Ahoj holky, včera jsem byla na III.scren.vyšetření (30tt) a pan doktor zjistil že má malej nejen nadprůměrně velkou hlavu-říkal že bude chytrej- ale zjistil že má o 7 mm rozšířené ledvinové pánvičky ☹ prej se to většinou samo zlepší, nebo bych musela rodit dřív .Každopádně jdu za měsíc opět na kontrolu, jestli se to zlepšilo nebo ne. Nemám z toho vůbec dobrý pocit, nemáte některá z Vás s tím zkušenosti?? Co by to vůbec pro malehé znamenalo pokud by se to nezlepšilo, nevíte ?!
A taky ta hlavička mi dělá starost ☹ moc děkuji za odpověd 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojky, dcerka má taky jednu pánvičku větší, zjistili jí to taky na 3. screeningu. Může to způsobovat častější záněty močových cest. Každopádně teď jí je 15 měsíců a hodně se ta pánvička stáhla 🙂 Takže se to určitě může zlepšit 🙂
@vevebubu taky musíte při každé teplotě nad 38 jezdit zkontrolovat moč aby se předešlo zánětu ledvin nebo močových cest?
@katushka82 No jsme hlídání na nefrologii, protože už jednou měla zánět. Ale při každé teplotě nejezdíme. Zatím teda když měla teplotu, tak jsem znala důvod. Kromě šesté nemoci a to jsem ji na pohotovosti tu moč raději nechala překontrolovat.
Syn mel na 2.screeningu takhle zvetsene obe panvicky a k tomu 2 cysty v hlavicce cca 8mm.Po 14ti dnech kontrola a oboji naprosto v poradku.Ledviny pry byly asi zrovna v dobe utz uplne plne.☺ Drzim pesti at je to stejne jako u nas.
Muj starsi syn mel zjistenou dilataci panvicky 8 mm od 2.screeningu. Stejny nalez byl i po porodu. Zkontrolovali v pul roce, to uz byl jen 4 mm a v roce na sono uz bez nalezu. Mladsi dcera mela dilataci od 16.tt o dost vetsi. Pred porodem 11 m, po porodu 18 mm. Sleduji nas na nefrologii kazde 3 mesice sono, kontrola moci. Zanet mocovych cest mela ale jen jednou (ma 2,5 roku). U chlapecku je to pomerne caste a 8 mm neni zadne dramo 😉 srovna se to, klid
Holky, moc díky za odpeovědi 😉 18.11. kontrola, tak snad bude vše v pořádku a dá se to do normálu.. 🙂
Ahojky holky, my dnes máme hodnoty na jedné straně 22 mm a na druhé straně 13 mm jsem 24 tt... Mám hrozný strach co bude dál.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj malému to zjistili při II. screeningu. Nakonec jedna se zmenšila druhá ne. Ale bylo to tim že zůstala větši protože má zdvojenou ledvinu. (vývojová vada). 😔