Ahoj holky, užíváte v těhotenství Magnosolv nebo jiný hořčík? Kromě těhotenských vit.? Já beru Femibion, ale hodně mě bolí záda a tak jsem očekávala, že stejně jako kamarádkám mi Dr. předepíše Magnosolv. Kamarádky mají jiného gynekologa a moje doktorka je moc hodná, takže přecházet v těhotenství nechci. V jakých případech jste ho dostali na předpis? Moje doktorka mi řekla, že těhotným hořčík určitě nepředepisuje.....
@magdalenabarsva hořčík by se měl v těhotenství určitě doplňovat. Beru od druhého trimestru, doktor mi předepisuje pravidelně. Ale pokud nepredepise, muže se užívat volně dostupný preparát z lekarny.
Napsala mi ho dnes, když jsem se zmínila, že mi tvrdne břicho. Ale kvůli receptu snad nebudeš měnit doktorku, si kup horčík v lékárně.
Já si o něj říkám. Pomáhá mi na migrény, buď obvodní nebo gynekologovi
Mně ho gynekoložka předepsala na křeče v nohou. Nemyslím si, že by ale pomohl na bolesti zad. Brala jsem ho celé těhotenství a záda mě bolela stejně 🙂.
Ja som mala celé tehu Femibion, od 2triestra železo kvôli zlým výsledkom a nakoniec od 3trimestra aj mangoslov lebo mi začalo tvrdnúť brucho... Inak na bolesti chrbta nepomohli by tejpy alebo nejaké tehu cvičenie? Tejpy koncom tehu som mala a uľavilo sa mi s nimi.
@magdalenabarsva Mně ho gynekolog v tehotenstvi napsal kvůli křečím nohou a pak i kvůli výsledkům krve. A na bolesti zad v tehotenstvi mi nepomáhál.
Zkusila bych jinou formu a lepší vstřebatelnost hořčíku (za mě super natios ráno malat a večer bisglycinate).
@magdalenabarsva pokud nechce předepsat tak koupit volné dostupný v lékárně
@magdalenabarsva
Užívala jsem ho v prvním a ted i ve druhém těhotenství. Predepisuje mi ho neuroložka na migrény. Gynekologovi si o něj proto říkat nemusím.
@magdalenabarsva nedoporučuje??? Já ho měla během všech tří těhotenství na křeče v břiše.
@veunka17 taky jsem ho právě dlouho brala, ale pak už to praktik nemohl předepisovat a můj neurolog je naprosto příšerný a 7 let jsem u něj nebyla tak jsem se těšila, že mi ho předepíše na gyndě...
@irmamala samozřejmě, chtěla jsem předejít nevhodným radám, na které občas narážím v diskuzích.
V těhotenství mě braly v noci hrozné křeče do nohou.. gynekolog Magnosolv sám nabídnul a předepisoval..
@magdalenabarsva moudrá to žena, tvoje gynekoložka
není lepší doplnit hořčík prostě stravou?
oříšky, lněné semínko, banány...
@xxx3d lněné semínko se nesmí a banány zase prý mají hodně draslíku, takže si dám tak max 1 denně
@magdalenabarsva lněné semínko je poklad, ale nemusí ti sedět, ok, nahradíš jinou potravinou.
@magdalenabarsva magnosolv my na gynde předepsali neboť jsem měla mravenčení v končetinách, křeče v nohách a tvrdnutí břicha. Ale měla jsem toho víc, riziko preeklapsie na to jsem taky cosi brala a na neklesající vysoky tlak plus chodoktevnost. Takže možná i proto, neboť volně prodejné magnézium pro těhotné mi nepomáhalo. Ale pozor. Magnosolv nesmíš brát až do konce těhotenství mi bylo řečeno, když jsem žádala asi 14 dní před předpokládanym termínem porodu, tak mi moje Dr říkala, že teď ho brát nemůžu, že pak "neporodim" , nebo něco ve smyslu, že to udržuje plod. A pravda, rodila jsem víc jak týden po termínu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně Magnosolv Dr v těhotenství předepsal, když jsem měla bolesti břicha a podbřišku (ne tvrdnutí), myslím, že to bylo na přelomu druhého a třetího trimestru. Stávalo se mi to, když jsem chvíli chodila, třeba když jsem šla do obchodu. Kolikrát jsem nemohla udělat ani pár kroků, jak to bylo nepříjemné. Hořčík mi docela pomohl, brala jsem jeden sáček denně.