Let ve 20. tt. Je tady někdo, kdo v druhém trimestru normálně létal?

11. lis 2022

Ahojte, partner má rodinu v cizině, kterou bohužel vidíme pouze jednou v roce a to na Vánoce. Na Vánoce budu zrovna ve 20 tt, to oni ještě ani neví, že jsem těhotná a už nám koupili letenky, zatím mám těhotenství bez jakých koliv problému, tak si říkám, že jeden dvouhodinový let bych mohla zvládnou, poté za 14 dní zpět. Co si o tom myslíte ? Je tady někdo, kdo v druhém trimestru normálně létal? Četla jsem, že pokud je vše v pořádku, není to problém, ale rada bych nějaké osobní zkušenosti. Jinak pokud tady chcete poukazovat na stres, tak to prosím nee, na stres jsem hodně odolná a litám běžně, takže létání mě nestresuje 😊 Děkuji

nazka
11. lis 2022

Já letěla v prvním i v druhém trimestru. Ale teda jen do Řecka, něco přes dvě hodiny. Jak dlouho letite? Kámoška si strihka USA někdy ve 24tt a zpátky o tři týdny později a taky dobré..

autor
11. lis 2022

@nazka Právě jenom do Anglie, takže cca ty dvě hodinky, maximálně trošku přes 🙈

merope
11. lis 2022

Obecně se udává, že když už někdy letět, tak 2. trimestr.

versatilka
11. lis 2022

jasně, pokud je vše v pořádku, klidně leť 🙂

monika3456
11. lis 2022

Litala jsem do 25.tydnu

vikinkav
11. lis 2022

Ja letela i ve 3 trimestru na Mallorcu, vse v poho

autor
11. lis 2022

Super holky ❤️ mooc vám všem děkuji. To bude o Vánocích pořádné překvápko 😄

nazka
11. lis 2022

Tak toho bych se nebála, 👌

jjasmina
12. lis 2022

Pokud bude vše v pořádku, klidně letět

petrane
12. lis 2022

Taky jsem letěla,ve 26tt do Bulharska

chumlee71
12. lis 2022

Lítala jsem několikrát jak na začátku tak v půlce těhotenství a to i jeden let trval 5 hodin a všechno v pořádku.

kevi1
13. lis 2022

Ja som letela v 2. trimestry na Maldivy. S prvym “len” na Malorku a Maltu

alneka
13. lis 2022

Naprosto na pohodu, tyhle kratší lety. Já podnikla delší (7 hodin) a bylo potřeba a hlídat vodu a nohy, hlavně pak přestup a ještě další asi 4 hodiny. Pokud je těhotenství bezproblémové a let krátký, bude to v pohodě. Zjisti si, co jako těhotná můžeš případně čerpat, tenkrát to byl lounge, lepší místa … ale za cenu, že dorazím brzo, tak jsem letěla klasicky na poslední chvíli na prasáka jako plebs 🙂

westie
13. lis 2022

Letala jsem u obou tehotenstvi do posledniho mozneho tydne, vsechno v pohode. Dulezite je si vybrat cestovni pojisteni, kde maji zahrnute i tehotenstvi. A taky jsem s sebou vozila papir od gynekologa v Aj, ze mam prubeh v poradku.

bigbig
13. lis 2022

Žiju ve Francii, v 1.těhotenství jsem letěla 4 krát (10tt, 14tt, 20tt a 28tt - zrovna se mi sešly důležité události v ČR - svatba bráchy, svatba nejlepšího kamaráda a k tomu dlouho plánovaná dovolená atd.) všechno v pořádku. V druhém těhotenství jsem letěla domu na Vánoce, zrovna jsem taky byla ve 20tt. Taky všechno ok.

amenophus
13. lis 2022

2 hodiny ve 20.tydnu kdyz je vsechno v poradku - uplne bez problemu. Mam kamaradky, ktere litaly i pozdeji i dalkove trasy. Ja bych si to osobne netroufla letet 14 hodin ve 28tt jako kamoska, ale zvladla to dobre (termin mela predvcirem a porad jeste neporodila :D)

autor
13. lis 2022

Moooc vám všem děkuji. Už se tam těšíme a jsem rada, že jste mě uklidnily ❤️

cilkat
14. lis 2022

Mě je v těhotenství obecně nedobre, letěli jsme v 24 tt na Kanary... a jediný co, že mi víc vadil vydychany vzduch. Jinak úplně v pohodě.

malanoha
14. lis 2022

Myslím, že kolem 20tt je nejlepší čas ještě někam letět a užít si to s menším břichem...

elekthra
14. lis 2022

Letala jsem celé druhé těhotenství, vždy teda tak do 3 hodin letu. Vždy v pohodě. Držím palce 🙂

fatal_error
14. lis 2022

Jestli mas jistotu, ze nemas trombofilni mutaci, tak bych se letani vubec nebala.
Ale jen teda chci rict, ze drtiva vetsina lidi s nejakou z trombofilnich mutaci o tom vubec nevi. Ja to treba zjistila az pred 2. tehotenstvim v CAR, jinak bych to nevedela doted. A letani v tehotenstvi mi z tohoto duvodu nebylo doporuceno.

amenophus
14. lis 2022

@fatal_error tak ona ta tromboza ale hrozi pri delsich letech, ne pri ceste do Britanie, to by pak nemohla cestovat ani autobusem z Prahy do Brna 🙂

fatal_error
14. lis 2022

@amenophus v autobuse nejsou zmeny tlaku, jako v letadle, to jednak a druhak mne staci i to, ze mi to pouze nedoporuci, abych uz mela strach. precijen potratu za sebou par mam a i miniaturni risk je stale risk. 🙂
ja treba v r. 2018 letela na Sicilii, cili kratky let, tehotna a nedopadlo to. samozrejme s letem to nemuselo mit vubec nic spolecneho. nemuselo, ale taky mohlo. skoncilo to v 6.tt, takze uplne na zacatku a ani to poradne nepocitam. tehdy jsem o te mutaci taky jeste nevedela.

napsala jsem vyse jasne, ze pokud nekdo vi, ze zadnou trombofilii nema, tak bych se nebala a to plati.

amenophus
15. lis 2022

@fatal_error trombozu nezpusobuje zmena tlaku ale nedostatek pohybu dolnich koncetin ;). Zmeny tlaku jsou samozrejme take neprijemne, obzvlast v tehotenstvi, bez ohledu na trombofilni mutaci. Jako ano, souhlasim, ze bych taky letela jen pokud je vse v poradku, protoze kdyby to pak nedopadlo, clovek by se pak lyncoval co by kdyby. "kdybych neletela" nebo "kdybych se nenapila manzelova piva" nebo "kdybych nesla na vylet 10 km"... To jsou vsechno veci, ktere muzou a nemusi mit vliv na prubeh tehotenstvi a cim vic rizikovych faktoru clovek ma, tim opatrnejsi by mel byt.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru