Ahojte, len pred par dnami som sa dozvedela, ze som nejako necakane tehotna (len z testov, k lekarke idem az 7.6. v 8 tt) a s bliziacim sa letom samozrejme vyvstali aj nejake tie komplikacie 🙂 Za par dni odlietam pracovne do Chorvatska. Tam sa nejako neobavam ist a citim a dufam, ze to bude OK. Let je kratucky a idem tam na konferenciu, takze to v podstate cely cas presedim. Horsie je, ze koncom juna az zaciatok jula mam naplanovanu polopracovnu cestu do Spanielska a caka ma podla mna uplne sialeny sled roznych typov cestovania - v noci bus do mnichova, potom let, nadranom prichod. Potom presun 2h bus do dalsieho mesta, tam par dni, potom dlasie mesto, zase cesta vlak/bus - tam zostavame par dni pri mori a potom to zavrsime dalsiou par hodinovou cestou do tretieho mesta a manzel odlieta domov a ja tam ostavam 5 dni pracovne. Cela parada trva vyse 2 tyzdnov a naspat by som mala ist sama v noci do mnichova a zase v noci bus do Prahy. Bojim sa na tom uplne vsetkeho , castych presunov nejakym dopravnym prostriedkom, tepla, chodenia v teple a toho, zeby som spat sla sama (niest si kufor, pripadne nevolnosti atd...). Samozrejme mame vsetko zarezervovane a zaplatene (coby nevadilo, tak to proste prepadne). Naozaj neviem co robit. Na jednej strane 40C v july bude aj v Prahe a do prace chodit budem musiet tak ci tak, takez neni tto o tom, zeby som mohla lezat doma. Na strane druhej by som si nikdy nieco taketo neodpustila, pokial by to malo ohrozit dieta. Ake mate skusenosti s cestovanim v lete vy?
Bud ráda, že můžeš jet, či letět. Pokud nebudeš mít problémy nebo jiné komplikace a budeš se na to cítit, tak jed a užij si to! My měli taky zaplacenou dovču v Chorvatsku, bohužel měla jsem komplikace, mám neschopenku takže nikam nejedem.
@doricka dakujem za povzbudenie..ono do chorvatska na konferenciu, nie priamo dovolenku, letim este pred prvou kontorlou u lekarky. takze prakticky neviem, ci je alebo nie je vsetko ok..ale pruzok na teste silneje, mierne priznaky mam a (klop klop) nekrvacam ani nespinim. nic narocne stvarat nemienim a pokial sa nieco udeje, udialo by sa asi aj tu..len to spanielsko o mesiac neskor ma trapi, ale asi sa rozhodnem podla toho, ako sa bude vsetko vyvijat.
@andreaandrejka a tebe drzim palce, nech vsetko dopadne ok 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, dnes jsem byla u doktorky, která mi potvrdila těhotenství a i srdíčko tluče. Říkala jsem jí, že máme zaplacenou dovolenou do Vietnamu a že jí asi ze strachu, aby se něco nestalo, zrušíme. Dívala se na mě jako na blázna a říkala, že určitě máme letět. Všichni okolo tvrdí opak, takže nevím. Ale myslím, že jestli to má dopadnout, tak to dopadne a tím, že člověk zůstane doma na gauči, tak si nepomůže...