Ahoj, chtela bych poprosit o tipy na knihy o prirozenem porodu. Jak se pripravit na porod, prubeh porodu, ruzne pristupy i alternativni, hypnoporod, atd. Rodit bych chtela co nejvice prirozene, chtela bych si vybrat polohu porodu, mrnouska mit hned u sebe... Muzete doporucit nejakou literaturu k tomuto tematu?
Já kromě Hypnoporodu doporučuju i Aby porod nebolel od Lucie Groverové, Znovuzrozený porod od Odenta a Gravidjógu od Natálie Makedonové. Osobně nemůžu říct, že by mi některá knížka pomohla nejvíc - spíš jsem si z každé vybrala něco a všechny mi dost daly. A z mého pohledu je klíčový výběr porodnice.
Holky diky za tipy, urcite se na vsechno podivam...rodit budu v Mlade Boleslavi, mam to nejbliz a recenze jsou pozitivni, jen se zde neda rodit do vody, ale pokud mi vyjdou vstric ve vyberu polohy porodu, tak mi to nevadi, hlavne nechci starou klasiku, oholit, klystyr, koza a decko pryc
@lobella Heleď u nás porod do vody byl možný, já si vždycky myslela, že bych to tak chtěla, ale nakonec (ačkoli v pokoji s vanou) mi to vyhovovalo jinak. Takže si myslím, že nemusíš smutnit, protože předem přesně nevíš, co budeš chtít. (Já si pak třeba vybrala polohu, se kterou bych nikdy "nepočítala", ale v tu chvíli mi skvěle vyhovovala.) Je to hlavně o tom personálu a já teda doporučuju vzít si s sebou někoho, kdo ti bude pomáhat o průběhu porodu diskutovat, bude tam při tobě atd. Já měla dulu a manžela a považuju to za nejlepší kombinaci.
@jenny91 dekuji, prave ze pred tehu jsem mela predstavu, ze do vody a nikdy jinak, ted co uz cekam, mi to najednou tak fajn neprijde a radsi bych ne suchu, tak mi to ani nevadi, jen nechci tu kozu a zadek nahoru, to mi prijde jako kdyz ta zenska bojuje proti porodu...a manzel u porodu chce byt urcite, tak snad i bude, dulu neresim, snad mi sedne por.asistentka co me bude mit na starost, porodnici i personal si chvali, tak snad budu i ja spokojena
Hypnoporod; Aby porod nebolel; Jemný porod, jemné mateřství; Zdravé těhotenství, přirozený porod, Znovuzrozený porod..
Za mě nejlepší Zdravé těhotenství přirozený porod
Anna kohutova juknete na stránky da se stáhnout i blok
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hypnoporod od Marie Monganové. Samozřejmě je toho víc, co stojí za přečtení, ale tohle je podle mého základ.