socialka a ta mozna tolik nechodí..
Taky jsem měla jen 6 hodin denně a jednou přišla kontrola 😉
Jsem na neschopence od poloviny července a vycházky mám 6 hodin. A kontrolu od sociálky jsem tu už měla. Takže chodí a je lepší vycházky opravdu dodržovat.
Schválně jsem si to našla v zákoníku a opravdu nemůžou dát doktoři víc jak 6hodin, jsem doma od konce června a kontrolu jsem zatím neměla, ale není všem dnům konec.
no tak doktoři můžou dát i neomezené vycházky, s ohledem na diagnozu, ale musí jim to schváli revizní lékař ze sociálky. A ti to teda většinou neschválí. Moje zkušenost se netýká těhotenství, ale můj taťka je už víc jak rok na nemocenské (pracovní úraz, přišel o oko). Doktorka mu na měsíc (na jeho žádost) naspala neomezené vycházky - ale nejdříve měla čekat, až to sociálka schválí. Ale napsala mu to bez schválení - tak on frajer chodil měsíc neomezeně ven a pak přišlo zamítnutí a zase má útrum. Myslím, že to asi mohou udělat i gyndaři, ale ani to nezkoušejí, páč ví, že to asi stejně neprojde ☹
Já jsem byla s těhotenstvím na neschopence a měla jsem vycházky 6 hodin denně,mohla jsem si vybrat ve který čas..v rozmezí od 7 do 19 h,šlo třeba i tři hodiny dopoledne a tři odpoledne..o možnosti neomezených vycházek řeč vůbec nebyla,to bývalo dřív..
ja som bola do stredy na PN od dubna.... a to som najprv dva mesiace nemala ziadne vychadzky! potom som dostala 4 hodiny denne a na tom som fungovala 🙂 teda nefungovala chodila som kam som chcela a kedy som chcels ( cely srpen som vobec nebola doma) 😀 a kontrola neprisla ale to zalezi aj od oblasti kde byvate a ci v tej oblasti kontroly chodia... 😅
Ano, max. 6 hodin denně, max. do 19h večer. A to Ti dr. ani těch 6h nemusí dát, záleží na něm.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je to standardni neschopenka se stejnymi pravidly bez ohledu na diagnozu. Takze ano, jen urcene povinne vychazky.