Zdravím, prosím vás máte někdo s Magnesii lactici zkušenosti? Dostala jsem ho na gyndě měla jsem bolesti břicha s občasným tvrdnutím a mám ho brát 2-2-2 není to moc? Slyšela jsem, že zabraňuje kontrakcím a oddaluje porod. Jsem 26tt Díky
Dava se i 2-2-2-2 tzn 4g denne. Pripadne infuze a tam je 8g. Takze 3g uplne v pohode
Taky beru 4-6 denne, tem 6 se snazim vyhnout presne kvuli popsanym potizim. Ale nic vic to neudela…
Ke konci vysadis a bude to dobry. Ja ho beru normalne kdyz nejsem tehu. Levný a účinný.
Poohlídla bych se po lépe vstřebatelné formě (bisglycinát, malát - netřeba jich brát tolik a nemají tak projímavý účinek), klidně střídat více forem např. ráno malát, v poledne ten laktát a večer bisglycinát. Je dobré se podívat/zeptat lékaře, kolik čistého (elementárního) hořčíku do sebe tabletami máte dostat (obvykle to bývá kolem 300mg) a pak si to namíchat podle sebe.
@annoonniimm není to moc měla jsem stejné dávkování jako ty. Dostala jsem ho na pohotovosti protože mi tvrdlo břicho a měla jsem hraniční hodnoty zkráceného čípku. Po tomhle magnesiu mi dorostl na krásných 5 cm v 2,5cm. A na konec jsem rodila vyvolávaně v 39+5
Brala jsem ho celou dobu 3x2 a musím říct že co mi napsala dr magnosolv, tak je to lepší.Zkus se pak zeptat.
Asi před dvěma týdny mi hodně začalo tvrdnout břicho. Mám užívat Magnosolv 1-0-1, kdyby tvrdlo hodně, tak můžu i 1-1-1. Takto jsem brala jen tři dny. Teď je to mnohem lepší, tak užívám jen jednou denně. Nežádoucí účinek je pro mě žádoucí, protože normálně mívám problém s vyprazdňováním, natož v těhotenství 😉
@annoonniimm nedávno jsem ležela v nemocnici jsem ve 20 tt a měla jsem ze začátku taky 2-2-2 a jeden den do toho ještě kapacku magnesia..tak myslím že při daných potížích je to akorát..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@annoonniimm Tak ve 26 tydnu snad porodit nepotrebujes, ne? A jinak to neni moc, jen z toho muzes mit prujem.